I Am Bread teszt

2015. április 22.
70.7041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Születésem óta, mely egy hatalmas, forró és sötét helyen történt, egy cél lebeg a szemem előtt. Első napjaimban sok társammal együtt nyugodtan vártuk a Proféták érkezését, ezeket a nagy és puha lényeket, akik elvisznek AZ ÚTRA, aminek végén vár a beteljesedés. És születésem után egy nappal, kamaszkorom végén eljött a Próféta, és kezdetét vette az utazás.
Advertisement


Az útból csak fényekre és zúgásra emlékszem, ám a megérkezés örömmel töltött el, egy csodás világba, ahol furcsa dolgok vettek körül, piros gömbök, lágy, selymes, sárga téglák. A Felvágás is megtörtént, eme fájdalmas rituálé mely a beteljesedést előzi meg.

Lenyomlak Jengában is, simán!

Lenyomlak Jengában is, simán!


Ám a Felvágás után nem történt semmi. Telt az idő, egyre jobban éreztem az öregedés, száradás félelmetes közelségét. A pánik elhatározássá nőtte ki magát, kézbe kell vennem a sorsom és beteljesítenem azt, így hát útra keltem, hogy PIRÍTÓSSÁ VÁLJAK!

Az epikus történetbe ezen a ponton csatlakozunk be mi, játékosok. A Bossa stúdió feltalálta és megalkotta azt a játékot, ahol egy DARAB KENYÉR kalandjait élhetjük át, kézbe vehetjük az irányítást, és elkísérhetjük a Nagy Útra.

A játék lényege a következő: Hősünk, a Szelet kenyér egy tálcán áll, frissen szelve, a célunk az aktuális helységet bejárva felkeresni azt az eszközt, amely képes minket megsütni, mindkét oldalon, és ez által kenyérből Pirítóssá válva teljesítsük az adott szintet.

I am a Fkin

I am a Fkin' Toast, Bro!


Kenyérszeletünknek van négy sarka (hoppá-hoppá) amit az 1,2,3,4 billentyűkkel tudunk KAPASZKODÁSRA használni. Az a sarok, amelyiket aktiváljuk, letapad, amíg nyomjuk a gombot, és amíg tart az erő. Ugyanis nem tapadhatunk örökké, kenyerünk kimerül, és ha elfogy az erő, akkor petyhüdten elengedi magát.

A WASD betűkkel tudunk rángatózni (igen rángatózni) bizonyos irányokba, mely egyes sarkokkal való megtapadással kombinálva átfordulást, ezeket az átfordulásokat kombinálva pedig haladást tesz lehetővé. Amilyen hülyén hangzik leírva, annyira hülyén is néz ki.

A kamera statikus, az egérrel tudjuk mozgatni, így tudunk körbenézni a világban, kutatva a következő lépések helyét. A kamera néha magától is bemozdul, akár az adott szint elbukását is okozva ezzel.

SOON!

SOON!


Célunk elérésében tehát ez a "kenyérmozgás" (jujj) lesz segítségünkre, és a cél elérését két dolog fogja gátolni. A már említett kapaszkodó erő elfogyása - bár ez közvetett módon - és az ehetőségünk (HP-nk) csökkenése. Ha az ehetőség (edible) lecsökken, kenyerünket a kutya sem eszi meg. Így nincs más lehetőség, kezdjük elölről a szintet.

Ehetőségünk csökken, ha leesünk a földre, azaz amíg érintkezünk a padlóval, folyamatosan csökken, csökken ha hangyákba "gyalogunk" stb. , de például a mosdókagylóba vagy kerti tóba esés azonnali ehetetlenné váláshoz vezet. És ennyi. Erről a szól a játék, minden szinten meg kell keresni a forró helyet, odamenni és ráerőltetve kenyerünket, mindkét oldalt megsütni. Kész. Valaki adjon egy felest.

SuperBread Saiyan

SuperBread Saiyan


A játék fizikai motorja viszi a hátán az egész vekni kenyeret, azaz izé a játékot. Minden leborul, eltörik, elgurul, kinyílik, folyik, szóval kenyerünk száz veszéllyel néz szembe. A fizika remek, emellé kicsit rajzfilmes grafika társul, ami nem kiemelkedő, de megfelelő ehhez a szinthez. A már említett irányítás piszok nehéz, igazi kihívást nyújt, annak, aki képest túllépni azon, hogy egy kenyérrel megy pl. a plafonon csimpaszkodva. Spider Bread, Spider bread salala... izé, oké, ugorjunk.

Kenyerünket a Sztori módban jó pár helyszínen végig terelgethetjük, a maguk nemében mind egyediek, és egyre nehezednek, aki szereti a haját tépni, annak lesz rá alkalma. Van még Free Roam mód, ilyenkor lehetőség van ehetőség romlás nélkül végigbarangolni az egyes pályákat.

U came bad bagetthood...

U came bad bagetthood...


Van még ám másféle játékmód is: Rampage és Bagel race, ilyenkor kenyerünk helyett egy bagettet irányítunk, az elsőben törni-zúzni kell a másikban meg versenyezni. Az utolsó játékmód nagy fun, neve Zero G, ahol súlytalanságban kell teljesíteni a pályákat, ismét kenyerünkkel. A fizika itt is nagyon beteg dolgokra képes.
Mellesleg a játékmódokat a sztori módban való előrehaladással lehet megnyitni. Sok sikert!

A játék hangjai, hát, vannak de, nem is vesszük észre őket...

Összességében az I Am Bread az elborultságával tud esetleg hódítani, ketten vagy hárman a monitor előtt ülve egymás szerencsétlenkedésén jót lehet röhögni, ám egyedül, mikor már 12x esünk le 3 cm-el a cél előtt, az elég gyorsan frusztráló tud lenni. Meg úgy igazából semmi értelme nincs.

A király elfoglalta méltó helyét

A király elfoglalta méltó helyét


Egyszer-kétszer elő lehet venni, de pár perc, max. egy-két óra után eléggé elmegy a kedvünk az élettől. Kockulásról való leszokáshoz ideális eszköz. Az I Am Bread túl egyszerű, lehetne kicsit viccesebb, vagy valami, de így ez a megélhetési játékfejlesztés csúnya példája csak.

A teszt során nVidia GTX 780 videókártyát és 16GB Kingston HyperX Beast memóriát használtunk, ASUS Maximus VI Hero alaplappal, Cooler Master HAF XB házba szerelve - Windows 8.1 rendszeren.

I Am Bread / Tesztplatform: PC

ne várj sokat tőle...
  • Stílus: Szimulátor
  • Megjelenés: 2015. december 03.
  • Ár: 3.900 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • ideig-óráig vicces
  • jól kitalált helyszínek
  • túl egyszerű
  • túl kevés
  • az egész olyan felesleges
  • Hang
    4
  • Grafika
    6
  • Játszhatóság
    6
  • Hangulat
    4
5
10 hozzászólás

xpforever

9 éve, 7 hónapja és 27 napja

totyak írta:
Nem sok az a 4 ezer pénz, de ****ért nem fizet az ember. Ha plecsnikkel lennének ellátva a tesztek, valószínűleg ez a "kizárólag warez" címet kapná.
A kecskeszimulátort is volt, aki megvette röhögő smiley

válasz erre

xpforever

9 éve, 7 hónapja és 27 napja

A cikk jó, talán a játék is megér egy próbát.

válasz erre

Mordorer

9 éve, 7 hónapja és 27 napja

A cikk roppant szórakoztató volt mosolygó smiley de a játékra egy másodpercet sem pazarolnék.

válasz erre

Imperator

9 éve, 8 hónapja és 4 napja

A tesztet olvasva még kedvet is kaptam a játékhoz, nagyon epikus lett a történet leírása. Ettől függetlenül egy újabb értelmetlen hulladék ez is. Mióta a kecske szimulátor sikeres lett, sokan csak ilyen idióta marhaságokat csinálnak, ami 5-10 percig poén, aztán el is lehet felejteni hogy létezik.

válasz erre

jezzahun

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

Ez egy értelmetlen játék... baromság..

válasz erre

kpal

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

4 rongy egy kenyérért kicsit sok röhögő smiley röhögő smiley És ha még multi lenne benne röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

bekecs

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

Nagyon hangulatos teszt lett, attól függetlenül hogy nincs benne agyon magasztalva a game! röhögő smiley

válasz erre

WarriorAutobot

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

Hát... ez a kösz nem kategória.

válasz erre

totyak

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

Nem sok az a 4 ezer pénz, de ****ért nem fizet az ember. Ha plecsnikkel lennének ellátva a tesztek, valószínűleg ez a "kizárólag warez" címet kapná.

válasz erre

zender

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

Ez a játék... röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

Ha ingyenes lenne esküszöm kipróbálnám.

válasz erre
I Am Bread
3.900 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja