Mario Party 10 teszt

2015. május 13.
70.6051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Vannak játékok, amik képesek elsőre nagyon eltérő játéktípusokat ötvözni egyetlen produktumban. A Nintendo WiiU exkluzív Mario Party 10 a táblás (dobókockás) társasjátékot és a 4vs1 koncepciót sűrítette egy első látásra gyerekeknek szóló, jobban megnézve pedig egy... gyerekeknek szóló csillivilli színmasszába.


A lassan húsz éve megjelenő Mario Party sorozat nem sokat változott az 1998-as Nintendo64-es első epizódhoz képest. Az alapvetően minijátékokra építő többjátékos móka természetesen küllemében rengeteget fejlődött, azonban a koncepció mit sem változott: a Mario sorozat figuráival kell különböző nehézségű táblákon helyt állni, többnyire úgy mint egy virtuális Gazdálkodj okosan!-ban. Dobnunk kell egy számot virtuális dobókockánkkal és annyit léphetünk előre a táblán, amennyi azon van.

Jó étvágyat Bowser!

Jó étvágyat Bowser!


A dobókocká(ka)t a kontrollerrel rázhatjuk meg és dobhatjuk el. A dobott számok alapján - mint minden társasjátékban - tehetjük meg a lépéseket a starttól a célig érve. A mezőkön különféle nehezítő vagy könnyítő lehetőségek vannak, ezek takarják a Mario Party gerincét alkotó minijátékokat. Aki játszott bármelyik előddel, szinte semmi újítást nem fog találni a játékmenetben, a szivecskék gyűjtögetése, az elsőként célba jutó külön jutalmazása semmit nem változott.

Az öt táblára több mint hetven minijátékot sikerült bezsúfolni a stuffba, ami ugyan nem kevés első hallásra, azonban mivel nem nyújtanak nagyon eltérő élményt, annyira nem is hoz nagy változatosságot a játékmenetbe. A sorozat 8. része volt utoljára az, amelyikben még külön-külön haladt mindenki a pályán, az előző részben debütált a kocsiba ülős, együtthaladós móka, ami nem valami jó megoldás egy társasjáték esetében, hiszen pont az egyedül haladás élményét veszi el.

Csillivilli szipiszupi édibédi aribari

Csillivilli szipiszupi édibédi aribari


Nem tudok elég objektív lenni, ha azt mondom, számomra kétségtelenül a Bowser Party a legszórakoztatóbb játékmód, amiben rommá szivathatom a játékostársakat, vagy ha nincsenek, akkor a gépet. Ebben a módban az órási Bowser szerepében fogunk tetszelegni, aki a kiskocsiban ülő négyes csoportot kell hogy megakadályozza a pálya végére jutásban.

Időnként kis segédje, Bowser junior is segédkezik a szivatásban, de az igazi élvezet az, amikor egyenként pusztíthatjuk őket mondjuk tűzokádással, vagy éppen a falon menekülő kis csapatot nyakon csapkodva leszórni őket.

Rendelkezésünkre áll még a Bonus Games menüpont is, ahol a különböző minijátékokat tudjuk egyenként is elérni, beleértendő a Bowser-er pályákat is. Az Amiibo Party-ban miniumum egy amiibo figurával lehet részt venni, ebben a játékmódban a sorozat eredeti koncepciója szerinti játékmenetet kapjuk, mindenki külön halad a táblákon. Mario, Wario, Bowser, Toad, Luigi, Peach, Yoshi, Rosalina és Donkey Kong figurákkal lehetünk. Sajnos a megvalósítás roppant vérszegény, a táblák határozottan sivárak, unalmasak lettek.

Gruppenkocsi

Gruppenkocsi


A zenei aláfestés, a hanghatások, valamint a grafikai megvalósítás megfelel annak, amit egy ilyen játéktól elvár az ember. Harsány színek, vidám figurák és tinglitangli muzsika repít vissza minket a gyerekkorunkba.

A Mario Party 10 legnagyobb hátránya hogy mindenképp több játékos kell ahhoz hogy kiélvezzük, de online mókára nincs lehetőség, márpedig az olyan éjjeli baglyoknak mint mndjuk én, általában alszik a családja akkor, amikor nekem kedvem támadne egy kicsit társasozni.

További negatív tényező lehet némelyek szemében, hogy túl gyerekes a hangulat, viszont ha belegondolunk, pont ez a "feladata": önfeledt, erőszakmentes kikapcsolódást nyújtani. És ennek bizony nagyon megfelel.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Mario Party 10 teszt / Tesztplatform: Wii U

jó lesz ez!
 • Stílus: táblajáték
 • Megjelenés: 2015. március 20.
 • Ár: 11.999 Ft-tól
 • Multiplayer: nincs
 • Harsány, vidám színek
 • Társaságoknak nagyszerű
 • Nem igazi társasjáték
 • Nincs online játék
 • Hang
  7
 • Grafika
  7
 • Játszhatóság
  7
 • Hangulat
  8
7.3
7 hozzászólás

C64 fun

5 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nekem maga a koncepció tetszik, még soha nem játszottam ilyen típusú játékkal, az pedig külön öröm hogy vér nélküli.

válasz erre

Gólem

5 éve, 7 hónapja és 7 napja

Hát nem az én világom de nagyon aranyos.

válasz erre

jezzahun

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

ez de nagyon kafa!!!! állatmódi,bár elég drága... 12 ezerért

válasz erre

totyak

5 éve, 7 hónapja és 9 napja

Én pl. szívesen tennék vele egy próbát, néha direkt keresem az erőszakmentes játékokat, mert megcsömörlök a sok gyiloktól. Aztán hosszútávon lehet beleunnék, de 1-2 órára tuti lekötne időnként.

válasz erre

VaPe

5 éve, 7 hónapja és 9 napja

De jópofa lehet!

válasz erre

WarriorAutobot

5 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ha egyedül vagy akkor nem a legjobb választás, de amúgy meg aranyos kis játék.

válasz erre

wegh

5 éve, 7 hónapja és 9 napja

Kicsit drága a tartalomhoz képest nem? Az a baj ezzel, hogy az ilyen tényleg csak társasággal jó, én meg egyedül szertek játszani...

válasz erre
Mario Party 10
11.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljarDAVE profiljamarco profiljaTotosama profiljaroby71 profilja