Jak and Daxter Trilogy teszt

2013. június 23.
72.4711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Valamiért Jak és a rettenetesen idegesítő segítője, Daxter sosem tartozott a kedvenc hőseim közé. Nem tudnék pontos indokot mondani, de lehet, hogy a debil humor idegesít bennük, vagy talán a megjelenésük nem túl szimpatikus, már nem is tudom. A helyzet egyébként elég visszás, mivel maguk a játékok pedig jók, elég sok időt beléjük öltem már. De a nyivákolásom jelen helyzetben másodlagos, mivel egy újabb HD Colletcion részről, Dzsek és Dakszter Ps Vitás kalandjairól fogok értekezni.


Elöljáróban annyit mindenképp el kell mondanom, hogy jelen esetben három epizód került a korongra, illetve a digitális disztribúcióba, egészen pontosan a Jak 1, 2 és harmadik része. Itt már rögtön morogtam egy picit, hiszen volt még pár nagyon jól sikerült szösszenet, amit egészen nyugodtan elbírt volna a korong vagy a sávszélesség (gondolok itt például a PSP epizódra). Sosem értettem, hogy miért jó a gamerek hülyének nézése, meddig hiszik azt a kiadók, hogy az ilyen félig hiányos dolgokat megveszik, de ez a téma megint messzire vezetne. Szóval, örvendezzünk, mert amúgy tartalmi változtatás nélkül kaptuk meg a részeket, természetesen a szokott grafikai és sebességfelhúzós tunning mellett.

Wut?

Wut?


Itt egyébként egy érdekes anomáliát fedeztem fel, miszerint az első rész irdatlan módon beszaggat. Nem is értettem először, mert a másik kettő pedig teljesen rendben van, de ahogy a fórumokon utána néztem a dolognak, láttam, hogy mások is küzdenek ilyen problémákkal. Fura, mivel a portolást ugyan az a brigád végezte, nem osztották ki külön őket, ráadásul technikailag sem volt még a toppon ez az epizód. Rejtély. Ezt leszámítva stabilan fut a dolog, viszont ezt mindenképp pontlevonással kell jutalmaznom. Ahogy már fentebb említettem, tartalmilag semmi sem változott, de ez már régen is jó volt, szóval ez nem is akkora tragédia. Mondjuk a második rész szerintem elég béna lett az átváltozó, halált osztó Jakkel, de ez persze ízlés kérdése.

A harmadik epizód autókázós, nyitott világú részei viszont adják, nagyon élem őket. Arra azért készüljön fel az egyszeri gémer, hogy ha szeretné mindhárom részt kimaxolni, akkor alsó hangon olyan 100 órás kalandra készüljön, mivel egyik epizód sem a rövidségéről volt híres. Ha esetleg nem ismerné valaki a sorozatot (amit erősen kétlek), akkor egy kis gyorstalpaló. Van ez a hosszú fülű, szakállas izé, Jak, valamint az ő hűséges sidekickje, Daxter, akik mindenféle rettenetesen kalandokba keverednek. A stílus egyébként akció és platormer hibrid, ha jól emlékszem talán a stílusában az első ilyen volt. Egészen pontosan a sok ugrabugrát még több lövöldözés fogja megszakítani, miközben főgonoszokkal küzdünk, mellékküldiket hajtunk végre, gyűjtögetjük a gyűjtögetnivalókat, valamint sírunk a rettenetesen bárgyú történet egyes részein.

Szia anyu!

Szia anyu!


Tehát ahogy látjuk, nem egy szokványos játékról volt szó már akkor sem. A multi mint olyan, teljesen kimaradt ebből a három részből, ami nem is csoda, hiszen ezek még a második pléjstáció időszakában jelentek meg. Ha rangsorolnom kellene őket, szerintem a korongon lévő utolsó rész lett a legjobb, mivel az már tartalmaz olyan elemeket, amit a mai hibrid játékok is használnak. Az első részt nem is értem, mert anno hihetetlen mennyiségű időt öltem bele, de ezzel a szaggatással meg rossz kamerakezeléssel teljesen el is ment a kedvem tőle, pedig nosztalgiából még végig is játszottam volna. A második részt már régen sem szerettem, mivel legalább akkora baromságnak tartottam, mint amikor szegény Sonic kapott egy vérsündisznó alteregót. Nem értem, hogy miért kell ilyen Dark Jak féle megoldásokat erőltetni.

Most már bevallhatom, hogy nagyon maximum 10 percet adtam neki az életemből újra, valamint szegény Vitát sem terheltem vele feleslegesen. Az értékeléssel kapcsolatban kivételesen nehéz helyzetben vagyok. Ha még pár részt valahogy ráerőszakoltak volna a fejlesztőkre, hogy csináljátok meg ezeket is, sokkal jobb érzéssel adnék mondjuk egy kövér nyolc vagy nyolcfelet a stuffnak. Ahogy látjátok ez nem jött össze, de nem feltétlenül csak ezen hiba miatt. A szaggatást egyszerűen nem tudja bevenni a gyomrom! Itt van egy olyan hardver, ami egy teljes értékű Uncharted epizódot képes normálisan megmozgatni, erre jön egy évekkel ezelőtt valami, az meg kiakasztja a négy magot. Funny. A hangulata teljesen rendben van a cuccnak, mint ahogy egyébként a tartalom is, bár nem tudom, hogy ki fog megint cirka 100 órát belerakni.

Kemény a élet

Kemény a élet'


Ja, igen, a legfurább dologról nem is szóltam! A cross buy funkció itt is elérhető, de csak akkor, ha Ps3 ? ra vesszük meg a stuffot. Ezt nem értem, hogy fordítva miért nem működik, de néha a Sony útjai kifürkészhetetlenek. A hangok és zenék korrektek, az eredetieket kapjuk vissza itt is. Szóval egy kis kompromisszummal és jóindulattal ugyan, de a hét pontot megérdemli. Kedvező az ára is, szóval, ha szereted az ilyen platform és akció hibrideket, valamint nem nagyon merültél még el mondjuk egyik részben sem, akkor egy próbát megér a cucc.

Ahogy mondtam...Wut?

Ahogy mondtam...Wut?Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Jak and Daxter Trilogy teszt / Tesztplatform: PlayStation Vita

jó lesz ez!
 • Stílus: akció
 • Megjelenés: 2013. június 16.
 • Ár: 8.990 Ft-tól
 • Multiplayer: nincs
   • Hang
    7
   • Grafika
    7
   • Játszhatóság
    7
   • Hangulat
    7
   7
   17 hozzászólás

   jezzahun

   7 éve, 5 hónapja és 18 napja

   Tetszetős játék,ha lenne ps vita-m akkor simán játszanék vele!

   válasz erre

   bere93

   7 éve, 5 hónapja és 25 napja

   Régen nagyon szerettem, nekem a második rész volt az első amivel játszottam és én pl élveztem, de hát ízlések és pofonok. Lehet, hogy ezt is beszerzem de csak a Sly collection után

   válasz erre

   Marduk

   7 éve, 6 hónapja és 9 napja

   Nekem még nem volt szerencsém játszani egyetlen egy Jak and Daxter résszel sem. De mivel Naughty Dog, ezért valószínűleg sort kerítek rá, ha lesz alkalmam.

   válasz erre

   Vendég

   7 éve, 6 hónapja és 10 napja

   Ezért a kollekcióért nagyon kár. Sajnos ne hozta amit elvártam, több pluszt képzeltem bele mint egy kicsit jobb grafika. Az egyik rész szaggatása nálam is játszik és ez különösen szomorú. Van egy eladó ha valakit érdekel...

   válasz erre

   Vendég

   7 éve, 6 hónapja és 12 napja

   szerettem az első részt de a második nagyon nem tetszett. vszont így lehet hogy végigviszem azt is...

   válasz erre

   marco

   7 éve, 6 hónapja és 13 napja

   Vendég írta:
   ez hd verzi?
   "...tartalmi változtatás nélkül kaptuk meg a részeket, természetesen a szokott grafikai és sebességfelhúzós tunning mellett..."

   Olvasd el és akkor nem kérdezel feleslegesen...

   válasz erre

   Vendég

   7 éve, 6 hónapja és 13 napja

   Vendég írta:
   ez hd verzi?
   NEM!

   válasz erre

   Vendég

   7 éve, 6 hónapja és 13 napja

   ez hd verzi?

   válasz erre

   kiraly001

   7 éve, 6 hónapja és 13 napja

   A páromnak vettem egy Daxter epizódot psp-re,kipróbáltam,megtetszett,végigtoltam.Szerintem jó game.

   válasz erre

   Vendég

   7 éve, 6 hónapja és 13 napja

   Igazi jó hangulatú platformer!

   válasz erre

   csirkee

   7 éve, 6 hónapja és 13 napja

   Jó kis játéknak tűnik tetszetős és nem kapott olyan kevés pontot

   válasz erre

   Vendég

   7 éve, 6 hónapja és 13 napja

   Nem sokat kapott...

   válasz erre
   12a(z) 2 -ből
   Jak and Daxter HD Collection
   8.990 Ft-tól
   kövesd a játékot!
   legutóbbi hozzászólások
    

   Itt is rontjuk a levegőt

   WickedSick profilja