Le Tour de France 2012 teszt

2012. augusztus 24.
71.5391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Nem is tudom már melyik cikk elején fejtettem ki hogy mennyire élek-halok a sportjátékokért. Ha ehhez hozzávesszük viszonylag hosszabb játékos pályafutásomat, akkor az egyenlet végén az jön ki hogy rettenet mennyiségű sportos anyagot próbáltam. Mindenféle olimpiai játékok, foci, tenisz, ping-pong, darts, strandröpi - ezek jó részét élőben is követem néha-néha. Van azonban egy olyan dolog, amit eddig messziről elkerültem, több ok miatt. Jól gondoltátok, ez a sport pedig nem más, mint az országúti kerékpár, avagy biciklizés.


Az első dolog nagyon egyszerű, a Zsíró Itália miatt mindig lemaradtam a Roland Garros legizgibb meccseiről, mert valaki átvette a nyavalyás sárga pólót! A másik egyszerű ok pedig annyi, hogy a cangázást élőben kell csinálni, nem pedig a tv-ből nézni. Sokáig amúgy azt hittem hogy a curlingnél nincs álmosítóbb dolog, aztán belenéztem egy hegyi szakaszba. Viszont mivel ez egy játékteszt, méghozzá a Le Tour de France, a bringások Wimbledonjának adaptációja, ezért minden ellenérzésem félre is tettem (amiben egy üveg agancsos kóla is segített) hogy egy objektív tesztet kanyarintsak ide nektek. Azonban akárhogy is nézem, a TdF egy zsák meleg levegő lett.

Van akinek jól áll a sárga

Van akinek jól áll a sárga


Közben beraktam egy kis jobb fajta metál muzsikát, arra lehet jó lehúzós cikket írni! Szóval, a készítők két irányba indulhattak el az elején: vagy a kezsüel réteget célozzák meg, egyszerű, árkádos irányítással, magas szórakozási faktorral, hogy olyan lényeket is bevonzzanak akiket alapjába véve annyira sem mozgat meg ez a dolog mint Bruce Willis-t a hajbeültetés. A másik lehetséges irány, hogy teljesen a hardcore emberek felé indulnak, akiknek már az oviban is kanyargó országút volt a jele. Miután a Tour egy teljesen hivatalos játék, ezért sejteni lehetett hogy inkább a második opció lesz a nyerő. Én ezzel akkor szembesültem, amikor egy új játék indítása után azt se tudtam hogy mi zajlik a tv-n. Igen, mindenkinek ajánlom a tutorialt először!

A tutorialnak, vagy kezelési és játéktechnikai útmutatónak az lenne az adekvát feladata, hogy lehetőleg minél jobban bemutassa a know how-t, azaz hogy hogy fogunk boldogulni a megvásárolt programban. No, itt kapunk egy rakat állóképet és 5-6 oldalnyi szöveget, amit maximum akkor olvasnék el ha Rejtő Jenő írná. Miután nem lettünk sokkal okosabbak, nézzük inkább a lehetőségeinket, amiből nincsen túl sok. Kezdhetünk egy új Tour-t, gyakorolhatunk valamely szakaszon, illetve felléphetünk a világhálóra, hogy idegen játékosokat alázzunk meg. Miután online gyakorlatilag senki sem játszik, ezért vegyünk be minimum négy altató, igyunk rá egy nyelet whiskey-t és hajrá, kezdjük el a bajnokságot.

Nem kellett volna vénásan doppingolni haver

Nem kellett volna vénásan doppingolni haver


Ami mindenképp szemet fog szúrni, hogy az állóképeken nagyon pofás grafika valójában mennyire átlagos, illetve átlag alatti. A környezet még hagyján, vannak viszonylag magas poligonszámú, szép, színes részek, viszont a folytonos pop-up, illetve a szaggatás, valamint a Robotzsarut idéző animációk totálisan lerombolnak mindenféle összképet. A nézők buzdítása pedig inkább emlékeztet valami monoton kántálásra mint igazi buzdításra. No de sebaj, mert ha a játékmenet jó akkor gond nélkül benyeljük ezt a pár évvel ezelőtti külcsínt. És nem, a játékmechanika sem jó, sőt, nem is tudom elképzelni hogy ennél unalmasabbra lehetne-e bármit is csinálni.

Kezdjük azzal, hogy nekünk nem kell se tekerni, se semmi ilyesmi dolgot művelni, teszi magától a gép. Tudunk azonban kanyarodni, illetve növelni vagy csökkenteni bicajosunk sebességét. Van egy stamina csík is, ami ugye akkor csökken ha lobog a hajunk a szélben, ellenben ha csigák vagyunk akkor töltődik. A stratégiai elemek nem merülnek ki itt és ennyiben, mert lehetőségünk van egy gombnyomással felvenni a kapcsolatot menedzserünkkel vagy a csapattársainkkal, akiknek a segítségét kérhetjük hogy tartsák fel az élbolyt amíg mi pihengetünk, vagy épp ellenkezőleg, törjenek az élre. De szövetségre is léphetünk más versenyzőkkel is, így könnyítvén meg az életünket. A legborzasztóbb dolgot pedig a végére hagytam és nem, nem a hangokról beszélek!

Igen, így fest a játék élőben

Igen, így fest a játék élőben


Szóval, adott ugye viszonylag sok szakasz ami fel lehet bontva 5, 7, 9 részre. Azt képzeljétek el, hogy ebből egyet mi irányítunk, a következőt viszont a gép, vagyis simán leszimulálja az egészet, nem éppen kedvező irányba. Amikor először láttam ezt, azt hittem lefordulok a székről. Nagy nehezen, mondjuk harminc percnyi kínkeserves szenvedéssel összeszedek tíz perc előnyt, aztán a gép csinál ebből öt perces hátrányt! Férfiasan bevallom, a hatodik ilyen után teljesen elment a kedvem az egésztől és inkább kergettem a legyeket a szobámban. De ekkora ökörséget! Miért nem lehetett a játékos kezébe adni a teljes irányítást, miért kell leszimulálni majdnem a felét az egésznek!?

Sajnos mást nem is nagyon tudok elmondani erről a programról, pedig lehetett volna egy nagyon jó kis hiánypótló alkotás. Ehelyett kapunk egy olyan progit, ami ha nem vagy született bringás akkor szembe köp, emellett tele van a fentebb említett játéktechnikai hibákkal is. Szóval ha szereted a drót szamarakat, akkor uzsgyi ki a friss levegőre, netalántán ha annyi felesleges pénze van valakinek hogy erre a förmedvényre vetemedjen, inkább utalja át nekem, veszek belőle jóféle maláta szörpöt. A viccet félretéve, jó szívvel nem ajánlom senkinek, azonban akik szeretik a címben szereplő viadalt, tehetnek vele egy óvatos próbát, csak arra figyeljetek hogy aludjátok ki magatokat előtte (Marco, a szerkesztőségbe érkező fenyegető leveleket a cikk miatt kérlek ne vedd át)!

És így pedig az állóképeken...

És így pedig az állóképeken...


Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Le Tour de France 2012 teszt / Tesztplatform: XBOX360

csak ha nincs más
 • Stílus: Bringás sport
 • Megjelenés: 2012. július 22.
 • Ár: 12.990 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • Egyszer láttam egy őzikét valamelyik kanyarban
 • Átgondolatlan
 • Túlzottan rétegjáték
 • Hang
  3
 • Grafika
  5
 • Játszhatóság
  4
 • Hangulat
  2
3.5
23 hozzászólás

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 22 napja

Vendég írta:
Ez kb 2 ezret ér...
Annyit is csak akkor, ha mellé még legalább 1500Ft-ot adnak.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 22 napja

Ez kb 2 ezret ér...

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 22 napja

Ez durva!

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 22 napja

Nem semmi. Milyen kemény hogy ki merték így adni.

válasz erre

DNS

6 éve, 2 hónapja és 22 napja

Nos, ami azt illeti, én is maradnék inkább a Roland Garrosnál - még akkor is, ha baromi jól megcsinálták volna a játékot, hát még így

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 23 napja

Hát igen... Szemlátomást más volt a dizájner és a látványtervező. Siralmas ami a végeredményt illeti, pedig az allóképek valóban kiválók.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 24 napja

Attyaég...

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 24 napja

Nagyon tré játék.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 24 napja

El lehet azért vele lenni...

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 24 napja

Na ezzel se fogok játszani.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 24 napja

Fillért nem adnék érte. Szégyen.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 25 napja

Hát ez ilyen indie kategória abból is a gagyibb...

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Le Tour de France 2012
12.990 Ft-tól
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

turatur profiljamarco profiljaGargameth profiljaLaci721 profiljarDAVE profiljaBvektor profiljaVis Major profilja