Jungle Party teszt

2010. december 22.
73.0281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Felötlött már benned valaha is a gondolat, hogy milyen lehet majomként egy dzsungel kellős közepén élni, sok-sok másik makival egyetemben? Csinos majomlányok mindenütt, tonnaszámra legelhető banán és féktelen szabadság, talán sokunk így képzelné el ezt a feltételes idilli képet, ám a Jungle Party az élő bizonyíték arra, hogy az emberek legközelebbi rokonai nem csak lustálkodni és enni tudnak, hanem nagyokat szórakozni is. Hogy honnan tudjuk mindezt? Onnan, hogy leteszteltük a játékot, és nagyon jól éreztük magunkat a négy főszereplő majmocska társaságában. Mielőtt azonban elmesélnénk, hogy milyen kalandokban volt részünk, következzen néhány sornyi történelem, lévén a Jungle Party is érkezett valahonnan, gyökerei egészen pontosan 2006-ig nyúlnak vissza, méghozzá PlayStation 2 konzolra. Ekkor jelent meg ugyanis a Sony második generációs otthoni masinájára a sokak által csak Buzz! Junior: Jungle Party névre keresztelt alkotás, amit 2008-ban PlayStation Network-ön is megjelentetett a cég, 2010-be érvén pedig úgy gondolták, hogy itt az idő ahhoz, hogy a címbéli előtagokat elhagyva PSP-re is leszállítsák a majomkalandot.

/>
Jungle Party teszt - 2. kép

Így is történt, november első napjaiban megjelenhetett végre a csak simán Jungle Party névre keresztelt program, ami tulajdonképpen szinte semmiben sem módosult elődeihez képest, kivéve egyes játékmódokat, mini-játékokat, de ez jelen esetben nem is probléma, hiszen a bevált recept - bár ideig óráig ugyan - már korábban is működött, miért pont most ne ízlene a játékosoknak? Hogy itt a teszt elején leszögezzük, aki esetleg nem ismerné a Jungle Party nevet, az nem árt ha már most tudja, hogy a játék a casual rétegnek és a kisebb korosztálynak készült, így aki alapjáraton falra mászik ezektől a címkéktől, az máris abbahagyhatja ezen cikk olvasását, ugyanakkor, ha nyitott az új és egyszerűen élvezhető dolgokra, bátran tartson velünk, ugyanis könnyen egy új kedvencet avathat. A Jungle Party ugyanis nem több és nem kevesebb egy aranyos mini-játék gyűjteménynél, ahol a koncepciót négy különböző színű majom és a dzsungeles környezet szolgáltatja. Sem történet, sem összefüggés nincs az összegyűjtött és mókás kis játékok között, csak a féktelen szórakozás, amihez természetesen csak és kizárólag ügyességünkre és szerencsénkre lesz szükségünk.

Jungle Party teszt - 3. kép

Az alkotás betöltését követően a menübe érkezvén rögtön orrba ver minket annak egyszerűsége, van ugyanis play game, custom game, practice és options, ergo utóbbi kivételével tulajdonképpen mindegyik ugyanazt jelenti, csak kicsit másképpen. A practice betöltését követően ugyanis egyenként próbálhatjuk ki az összes játékot, a custom game segítségével saját szájízünkre szabhatjuk a teljes játékot úgy, hogy magunk válogatjuk össze melyik feladatok és milyen sorrendben kövessék egymást, míg a szimpla play game neve talán önmagában is beszédes, ott egyszerűen játszhatunk, választunk egy nehézségi fokozatot, majd azt, hogy milyen hosszú legyen a játék (vagyis hány kihívást kapjunk), ezt követően pedig a véletlenre leszünk utalva, lévén teljesen rendszertelenül, véletlen-generálva érkeznek az újabb és újabb mini-játékok. A négy választható majom közül (van zöld, kék, sárga és narancssárga) egyszerre mindig csak egyet irányíthatunk, a többit ilyenkor vagy néhány áthívott haver, vagy a gép irányítja meglepően rossz mesterséges intelligenciával, kissé butácskán.

Jungle Party teszt - 4. kép

Összesen 15 mini-játék közül válogathatunk majd a játék során, rövid versenyben négy, közepesen nyolc, a leghosszabb kihívást betöltve pedig mind a 15 mókás feladat utunkba kerül. A missziók alatt célunk az lesz, hogy választott majmunkkal felülmúljuk a többieket és a legtöbb pontot gyűjtsük az adott pályán. Helyezésünkért banánokat kapunk cserébe, majd természetesen az győz, akinek a legvégére a legtöbb banánja gyűlt össze. Mivel 15 kis játék nem túl sok, az alábbiakban egyenként bemutatom őket néhány szóban, véleményem szerint ugyanis így lehetne a legjobban meghozni a kedveteket a kipróbáláshoz. Kezdésnek ott a Bubble Bath, ahol négy főhősünk egy gorilla társaságában fürdőzik. Célunk, hogy a vízbe pukizással pontokat gyűjtsünk, de vigyáznunk kell, hogy fel ne ébresszük vele a gorilla bácsit, mert ha felébred, egyrészt lekever egy atyai taslit, másrészt az észrevételkor meglévő pontjainkat is elveszítjük így. Másodikként ott a Card Counting, amelyben kis majmaink egy faágon ücsörögve kártyalapokat mutogatnak nekünk, a mi feladatunk pedig, hogy a megfelelő gomb megnyomásával kiválasszuk a legnagyobbat. A legtöbb pontot az kapja, aki a leggyorsabb volt.

Jungle Party teszt - 5. kép

A sorban a harmadik a Crate Surprise, ahol kis majmaink négy doboz alatt állnak. Nekünk az a feladatunk, hogy kiválasszuk azt, amelyikből feltehetően gyümölcs pottyan majd, ugyanis egyik-másik rejtekből üllő is hullhat, ami nem csak kilapítja a makit, de még pontveszteséget is eredményez. Az egyik olyan mini-játék, ahol nem ügyességünkön, sokkal inkább szerencsénken múlik a győzelem. A negyedik kihívás az Elephant Baseball, ami tulajdonképpen már nevével is sokat mond. Ebben a feladatban majmaink elefántok hátán ücsörögnek egy-egy bottal a kezükben. Az elefántok ütemes időközönként golyókat lőnek a magasba, és ezeket kell nekünk tökéletesen eltalálnunk, amivel első ízben falat bontunk, majd a fal mögül előkerülő majomfej szájába kell beletalálnunk. Minden tökéletes lövés után pont jár, így alakul ki a győzelem. A sorban az ötödik feladat a Jungle Hurdles, ami tulajdonképpen "akadályfutás majom módra". Kis állatkáink itt maguktól rohannak a kijelölt pályán, a mi feladatunk, hogy kiválasztottunkkal a lehető legtökéletesebben lendüljünk át az akadály felett, méghozzá azt a gombot megnyomva, ami fölé van rajzolva, végül pedig lehetőség szerint mi érjünk be elsőként a célba.

Töltsd le a Flash Playert, hogy használhasd a Game Channel TV-t.


Tesztünkben hatodikként a Lethal Lily Pads mini-játékot említenénk, amelyben négy majmunk egy tóban álldogál néhány levélen. A feladat az, hogy kókuszdiókkal lelövöldözzük az ellenséges majmokat, valamint a menedékül szolgáló leveleiket is, lévén ha egy elsüllyedt, még legalább öt ott van neki, amire át tud ugrani. A hetedik misszió a Lion Taming lenne, ami az egyik legegyszerűbb játék a sok közül, itt egy oroszlán szájába kell bedugnunk majmunk fejét, majd rajtunk múlik, hogy meddig várunk a bűzölgő állkapcsok között. Amíg ugyanis hősünk feje az oroszlán pofájában nyugszik, pörögnek a pontok, ám ha ránk harap az állatok királya, elveszítjük az összegyűlt értéket. Természetesen ha időben kihúzzuk a fejünket, pontjaink is megmenekülnek, így esélyesebbek vagyunk a győzelemre. A Jungle Party 15 feladata közül nyolcadikként a Monkey Bomb kerül bemutatásra, ami szintén egy már nevében beszédes játék. Itt a négy majom egy bombát dobál egymás kezébe, akinél éppen a robbanószerkezet van, annak gyűlnek a pontjai, ám ha felrobban a kis fekete golyó, a pontok is elröpülnek vele. Így tehát csak óvatosan, és ne feledjük, ha valamelyik makit meg akarjuk szívatni, itt aztán meg lehet, elég csak sokáig magunknak tartani a bombát, majd odadobni a kiszemeltnek, és...

Jungle Party teszt - 6. kép

A sorban a kilencedik kis játék a Monkey Catapult, ahol bármennyire is meglepő, majmainkat fogjuk kilődözni, méghozzá egy céltáblára. A dolgunkat nehezíti, hogy a célzáshoz használatos kereszt mozog, és mozgás közben kell belőnünk a becsapódás pontos helyét, ami így korántsem egyszerű, de nem is lehetetlen feladat. A tizedik misszió az Odd One Out, amelyet betöltve négy öltözőfülkébe szorult víziló szolgáltatja az alapot, akik időközönként - természetesen függöny mögé bújva - más és más ruhákban tárulnak a szemünk elé. A négy közül csak egy lesz, amelyik különbözni fog a többitől, a mi feladatunk, hogy azt a többi majom előtt megtaláljuk, ezzel begyűjtve a legtöbb pontot. A sorban a tizenegyes példa az Ostrich Eggs, amely egy nagyon egyszerű feladaton alapul, annyi lesz csak a dolgunk, hogy a versenytársak előtt megszerezzük a strucc tojását, aki nagy bőszen a föld alatt kutat valamit. Amikor az állat kihúzza a fejét a homokból, meg kell állnunk, ha ismét vakondot játszik, mehetünk a tojásért, a cél, hogy a strucc ne kapjon el minket, és mások előtt vigyük át a célvonalon a méretes tojást.

Jungle Party teszt - 7. kép

A tizenkettedik mini-játék a Primate Penalties, ami tulajdonképpen egy egyszerű focis játék. Ha mi rúgjuk a labdát, ha egy ellenséges maki rúgását védjük, a lényeg, hogy kijelöljük a kapu valamelyik sarkát, és bízzunk abban, hogy a kapus nem oda ugrik, illetve az ellenfél nem oda rúgja a bőrt. Sorban a következő példa, avagy a tizenharmadik a Rocket Riders, ahol a feladatunk csak annyi, hogy minél több üzemanyagot pumpáljunk a majmunk mögött felállított rakétába úgy, hogy a megfelelő gombokat nyomjuk le. Ha ügyesek voltunk, a mi makink száll majd a legmagasabbra, aminek köszönhetően a versenyt is megnyerjük. A tizennegyedik feladat az egyik legegyszerűbb a Jungle Party felhozatalában, ez a Totem Poles, ahol egy adott totemoszlop darabkáit kell kalapáccsal kiütnünk a helyükről, természetesen a megfelelő gombot lenyomva hozzá. A cél, hogy a legtöbb elemet kiszedjük az oszlopból és a legtöbb pontot gyűjtsük. A játékban az utolsó kihívás a Whack a Squirrel lenne, amelyben egy fatörzsből előbújó mókust kell leütnünk úgy, hogy azt a gombot nyomjuk meg, amelyiket a mókus a kezében tartott táblán mutat. Nem árt azonban vigyáznunk, hiszen míg az agyhelyen vágott mókusért pontok, addig a helyette néha előugró kígyóért mínusz pontok járnak, így illik megválogatni, hogy hová is csapkodunk.

Jungle Party teszt - 8. kép

Nos, a fentiekben ezzel ki is merítettük a Jungle Party mini-játékait, ennél sem többet, sem kevesebbet nem nyújt a játék, azonban akad néhány negatívuma, ami mellett nehezen lehet szó nélkül elmenni. Az első, hogy a játék nehézsége nem kiegyensúlyozott. Míg egyik kihívásban (Whack a Squirrel) szóhoz sem tudnak jutni az ellenfelek, addig egy másikban (Monkey Bomb), szinte lehetetlen győzni. Erre nem ártott volna jobban odafigyelniük a fejlesztőknek, mint ahogyan arra is, hogy a játékokat úgy alkossák meg, hogy legalább ötödikre is nyújtson valamiféle változatosságot, így ugyanis elég egyszer végigjátszanunk egy hosszú meccset, és tulajdonképpen ismerjük a Jungle Party minden porcikáját, előnyeit és hátrányait egyaránt. A játékba egyébiránt kellő humort is pakoltak a programozók, számtalan apró poén részesei lehetünk a feladatok alatt, bár azt továbbra sem értem, hogy a roppant idegesítő és semmire sem jó kommentátor miért is került bele, ettől ugyanis nem lesz olyan hangulatunk, mintha valamiféle sportversenyen lennénk. Sőt!

Jungle Party teszt - 9. kép

A késztermék kinézetével és hangjaival mindemellett maradéktalanul elégedettek lehetnek a fanatikusok, bár semmi kiemelkedőt nem nyújt egyik részlet sem, sőt, a kommentátor hangja idegesítő, és a majmok is képesek érdekes hangokat kiadni magukból, a humoros és egyszerű koncepcióhoz úgy gondolom illik ez a mesés kialakítás, valamint az ezekhez illő hanghatások is. Ami azonban a program legnagyobb negatívuma, az a lassan, de biztosan elérkező unalom. Az egyes feladatok ugyanis gyakran elsőre is már idegesítőek, harmadik-negyedik nekifutásra pedig garantáltan unalomba fulladnak, bár a barátok bevonásával azért fel lehet dobni egy kicsit az időtartamot, tökéletes partijátékká is válhat a Jungle Party, azonban a szavatossági ideje rövidebb, mint egy pohár tejfölnek. Önmagában jó, a Jungle Party rendben van, de ha hosszútávú szórakozásra is vágysz, akkor erősen gondolkodj el azon, hogy kell-e neked, vagy sem. Ugyanakkor kisebb gyermeknek vagy kistestvérnek tökéletes ajándék is válhat belőle, mondjuk éppen karácsonyra.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Jungle Party teszt / Tesztplatform: Sony PSP

jó lesz ez!
 • Stílus: ügyességi
 • Megjelenés: 2010. november 19.
 • Ár: 0 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • sokféle mini-játék
 • vicces megvalósítás
 • néhány haverunkkal igazán nagy poén lehet
 • rövid és hamar megunható
 • nem túl szép, nem túl jó
 • lehetett volna változatosabbak is a játékok
 • Hang
  8
 • Grafika
  8
 • Játszhatóság
  7
 • Hangulat
  6
7.3
4 hozzászólás

Aj Styles

10 éve, 7 hónapja és 21 napja

hát nem oan nagy cucc, mondjuk, hogy elmegy

válasz erre

Aallyy

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Mondjuk nekem nem nyerte el a tetszésemet.!

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 9 napja

Nekem nem tetszik.

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 11 napja

Mekkora nagy jó ez a játék!

válasz erre
Jungle Party
nincs ár
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt