Just Sing teszt

2016. október 26.
73.2921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sophiaso profilja, adatai
Sophiaso
Mindig is imádtam énekelni, viszont sosem szerettem igazán mások előtt dalra fakadni - az a helyzet, hogy túlságosan maximalista vagyok, így amíg nem tudok valamit stúdiófelvétel minőségben előadni, addig inkább ki sem nyitom a számat. Azért az évek során sokat oldódtam, és ezt nagyban köszönhetem a 2008-as Xbox360-as játéknak, a Lipsnek és számos kiegészítőjének.
Advertisement


A karaoke nem volt az én asztalom, az otthoni magánkaraokét viszont nagyon élveztem: a játék friss számokkal és rengeteg megvásárolható dallal rendelkezett, és ugyan nem kicselezhetetlen, de elég pontos mércével mérte a teljesítményt, sőt: vezeték nélküli mikrofonja színesen villogott, lehetett csörgőnek használni, és ami a legjobb, teljesen le lehetett venni a saját hangot, hogy magabiztosabban lehessen énekelni.

Rengeteg online funkció meg csiliviliség volt benne, de nemcsak szórakoztató, hanem profi is volt, így nem véletlen, hogy azóta a Lips jelenti számomra a mércét az igen soványka karaokejáték-piacon. Az Xbox-ekluzív játékkal sokak szerint a PS-exkluzív Singstar tudta felvenni a versenyt, és ezeknek a címeknek valóban nincs túl sok kihívója: a borzalmas és nagyon fizetős Kinect Karaoke után most megérkezett a Just Sing, amit végre a Microsoft és a Sony konzoljainak használói is tudnak játszani, és elég sok jót és releváns újdonságot ígér...

A Just Singnek tökéletesen választottak nevet: a Just Dance-es "áthallás" teljesen nyilvánvaló már a játék reklámjaiból, menüjéből is. A Ubisoft egyik legnépszerűbb játékfranchise-za a táncparkettek ördögei után most azokat célozza meg, akik azt akarják, hogy meg legyen bennük az X-faktor, és klasszikus Disney-számoktól kezdve a kurrens Siás és Ariana Grandés popslágerekig minden stílusból próbál villantani kicsit.

Igen, mindenki hülyén néz ki, amikor énekel. Marco Brazzers logót emlegetett, nem értem...

Igen, mindenki hülyén néz ki, amikor énekel. Marco Brazzers logót emlegetett, nem értem...


Az igazi újdonság az eszközhasználatban mutatkozik meg: a karaokejátékokhoz mindig rengeteg kiegészítőt kell vásárolnunk, ám ide kamera, de még csak mikrofon sem kell - elég az okostelefonunk, amire csak letöltjük az ingyenes Just Sing applikációt, és össze is tudunk kapcsolódni a konzollal. Egyszerre akár négyen is kornyikálhatunk saját előlapi kameránkba, amit közben a tévén is nézhetünk, aztán pedig fel is tölthetjük nagyszerű teljesítményünket a Just Sing közösségébe, vagy saját social media oldalainkra.

A játék ezen része teljesen olyan, mint a Just Dance: adott egy külön menü ('Watch'), ahol megnézhetjük, mások mit alkottak, és értékelhetjük is azokat. Ez olyan nagy és produktív közösségnél, mint a Just Dance határozottan működőképes, ugyanis még a kiemelt videók is gyakran változnak, és azokban általában valóban rengeteg munka van, ám a Just Sing láthatóan már most sem rendelkezik elég szorgalmas táborral. Hetekig ugyanazt a pár (meglehetősen rossz) videót hozta be a rendszer, és a kiemelt alkotáson is csak 13 "lájk" volt - pedig nem lokális, hanem világszintű a profil...

Nem ez az egyetlen, amiben a Ubisoft éneklős játéka a táncosra hajaz: mindkettő partyjátéknak van tervezve, ezért nagyon megengedőek. Valószínűleg számolnak vele, hogy a legtöbb ember alkoholmámoros társasági pillanatban fogja felcsapni a telefonján a Just Singet, így mondjuk úgy, hogy elég sok improvizációs lehetőséget hagy nekünk a játék, nem nagyon érdekli, hogy hamisak vagyunk-e - és sajnos pontosan ezért, azok a felhasználók, akik viszont szeretnék, hogy megfelelően értékelje őket a Just Sing, nem fogják megtalálni a számításukat, mert itt nincsenek nehézségi fokozatok vagy tanulási görbe, bármint, bárhogy csinálhatsz.

Ez társaságban tökéletes, olyan kis achievement huszároknak, mint amilyen én vagyok, viszont kevésbé kedvező, mert engem tényleg érdekelne a teljesítmény, és nem csak az foglalkoztat, hogy a macskás vagy a csillogós filtert tegyem-e a kész videómra. Ez most nem (csak) irónia: tényleg van ilyen lehetőség, mind a konzolon, mint a telefonon akár produkció közben is tudunk változtatni a filtereken, hogy igazi videoklippet hozhassunk létre.

Promo Just Sing screenshot

Promo Just Sing screenshot


Egyébként elég zseniálisak az automatikus vágások , nagyon jól el lehet velük hülyéskedni, viszont itt is akadnak problémák: hacsak nincs külön kamera csatlakoztatva, akkor a telefon által felvett képet látjuk a tévén, és dönthetünk, hogy vagy kulturáltan nézünk ki és nem veszi be a játék rendesen a hangunkat, vagy rendesen odahajolunk a mikrofonhoz és csak az orrunk/szánk/random testrészeink látszanak a képen. Ez persze kiküszöbölhető úgy, hogy egyrészt nem a telefonunkat, hanem egy USB-s mikrofont használunk, másrészt pedig van Kinect/PS kamera is csatlakoztatva, így több beállításból dolgozhat a játék, ám a Just Sing lényege és újítása valahol pont az lenne, hogy csak egy telefon kell hozzá...

Sajnos ezzel még nem ért véget a játék negatívumainak sora, ugyanis a kifforatlansága mellett bugok is jellemzik. A tesztpéldányom PlayStation 4-re érkezett, és megszoktam, hogy a cikkekhez screenshotokat, videókat készítek, ám sajnos a Just Sing ezt nem engedte. Már eleve furcsa volt, hogy akárhányszor beléptem a játékba, a konzol kiírt egy olyan üzenetet, amit csak video share-nél vagy streamnél szokás, és később kiderült, hogy valami miatt a PS úgy veszi, hogy a Just Sing folyamatosan felvételt készít a konzolra.

Mármint úgy, mintha én venném fel a játékképet, ami persze nem volt igaz, viszont ebből adódóan a Share gomb mint olyan használhatatlanná vált, és egyáltalán nem lehet képet vagy videót készíteni a játékból. Egyedül a telefonon tudtam rögzíteni magamat, amin más a kép, mint a konzolon- a macskás filtert például csak a nagyképernyőn látni...

...vs saját Just Sing screenshot

...vs saját Just Sing screenshot


Mondanom sem kell, amíg a játék aktív, a telefonon is annak kell futnia, így ki sem lehet lépni lefényképezni a tévét (bizony, megpróbáltam!), mert úgy veszi, hogy befejeztem a játékot és kidob a menübe. Egyébként szereti is a főmenüt, mert hibás internetkapcsolatra (hazugság) hivatkozva néha még éneklés közben is kibekkelt. Nem kellett volna hazudni, mondhatta volna csak simán, hogy szörnyű a produkcióm. Kösz, Just Sing.

Megértem, ha a tesztem alapján úgy tűnik nektek, hogy ez a játék bizony nem sikerült olyan jól. Nem álltok messze az igazságtól, de azért az a helyzet, hogy partyjátéknak még mindig kiváló: van benne online is játszható Battle mód, a macskás filter tényleg király, és a 45 alapszám között régi klasszikusok és újdonságok is helyet kaptak.

Egy darab Just Singgel pedig akár négyen is lehet nyomulni, telefonja úgyis mindenkinek van, úgyhogy mehet a Jégvarázs Let It Go/Legyen Hó-ja, csak nem kell tőle többre számítani, mint egy időnként szórakoztató, viszonylag kezdetleges karaoképrogramra. Ha ez is franchise lesz és évente megjelenik, 2020-ra talán meglesz a legjobb éneklős játék is.

Just Sing / Tesztplatform: PlayStation 4

egynek jó...
  • Stílus: Ritmusjáték
  • Megjelenés: 2016. szeptember 09.
  • Ár: 11.890 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Csak egy telefon kell hozzá
  • 45 változatos dal
  • Ha csak telefont használunk hozzá, adódnak problémák...
  • Share és internet bugok
  • Már most alig van közössége
  • Hang
    6
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    5
  • Hangulat
    7
6.3
8 hozzászólás

Gólem

8 éve, 12 napja

Maximum 5 ezret adnék érte amúgy, nem csodálom hogy kevesen játszanak vele...

válasz erre

totyak

8 éve, 12 napja

Sophiaso írta:
nope.mp3
Nem jó a linkelés röhögő smiley

Viccet félretéve, nyilván én sem tenném közszemlére a tudásom. Bár azt de, inkább a nemtudásom. Az én énekhangom sem nagy valami, bár én mindig tökéletesnek hallom magam. Nyilván a hallásommal is gondok vannak röhögő smiley

válasz erre

Sophiaso

8 éve, 12 napja

totyak írta:
Ha már képet láttunk az éneklésről, jó néven vettem volna, ha egy szerény kis hangfájl vagy youtube videó linkje is megjelenik a teszt végén, hadd halljuk mit tud a mi a Zsófink röhögő smiley
nope.mp3

válasz erre

totyak

8 éve, 12 napja

Ha már képet láttunk az éneklésről, jó néven vettem volna, ha egy szerény kis hangfájl vagy youtube videó linkje is megjelenik a teszt végén, hadd halljuk mit tud a mi a Zsófink röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 12 napja

Totoro! mosolygó smiley

válasz erre

Sophiaso

8 éve, 12 napja

*igazából én emlegettem a Brazzers logót Marco, de mindegy. röhögő smiley

válasz erre

Santonio

8 éve, 12 napja

Nem vagyok eg nagy ritmusjátékos, nem is veszem, de a teszt tetszett. mosolygó smiley

válasz erre

Eltohn

8 éve, 12 napja

Jópofa hogy megy sima mobillal is, de akkor legalább lenne jó a technológia. Emlékszem, a Just Dance is próbálkozott már ezzel tavaly, de ezek szerint nem sikerült még mindig jól megcsinálni.

válasz erre
Just Sing
11.890 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljaManiac profiljamarco profilja