Lego Jurassic World teszt

2015. június 25.
74.4471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Esküszöm, hogy a különböző Lego adaptációk tesztelése az egyik legjobb dolog, amit egyszeri gamer újságíró feladatként kaphat. Pontosan tudja az ember, hogy mire számíthat: debil, ámde szórakoztató poénokra, kalandos játékmenetre, egy tonnányi gyűjtögetésre, valamint egy stabil, többnyire kifejezetten jól sikerült grafikai prezentációra, ami szinte bármilyen konzolon megállja a helyét. Nem volt ez másként a LEGO Jurassic World esetében sem, természetesen.


Adott egy olyan nyári blockbuster, ami egyrészt egy legendás film finoman szólva is megtépázott renoméját szeretné visszaállítani, másrészt valószínűleg ki akarja maxolni a különböző merchandise cuccaiból befolyó jövedelmet, így adott, hogy valamilyen játék is készül a filmből. A Lego franchise szerintem kifejezetten jó ötlet volt (ahogy láthatjátok ti is az értékelőben), ráadásul a fejlesztők tényleg odatették magukat és egy egészen csodapompa stuffot kaptunk a pénzünkért cserébe.

Mé nem mész befele?

Mé nem mész befele?


A film elemzését inkább a szakértőkre hagynám, már csak azért is, mert ha leírnám az őszinte, kendőzetlen véleményem, akkor szerintem különféle dínó-trollok várakoznának a lakás előtt, hogy Velociraptor karmokkal vakítsanak meg. Ezzel szöges ellentétben áll a játék, amivel a tesztelés időszaka alatt rendkívül jól szórakoztam, sőt, kicsit félve ugyan, de le merem írni, hogy ez az utóbbi idők egyik legkiforrottabb Lego adaptációja, noha azért a tökéletestől messze van.

A viszonylag rövid betanításos rész után már le is ereszkedik helikopterünk Isla Nublar szigetére, ahol is eldönthetjük, hogy az eredeti trilógiába kezdünk bele, vagy pedig inkább újra át szeretnénk élni a kalandokat a mostani film alapján. Én az előbbi mellett döntöttem, ami valószínűleg helyénvalónak bizonyult, mert férfiasan bevallom, totál el is felejtettem, hogy létezik olyan, hogy The Lost World és JP 3. Itt megint megtartanám magamnak filmesztéta véleményemet, de valószínűleg nem véletlenül törölte az agyam ezt a két epizódot.

Balra vagy jobbra?

Balra vagy jobbra?


Szóval ott állunk hőseinkkel az ikonikus kapu előtt, de mielőtt belépnénk, szemrevételezzük a grafikai prezentációt. Szerencsére a készítők is rájöttek, hogy sokkal jobban áll a játéknak az, ha csak a környezet bizonyos részei épülnek fel Lego darabkákból, minden más, azaz a nem szétverhető és használható tárgyak, pedig reális kinézetet kapnak. Egyébként természetesen pengeéles minden, valamint a képfrissítés is rendben volt, szóval az alap dolgok pipálhatóak. A környezet rendkívül cuki, mert ugye próbálták az eredeti helyszíneket visszaadni (ilyen-olyan dzsungel, laborok, vízmosások, San Diego, estébé), csakúgy, mint az emblematikus jeleneteket mindegyik filmből. A dínók ábrázolásáért pedig külön jár a pirospötty, mert egyszerre aranyosak és bizarrak.

Ettől függetlenül persze senki se számítson Order jellegű külcsínre, hiszen ez még mindig egy családbarát játék, ehhez méltó grafikával. A játékmechanika is maradt a megszokott, azaz egy rakás szereplőt tudunk irányítani egy pályán, akiknek eltérő tulajdonságaik lesznek, és ezeket kombinálva kell előre haladnunk. A vadászok például puskával közlekednek és tudnak nyomokat keresni, míg a régészek jeleskednek a leletek feltárásában. De említhetném a botanikusokat, akik pedig képesek a dínók által hátrahagyott kupacokban turkálni, pontosabban fejest ugrani. Persze kapunk egy rakás gyűjtögetnivalót is, mint például az arany vagy ezüstszínű érmék, az úgynevezett Minikitek, arany és piros lego darabok.

Fenyítősen pózolós kakival a háttérben

Fenyítősen pózolós kakival a háttérben


De ha olyan kedvünk van, akkor gyógyíthatunk beteg Triceratopsokat, esetleg a térképen bajba jutott kollégáknak segíthetünk - persze csak akkor, ha a megfelelő karaktert megnyitottuk már, ugyanis itt is maradt az, hogy a pályákra vissza tudunk menni, hogy a Free Play keretein belül mindent összegyűjtsünk. Ez persze csak a maximalistáknak lesz opció, meg a hozzám hasonló trófeavadászoknak. Természetesen lehetőségünk van egy barátunkkal is együtt játszani, az offline coop továbbra is adott.

A szavatosságot továbbra sem lehet vegzálni, mert összesen 20 pálya került a játékba. Ha egy kicsit utána számolunk, akkor kijön az, hogy minden egyes filmet 5 szekvenciára bontották szét, ami szerintem egy jó ötlet, mert így a felesleges időhúzó részeket minimalizálni tudták, noha azért így is lesz ilyen. Meglepő módon egyébként az akció és kalandozás rész fifty-fifty, sőt, még egy nagyon pici horrort is csempésztek bele. Ahogy már szintén megszoktuk, a pályák között egy nagy térképen (szigeten jelen esetben) császkálunk, ahol néha jó kis akadályokat kell leküzdenünk, valamint itt is keresgélnünk kell elrejtett kincsek után. Persze csak ha olyanunk van.

Most akkó megeszel vagy mi lesz?

Most akkó megeszel vagy mi lesz?


Beszéljünk egy picit a negatívumokról, mert azért akad belőle bőven. Két dolgot tudok így hirtelen kiemelni: az átvezető videók alatt a hangokat, illetve a kameramozgást. Az előbbi konkrétan gyalázatos, ugyanis arról van szó, hogy nem szinkronizálták újra ezeket, hanem egyszerűen fogták és kivágták az éppen adott filmből. Ez mondjuk a Jurassic World esetében rendben van, viszont amikor az 1993-as eredetivel teszik meg ezt, akkor ott végig sistergés kíséri ezt, hiszen akkor még nem volt olyan formátumú hang, mint mostanában. Ez azért elég csöves megoldás, noha spóroltak gondolom egy csomó dollárt így.

Valamiért a kamera se lett a legtökéletesebb itt. Ezt úgy értsétek, hogy sok esetben, ha mondjuk elbújunk egy tereptárgy mögé, vagy csak simán forgatni akarjuk, akkor hajlamos a megőrülésre, mi meg persze semmit sem látunk az egészből, csupán konstatáljuk, hogy épp beleestünk valami patakba. Szintén ide tartozik, hogy túl könnyű lett a JW. Ugyan van négy kis szívecskéd a bal felső sarokban, de ha elfogynak, csak annyi történik, hogy kapunk egy kis levonást a gyűjtögetett érméinkből, és kalap. Ez persze nem mindenkinek lesz probléma, de szívesen ügyködnék végre egy olyan Lego stuffal, ahol van egy kis tét.

Rettegj!

Rettegj!


Amiben viszont mindenképp előre lépett a játék, azok a méretek. Hála a jó égnek nem megint valami sandbox rettenetet kapunk, mert szerintem ez ennek a stílusnak nem áll jól, hanem egy sokkal összeszedettebb és jobban átgondoltabb térképet, ahol tudunk azért barangolni is egy keveset, ugyanakkor nem is fogunk elveszni benne. Remélem, ez a koncepció marad, mert a program szavatossága így is nagyon rendben van.

Ha csak szeretnénk átfutni az egészen, élvezni a pályákat, jókat derülni a poénokon, akkor egy 10-15 óránkat így is el fogja rabolni, ami azért nem rossz. Ha ehhez hozzávesszük a két playeres játékot, valamint a gyűjtögetési szándékot, akkor ez a szám lehet simán 20 óra is, ami már kifejezetten kiemelkedő egy sima mászkálós cucctól.

Hála a jó égnek a zenében megtartották az eredeti, John Williams által komponált mesterművet, így amikor belépünk azon a bizonyos kapunk, akkor még erősebb lesz a nosztalgia-faktor. Szerencsére a hangokkal is minden rendben, a dínók csicseregnek, a T-Rex bömböl, az Indominus Rex kajabál, szépen ropog az aljnövényzet, szóval nagyjából működik a dolog.

Az inGen mindenhol figyel tesó

Az inGen mindenhol figyel tesó


Összegezvén a dolgokat, egy nagyon frankó játék lett a LEGO Jurassic World. Sokkal összeszedettebb, mint az elődök, noha a tartalmasságából egy cseppet sem veszített. Aranyosak az őslények, benne van mind a négy film, lehet ketten is játszani, Williams bácsi dallamai is felcsendülnek, szóval a pozitív lista elég kövér. Ezzel szemben csak a fura kamerát, a túlzott könnyűséget és a vérgagyi, sistergős szinkront tudom negatívumként felsorolni.

Ha szereted a Lego dolgokat, ha gerjedsz a Jurassic Park kínálta élményekre, akkor bátran tudom ajánlani, nagyon kellemes kikapcsolódás, akár a családnak is.

Lego Jurassic World / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
  • Stílus: Kaland
  • Megjelenés: 2015. június 12.
  • Ár: 9.999 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Mind a négy rész a korongon
  • Tartalmas és szórakoztató
  • Cuki dínók
  • Túl könnyű
  • Fura kamera
  • Borzalmas hangok a videók alatt
  • Hang
    8
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    7
  • Hangulat
    8
7.5
LEGO Jurassic World esetében sem, természetesen. '>
LEGO Jurassic World esetében sem, természetesen. '>
11 hozzászólás

teglasdavid

9 éve, 6 hónapja és 24 napja

A Lego az egyik legkirályabb játék a világon... röhögő smiley

válasz erre

italianman

9 éve, 7 hónapja

italianman írta:
Nekem nagyon tetszik a játék. Tesómmal játsszuk, most fejeztük be az első részt. És én is kb olyan véleménnyel vagyok 2-3 részről ,csak sajnos én tudtam törölni szomorú smiley . A world -öt pár napja láttam , akkor nagyon nem tetszett, de az idő megszépítette. Olyan jó emlékeket hozott elő. Azóta csak Jurassic Park főcímdalát dúdolom MINDIG.
Szerintem is az eddigi legjobb Lego játék.
*nem tudtam törölni természetesen .

válasz erre

italianman

9 éve, 7 hónapja

Nekem nagyon tetszik a játék. Tesómmal játsszuk, most fejeztük be az első részt. És én is kb olyan véleménnyel vagyok 2-3 részről ,csak sajnos én tudtam törölni szomorú smiley . A world -öt pár napja láttam , akkor nagyon nem tetszett, de az idő megszépítette. Olyan jó emlékeket hozott elő. Azóta csak Jurassic Park főcímdalát dúdolom MINDIG.
Szerintem is az eddigi legjobb Lego játék.

válasz erre

totyak

9 éve, 7 hónapja

Lego játékot lehetetlenség elhibázni. Egyrészt adott a történet, mert mindig egy filmet adaptálnak, másrészt a grafika olyan legos, se nem túl szép, se nem túl csúnya. Tuti befutó minden ilyen cím.

válasz erre

Tommy

9 éve, 7 hónapja

Kicsit várok vele, egy lego játékért nem adok ennyit (PS4)... Amúgy meg nagyon tetszik! mosolygó smiley

válasz erre

csirkee

9 éve, 7 hónapja és 1 napja

cuki dínók röhögő smiley ez jó

válasz erre

WarriorAutobot

9 éve, 7 hónapja és 1 napja

Amúgy nagyon jó játék lett, de a hangok tényleg borzalmasak az első résznél, de egy idő után megszokható.
Nekem sokszor a lassan lerenderelt textúrával volt bajom. Szerencsére csak az elején csinálta ezt vagy csak megszoktam.
Fanoknak kötelező darab, ezért is játszottam vele egy barátommal. Ha olcsóbb lesz én is megveszem PS3-ra.

válasz erre

Santonio

9 éve, 7 hónapja és 1 napja

iPet írta:
Melyik árra gondolsz? A konzolos vagy a PC-s?
PS4

válasz erre

iPet

9 éve, 7 hónapja és 1 napja

Santonio írta:
Ez sokkal jobb lett mint amit vártam, sőt a tesztben elhangzottak alapján rohannék is megvenni. De irreálisan drága. wtf smiley
Melyik árra gondolsz? A konzolos vagy a PC-s?

válasz erre

Santonio

9 éve, 7 hónapja és 1 napja

Ez sokkal jobb lett mint amit vártam, sőt a tesztben elhangzottak alapján rohannék is megvenni. De irreálisan drága. wtf smiley

válasz erre

bekecs

9 éve, 7 hónapja és 1 napja

Szegényt jól lehúzta a grafika! röhögő smiley

válasz erre
LEGO Jurassic World
9.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja