Hitman: Sniper Assassin teszt

2018. június 15.
69.6981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
A Hitman 2 novemberig még várat magára, de a türelmetlen bérgyilkos-jelölteknek addig sem kell unatkozniuk. Előrendelői bónuszként kaphatjuk meg a Sniper Assassin címet viselő küldetést-illetve játékmódot-, ami tulajdonképp nem más, mint egy szórakoztató, jól átgondolt mesterlövész-puzzle. Abszolút méltó a Hitman névhez, és első blikkre többnek tűnik egyszeri poénnál, úgyhogy le is teszteltük!


A Sniper Assassinra tehát azok tehetik rá a kezüket, akik előrendelik a 47-es nem is olyan sokára megjelenő legújabb kalandjait. Korántsem lesz egyszerű dolgunk, hisz mindenféle kütyü, álruha, miegymás helyett ezúttal csak egy hegytetőre, szép kilátásra és persze egy mesterlövész-puskára számíthatunk.

Küldetésünk során egy sikeres rablóbanda három tagját -és opcionálisan a tizenöt testőrüket- kell eltennünk láb alól, egyikük lányának esküvőjén, mindössze negyed óra leforgása alatt. A helyszín egy gyönyörű kastély, a vendégsereg és a testőrség népes, szóval lesz min gondolkodnunk, ha különösebb feltűnés nélkül akarjuk letudni a bulit.

Menekülőútból rengeteg van, de szerencsére alkalom is akad csúnya tetteink véghezvitelére, úgyhogy két dolog biztos: nem ez lesz a legjobb hangulatú esküvői buli a világon, és 47-es se fog kóstolót kapni a sütikből.

Valami azt súgja, hogy ez rövid házasság lesz.

Valami azt súgja, hogy ez rövid házasság lesz.


Ahogy a franchise eddigi részeinél és az itt látottakra meglehetősen hajazó Hitman: Sniper mobiljátéknál már megszokhattuk, akcióink közvetlen hatással lesznek a történések alakulására. Egy lövéssel például kinyithatunk egy galambketrecet, amely cselekedettel nem csupán a menyasszonyt kergetjük az őrületbe, hanem megváltoztatjuk tucatnyi NPC viselkedését és eredeti útvonalát.

Más esetben szétlőhetünk egy biztosíték-szekrényt, testőrök figyelmét elterelve ezzel. Hogy kicsit direktebb eseményt is említsek, a megfelelő pillanatban elősegíthetjük, hogy egy szobor lezuhanjon, rögtön egyszerre két célpont fejére. Mondanom sem kell, ezután mindenki balesetre gyanakszik, mi pedig rögtön Leon, a profi szintjén érezzük magunkat.

Már megint egy átlagos munkanap.

Már megint egy átlagos munkanap.


Úgy is célt érhetünk, ha vadul lövöldözni kezdünk, ezzel káoszba fullasztva ceremóniát, de igazán akkor élvezetes a dolog, ha minél csendesebben vigadunk-akárcsak a "nagy" Hitman-játékok esetében.A lehetőségek tárháza tényleg óriási, ezzel arányosan pedig az újrajátszhatósági faktor is erőteljessé válik. Néhány jó óra simán benne van, annak ellenére, hogy (jelenleg) csak ez az egy küldetés áll rendelkezésre.

Beszéljünk kicsit a legjobb részről, ami bizony az önálló Hitman-részekre nézvést is jókora potenciált rejt magában. A sorozat történetében először ugyanis ketten együtt, co-op módban is tolhatjuk a bérgyilkolást, kérem szépen. Kopasz barátunk persze mindig egyedül dolgozik, úgyhogy neki itt nem osztanak lapot, helyette viszont megismerjük Knight-ot és Stone-t, akik fiatalosak, menők, és nem lepődnék meg, ha valamilyen formában a későbbiekben is találkoznánk velük

Nekik ma tuti nem lesz jó napjuk.

Nekik ma tuti nem lesz jó napjuk.


Amellett, hogy mindketten más típusú lövedékeket használnak, ketten sokkal több vagy épp eltérőbb stratégiában is gondolkodhatunk. A 47-es ügynököt irányítva két egymás mellett álló egyén csendes kiiktatása már önmagában is nehéz feladat, hiszen ha az egyik a padlót fog, a másik tutira elrohan és balhét csinál. Co-opban viszont egyidejűleg leszedhetitek mindkettőt, és kalap. Ugye, hogy királyság?

Persze, hogy az! Addig, amíg mindkettőtök eltalálja a célpontot, mert ha valaki a kritikus pillanatban elhibázza, az bizony eredményezhet csúnya nézéseket, szélsőséges esetben kontroller-dobálást is, de utóbbitól azért jobb tartózkodni. Meglehet, hogy a párosnak valamivel könnyebb dolga van (párban szép az élet, ugyebár), de öltönyös emberünk ezt úgy ellensúlyozza, hogy ő a Knight-ék által használt minden töltényfajtával egymaga rendelkezik, valamint hogy komolyabb zoomra képes a fegyvere.

Itt még jónak tűnt a buli.

Itt még jónak tűnt a buli.


Az amúgy tényleg szuper multi-részt kénytelen vagyok egy igencsak negatív kritikával is illetni. Meglepő módon mindenképp szükségünk van egy barátunkra, ha játszani szeretnénk, tehát olyasmiről szó sincs, hogy a program kerítene nekünk társat online. Igaz, fontos megjegyezni, hogy a co-op mód jelenleg még csak béta-fázisban van, de ezzel mindenféleképp kezdeni kéne valamit. Gondoljunk bele, ilyesformán az kell a közös játékhoz, hogy a barátunk is előrendelje a Hitmant 2-t. Ne mááár, légyszi.

Nekem az az érzésem, hogy ez a Sniper Assassin című darab nem pusztán előrendelői bónusz, tényleg nem egyszeri poén, hanem egyfajta tesztüzem valamihez, ami kiválóan színesítheti a Hitman-sorozatot. Milyen óriási lenne már, ha a jövőben például olyan lehetőségünk is lenne, hogy a páros egyik tagja mesterlövész, a másik pedig lent van, az emberek között? Tényleg nagy lehetőségek rejlenek itt, csak remélni tudom, hogy a később legalább részben ki is aknázzák majd őket.

Fekete-fehérben is profin tolom.

Fekete-fehérben is profin tolom.


Bárhogy is nézem, nagyon jó kis próbálkozás lett ez, aki már eldöntötte, hogy beruház a Hitman 2-re, az semmiképpen ne hagyja ki. Bár a co-op a jelenlegi formájában még látványosan szenved a gyermekbetegségektől, tényleg látszik, hogy bőven van benne perspektíva, így, bónusz formájában kiadva pedig még szimpatikusabb az egész. Hamisítatlan Hitman, egy kicsit másképpen.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Hitman: Sniper Assassin teszt / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
 • Stílus: Akció
 • Megjelenés: 2018. július 06.
 • Ár: 0 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • Sokszor újrajátszható
 • Rengeteg taktikai lehetőség
 • Élvezetes co-op mód
 • Mindössze egy rövidke küldetés
 • A multi csak baráttal próbálható ki
 • Hang
  8
 • Grafika
  7
 • Játszhatóság
  8
 • Hangulat
  8
7.8
7 hozzászólás

Mordorer

1 éve, 11 hónapja és 18 napja

Remélem nem csak előrendelőknek fog járni, és megvehető lesz külön is! Nagyon király kis időtöltésnek tűnik!

válasz erre

muki

1 éve, 11 hónapja és 18 napja

1500-ért láttam valahol, de akkor ezek szerint ingyen fog majd járni a folytatás mellé?

válasz erre

zender

1 éve, 11 hónapja és 18 napja

?nem pusztán előrendelői bónusz, tényleg nem egyszeri poén, hanem egyfajta tesztüzem valamihez? - legyen igazad, én nagyon örülnék neki!

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 11 hónapja és 19 napja

Ó banyek én nem is hallottam még erről! De király kis game.

válasz erre

Vidoros

1 éve, 11 hónapja és 19 napja

Hol lehet ezt megvenni? Kell!

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 11 hónapja és 19 napja

Haverokkal nagyon jó poén lehet!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 11 hónapja és 19 napja

Nagyszerű kis game lehet ez, kár hogy nem kapható sehol.

válasz erre
Hitman: Sniper Assassin
nincs ár
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljarDAVE profiljaSándorkolbász profilja5t3v3nk3 profiljaMarduk profilja