Just Cause 3: Mech Land Assault teszt

2016. július 02.
70.9671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Gondolom sokan vagytok úgy a dolgokkal, hogy egy húzósabb hétköznap este nem nagyon vágytok másra, mint az agyatokat lerakni az ajtóban, maximumra tolni a pusztítási diódákat, aztán valami olyan játékkal levezetni mindezt, ahol adottak a lehetőségek a nyálcsorgatós rombolásra. No, bevallom, én csak és kizárólag ezért tartok egy Just Cause 3 példányt itthon, mert annál jobban nem nagyon tudok gyalulni semmiben.


Gondolom azon sem csodálkoztok, hogy a belengetett extra tartalmak tovább akarják fokozni a rombolást. Valljuk be, okos dolog, hogy erre fókuszálnak, mivel úgy nagyjából ez a legeltaláltabb része a stuffnak. A Mech Land Assault DLC nem kínál zsákbamacskát, már a nevében is benne van a lényeg: Rico mechát fog vezetni, hogy a rosszak írmagját is kiirtsa, valamint megpróbálja négyzetre emelni a robbanások számát. Jelentem, ez csak részben sikerül. Kapunk egy nyúlfarknyi felvezetőt az egészhez, ami nagyjából annyira lényeges, mint a norvég csapat EB alatti tevékenysége.

Az egésznek az lesz a lényege úgyis, hogy megkaparintsunk egy méretes fémszörnyet, amivel diszkont áron tudunk környeztet módosítani. A gondok, illetve logikátlanság már itt felüti ronda fejét, ugyanis ahhoz, hogy magunkévá tegyünk egy robotot, valami speckó fegyverrel kell kiiktatnunk, amit jó esetben egy másik kilőtt mechből szerezhetünk meg. Remélem, érzitek a problémát. Persze egy kis szerencsével út közben is bele tudunk akadni, de ez a ritkábbik alkalom.

Rico rosszcsontja, vau!

Rico rosszcsontja, vau!


Hála a magasságosnak, alternatív módszerekkel is juthatunk robothoz. Limitált formában ugyan, de a Rebel Drop segítségével szummonálhatunk magunknak járművet, illetve a szigeten is akad néhány pilóta nélküli variáns, azokat nyugodtan meg tudjuk lovagolni. Ugyanakkor tényleg elég bosszantó, hogy nem tudunk egyszerűbben hozzájutni a DLC középpontjában álló járműhez. A pozitívum ugyanakkor az, hogy ezeket a dögöket vezetni istentelenül kemény élmény.

A gravitációs ágyú segítségével bármit, igen, bármit fel tudunk emelni és egy kívánt irányba elhajítani. Gondoljatok bele, egy tehén segítségével le lehet vadászni a helikoptereket, hogy csak egy példát mondjak. Másodlagos gyilkoló eszközünk egy elektromágneses lökéshullám, amit én az esetek zéró részében aktiváltam. Persze mindenféle gépágyú, rakétavető meg hasonlók megtalálhatóak rajtuk, típustól függően.

Az az igazság, hogy a mechák használata túlzottan könnyűvé tette a játékot. A területek felszabadítása most egyszerű drag and drop műveletté degradálódott, nulla kihívással. Apropó felszabadítás. Az egész kiegészítő összesen kettő darab új küldetést kínál, amiből az első az eszköz megszerzése volt. Ahhoz, hogy megnyissuk a másodikat, a DLC-ben található egész nyomorult szigetet fel kell szabadítanunk. Igen, az egészet. Azt hittem, világos volt a fejlesztők előtt, hogy ezt a szegmenst utáltuk legjobban az alapjáték esetében. Erre tessék.

Szuperhős landolás! Láttátok?

Szuperhős landolás! Láttátok?


Hozzátenném, tényleg sokkal könnyebb minden, amikor egy 500 tonnás halálosztó ketyerét vezetünk, de akkor is. Tegyük fel, megvagyunk ezzel, nézzük a második, egyben utolsó feladatot: romboljunk le egy bázist és öljünk meg mindenkit. Oké, köszi. Itt jegyezném meg, hogy összesen kettő óra alatt a végére is értem a dolgoknak, szóval a kontent mérsékelten lett erős.

Ha mindennel végzünk, kapunk mégy egy iszonyúan unalmas, hullámokban támadós kihívást, aminek teljesítésével mechünkhöz nyerhetünk egy vagon felszerelést, amikkel a lehető legértelmetlenebb fejlesztéséket tudjuk elvégezni rajta. Újfent köszi. A technikai hibákról még nem beszéltem, pedig azok is jelen vannak, sőt, rendkívül erősen rányomják bélyegüket az egész játékra.

A töltési idők egy fikarcnyit sem lettek rövidebbek, így elég sokszor megesett az a csúfság, hogy kategóriákkal többet vártam arra, hogy betöltődjön egy-egy hullám, mint magára a darálásra. A nagyobb robbanásoknál sajnos a frame rate drop is erősen jelen van, azaz durván beszaggat a cucc hatalmasabb gyilkolásoknál, ami azért kínos, mert erre van az egész kihegyezve.

Most megdoblak ezzel a beton galacsinnal

Most megdoblak ezzel a beton galacsinnal


Tudnám még ekézni a kiegészítőt, de inkább nem folytatom, a lényeget úgyis értitek. Sajnálom amúgy, mert a potenciál továbbra is megvan ebben az egészben, mert amikor működik, akkor tele szájjal nevetve lépünk át mindenen, agyunk ledobja az ékszíjat, a család elmenekül elmeroggyant nevetésünktől, kedvesünk elkezdi fogalmazni a válópert, miközben a kutya remegve lapul kedvenc széke alatt, hogy már megint mi rosszat tett. Semmit, egyszerűen ilyen hatást vált ki belőlünk a Just Cause 3 második nagyobb bővítménye.

Nem tudom ennél magasabb pontszámmal illetni a darabot, mert sokkal többet is ki lehetne hozni az egész franchise-ból. Amennyiben megvetted a Season Pass-t, természetesen azonnal szedd is le. Ha nem, akkor menj át ahhoz a barátodhoz, aki megvette, próbáld ki, aztán ha áldoznál rá lóvét, egészen nyugodtan, maximum kettő kósza órára le fog kötni. Csak a végén ne felejtsd el letörölni, mert szerintem a válás elkerülésének ez lesz az egyik alapfeltétele.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Just Cause 3: Mech Land Assault teszt / Tesztplatform: PlayStation 4

egynek jó...
 • Stílus: Akció
 • Megjelenés: 2016. június 19.
 • Ár: 3.690 Ft-tól
 • Multiplayer: nincs
 • Új szintre emeli a pusztítást
 • Nagyon rövid
 • Összesen két küldetés
 • Technikailag továbbra is gyenge
 • Hang
  7
 • Grafika
  7
 • Játszhatóság
  6
 • Hangulat
  6
6.5
5 hozzászólás

totyak

4 éve, 4 hónapja és 8 napja

Ennek az árából jobb, ha beülök két filmre a moziba. Az alaphangon is 3-4 óra, már többet szórakoztam.

válasz erre

kpal

4 éve, 4 hónapja és 9 napja

Elég gyengus optimalizáció .

válasz erre

Hentes

4 éve, 4 hónapja és 9 napja

Mondanám hogy ennyiért adok neki egy esélyt, de nem. Ilyen minimális játékidőért nem vagyok hajlandó 500 Ft-nál többet adni. Az mg reális lenne.

válasz erre

Gólem

4 éve, 4 hónapja és 9 napja

Na akkor ezt se veszem meg. Pedig az alap Just Cause 3 rohadt jó szerintem.

válasz erre

Mordorer

4 éve, 4 hónapja és 9 napja

Ezzel egyébként azt érik el hogy sokan soha többet nem vesznek Season pass-t. Amit a Fallout villantott eddig meg ez, az a játékosok türelmének maximális kihasználása.

válasz erre
Just Cause 3: Mech Land Assault
3.690 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja