LEGO Marvel's Avengers teszt

2016. február 13.
74.5141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
A nagyjából fél évvel ezelőtt tesztelt Lego Jurassic World esetében kifejtettem, hogy mennyire szeretem az ilyen jellegű játékokat, amiatt, mert pontosan tudom, hogy mit kapok tőlük. Nos, ez a Bosszúállók kockaemberes változatánál is így van. Mivel a Marvelnek ez gyakorlatilag az aranytojást tojó tyúkja, így számítani lehetett rá, hogy érkezni fog valamilyen Lego változat belőle. Jelentem, megérkezett tesztlaborunkba a LEGO Marvel's Avengers.
Advertisement


Nem hiszem, hogy a különböző filmek után még olyan rettenetesen be kellene mutatnom a cselekményeket, hiszen valószínűleg így a Civil War közeledtével mindenki tűkön ül, és gondolom az előzményeket már jó párszor lepörgette újra. A rossz hír az, hogy ez a mű nem kerül itt bemutatásra, viszont ahogy azt megszokhattuk, újfent egy gyűjteményt kaptunk a TT-s arcoktól.

Az idővonal itt egészen az Age of Ultronig tart, magába foglalván természetesen mindkét Bosszúállók epizódot, valamint néhány kikacsintás is van a korábbi, karakter specifikus előzményekre. Ha egy mondatban kellene összefoglalnom egyébként a játékot, akkor az valami olyasmi lenne, hogy ha játszottál bármilyen konzolos Lego stuffal, akkor pontosan tudod, mit várhatsz az Avengerstől is.

Utoljára mondom: takarodj, vagy mellbeböklek a rajzolt műanyag izémmel!

Utoljára mondom: takarodj, vagy mellbeböklek a rajzolt műanyag izémmel!


A sztori az AoU eseményeivel kezdődik, azaz hőseink megrohamozzák Loki pálcájának rejtekhelyét, hogy aztán később visszaemlékezés formájában eljussunk Manhattanbe, a Bosszúállók alapításához. Ezek után szépen kronológiai sorrendben követik egymást az események 15 pályán keresztül, hogy aztán a végén leszámoljunk a nyomorult robottal.

Minden egyes momentum a Lego formula szerint lett átalakítva, tehát a cselekmények, főbb mozzanatok abszolút a filmekből lettek átemelve, csak feldobva őket a szokásos humorral.

A metódus tényleg pontosan megegyezik a korábban látottakkal, azaz kapunk egy központi hubot (Manhattan, a Stark torony, Dél-Afrika, estébé), ahol némi opcionális kolbászolás után felvesszük az aktuális fő küldetést, ami a sztorit is előrébb viszi. A játékmechanika is ismerős lesz, mert egy rakás szereplőt irányíthatunk kalandozásaink során, akiknek természetesen jó része zárolva lesz elsőre.

Minden szuperhős más képességekkel rendelkezik, ofkorsz, ezért teljesen eltérő szituációkban kell használni őket. Például Sólyomszem fel tudja robbantani a nagyobb akadályokat, míg Thor az elektromossággal működő berendezéseket üzemelteti, Hulk meg letépi mindenkinek az arcát a hátsójáig. Minden pályára természetesen visszamehetünk Free play keretek között, hogy begyűjtsük azokat a dolgokat, amiket kihagytunk volna.

Élettelen kockabábok rajzolva. Élettelenül.

Élettelen kockabábok rajzolva. Élettelenül.


Készítsük fel a lelkünket, mert újfent tonnányi extra dolgot zsebelhetünk be minden egyes szakaszon. Az ezüst és arany érmék gyűjtögetésével érhetjük el a True Hero szinten. Kereshetünk elrejtett piros kockákat, segíthetünk Stan Lee-nek szorult helyzetekben. 250 arany Lego darabot is bezsákolhatunk, illetve 150 kis jelzőlámpát, amikhez egy csomó másodlagos feladat társul. Ez igazából azért vicces, mert a játékidő picit több, mint egyharmadát teszi csak ki a sztori (8-10 óra), ellenben ha meg akarunk keresni mindent, akkor adjunk még hozzá ehhez egy jó tízet.

Minden fontosabb szuperhős szerephez fog jutni, de engedelmetekkel eltekintenék a felsorolástól, mert 180-nál is többet raktak bele a fejlesztők. Persze csaltak is, mert Amerika Kapitánynak lesz 8 változata, hogy a Vasembert már ne is említsem.

Ha elkezdjük a külsőségeget vizslatni, akkor talán vegyesebb az összkép, mint ahogy azt megszokhattuk. A pazar nyitány után egy kicsit értetlenül húztam fel a szemöldököm, mert ahogy átkerülünk Manhattanbe, mintha egy jó kategóriát esett volna vissza az egész. Aztán a Shield bázisa újfent teljesen rendben van, szóval nem értem, miért ingadozik a dolog.

A környezet itt is úgy épül fel, hogy valós elemeket kombinálnak a Lego elemekkel, ami továbbra is egy jó ötlet, nagyban feldobja a látképet. Hőseink amúgy rendkívül cukik, nagyon jól sikerült a kocka énjük. A kedvencem Hulk, egészen lehetetlenül vicces ebben a formában.

Hoztam neked virágot, mutasd meg a pi..... Ohhjajj, majdnem kimondtam!

Hoztam neked virágot, mutasd meg a pi..... Ohhjajj, majdnem kimondtam!


Szóval eddig úgy nagyjából minden szép és jó, viszont most először éreztem azt egy picit, hogy kezd unalmassá válni ez az egész Lego dolog ebben a formában. A bárgyú poénok már valahogy nem ülnek úgy, mint eddig, illetve a koncepcióra is ráférne nem kevés vérfrissítés. Kezd a CoD-ra emlékeztetni az üzletpolitika, amiért meg már mindenki prüszköl, ugye. Sajnos ezeken kívül is van baj az aktuális Lego szösszenettel, sorolom is őket.

Az első ilyen az irányítás. A legtöbb szituációban minden a helyén van, ugyanakkor néha azok a szereplők, akik tudnak repülni, egyszerűen megőrülnek. Jó, nem ez a legjobb szó rá, viszont rendkívül nehézkessé válik a kezelésük, amikor a levegőben vannak, mert ilyenkor csak a jobb analóg karral tudjuk le - föl mozgatni őket.

A másik ilyen a kihívás teljes hiánya. Értem, hogy ez egy nagyon családbarát játék, viszont ettől függetlenül valamit csak kezdhetnének ezzel, mert lehetetlen meghalni. Négy szívecskénk van, ha azok elfogynak, akkor szétrobbanunk, veszítünk egy kevés pénzt, és máris onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. Be lehetne vezetni valami Hard nehézséget, mondjuk.

Ezt látja egy Lego szuperhős ha felmászik - repül - tapad - ugrik a tetőre

Ezt látja egy Lego szuperhős ha felmászik - repül - tapad - ugrik a tetőre


Az átvezetőkben a szinkronok továbbra is viccesek, mert ugye mindent a filmekből vesznek át, a minőségük valamiért mégis borzalmas. Nem egységes a hangerő, az adott szituációban zagyvaságként lehet értelmezni.

Ha már egyszer ennyi pénzt beleöltek a licenszbe, nem hiszem, hogy ezt ilyen formában kellene hagyni. A negyedik ilyen, az a sandbox elemek totálisan felesleges integrálása. A Jurassic World-ben olyan jól meg tudták oldani, hogy pont annyit tudjunk mászkálni, ami még nem válik fárasztóvá. Itt viszont megkapjuk szinte egész Manhattant, ráadásul olyan minőségben, hogy ráncoltam tisztességgel a homlokom.

Igyekeztek amúgy a készítők feldobni a helyet, mert egy rakás dolgot csak itt tudunk összegyűjteni, illetve másodlagos feladatokat vállalhatunk, amik között akad néhány ötletes, de inkább csak időhúzásnak érezzük. Azt viszont nehezen bocsájtom meg, hogy visszazuhan a rendszer teljesítménye a PS3 korai időszakába a köddel, kocka házakkal és ingerszegény környezettel.

Dirr durr csitt csatt. Ha meghalunk nem gond, mert olyan nincs.

Dirr durr csitt csatt. Ha meghalunk nem gond, mert olyan nincs.


Ne értsetek félre, egyáltalán nem rossz ez a játék, sőt, vannak kifejezetten szórakoztató momentumai. A tartalom még mindig hihetetlenül durva, nagyrészt azért a grafika is a helyén van, hőseink viccesek és bájosak, ráadásul ugye tudjuk offline coop-ban is tolni, ami pedig sokkal szórakoztatóbbá teszi az egészet. Az szintén nem világos, hogy ezt online miért nem tehetjük meg, de ezt már inkább nem is feszegetem, a végén még belőlem is Legot csinálnak a Marvel ügynökei.

Kicsit sajnálom, hogy az Ant Man filmből nem kaptunk jeleneteket, esetleg jobban rámehettek volna Thor vonalára is, de ez már talán csak szőrszálhasogatás. Viszont mindenképpen kezdeniük kell valamit a formátummal, mert hiába csinálják meg ezt minden egyes blockbuster sorozattal, előbb - utóbb meg fog indulni a fanyalgás a rajongók részéről, hiszen kis túlzással már az első Lego anyagok is ilyenek voltak.

Villám cikáz, a menny is dörög, megjöttek az avengörök!

Villám cikáz, a menny is dörög, megjöttek az avengörök!


Minden nyafogásom ellenére sem lett rossz a LEGO Marvel's Avengers ebben a formátumban, hiszen kicsik és nagyok is megtalálhatják a számításaikat benne. Amennyiben kedvelted az eddigi részeket és felraktad őket a polcodra, úgy most se tegyél kivételt, mert jól fogsz szórakozni vele. Ha viszont már a Jurassic World esetében is húztad a szádat, akkor javaslom, hogy tegyél egy próbát először vele, mert nem biztos, hogy ezt is be fogja venni a gyomrod.

LEGO Marvel's Avengers / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
  • Stílus: Kaland
  • Megjelenés: 2016. január 29.
  • Ár: 8.999 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Brutális tartalom
  • Minden lényeges szereplő itt van
  • Helyenként fura irányítás
  • Változó grafika
  • Kiffuladt a formátum
  • Hang
    7
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    7
  • Hangulat
    7
7
8 hozzászólás

venoman

8 éve, 8 hónapja és 21 napja

röhögő smiley Nagyon bírom a kis legó gringókat. A duma pl. a star wars-ban ultra brutál röhögő smiley

válasz erre

totyak

8 éve, 9 hónapja és 15 napja

Tisztelem a leírt tesztet, a kritikus szavakat, de engem nem lehet eltántorítani a játéktól. Annyira a Marcel szuperhősös filmek hatása alatt vagyok, hogy vétek lenne ezt kihagynom. A többi Lego játék is aranyos, azoknak is ismerem a történetét más filmek alapján, de ez sokkal jobb. Nyilván nem árt tehát simerni a filmeket, mielőtt nekiáll valaki, úgy lehet szerintem összerakni igazán a képet.

válasz erre

iPet

8 éve, 9 hónapja és 16 napja

marco írta:
röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

Ami késik, nem múlik... Kocka építés kockákkal kockákból.
Ha ez így lesz, én szeretném tesztelni röhögő smiley Lehet, hogy megint küldenek vele egy ázsiai használati utasítást...röhögő smiley

válasz erre

Imperator

8 éve, 9 hónapja és 16 napja

ColeCollins írta:
Jó kritika.

Viszont van még valami, amiből nem készült LEGO játék?
Ha volt Lego Batman, lehet megcsinálják a Nolan trilógiát. Vagy az új DC filmes univerzumot. Ott van még a Vissza a Jövőbe trilógia. Lego Dimensionsből kiindulva meg hogy a Lego SW 3 egy sorozatot dolgoz fel, nem tartok lehetetlennek egy Scooby-Doo, Doctor Who és hasonló feldolgozást sem. Esetleg jön az új Szellemírtók film, és ebből is lehet játék. A lehetőségek száma közel végtelen.

válasz erre

Mordorer

8 éve, 9 hónapja és 16 napja

Jobbra számítottam, de végülis a 7 nem olyan gáz pont. Amúgy is egy nagyon elcsépelt dolog már ez a Lego...

válasz erre

marco

8 éve, 9 hónapja és 16 napja

Paint írta:
Minecraft.
röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

Ami késik, nem múlik... Kocka építés kockákkal kockákból.

válasz erre

Paint

8 éve, 9 hónapja és 16 napja

ColeCollins írta:
Jó kritika.

Viszont van még valami, amiből nem készült LEGO játék?
Minecraft.

válasz erre

ColeCollins

8 éve, 9 hónapja és 16 napja

Jó kritika.

Viszont van még valami, amiből nem készült LEGO játék?

válasz erre
LEGO Marvel's Avengers
8.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja