Hitman Episode 3: Marrakesh teszt

2016. június 09.
71.4041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Lassan kezdem megszokni, hogy adott hónap végén Hitman cikket írogatok. Noha a mai napig rossz húzásnak tartom a széria feldarabolását, ettől függetlenül a javuló tendencia sokkal inkább pozitív tartományba helyezte a játék megítélését. Az az igazság, hogy rendkívül szórakoztató a dolog, tényleg játszatja magát az egész, nagyban köszönhetően a zseniális pályatervezésnek.
Advertisement


Megérkezett a harmadik epizód, ami Marrakesh városába kalauzolja el kevés hajú hősünket. Minden adott lenne, hogy még tovább emelje az élményt, azonban egy apróbb megtorpanás történt. Eddig hihetetlen módon figyelt az összes hangulati összetevőre az IO brigádja, itt azonban némi homokszem került a gépezetbe. Történet, mint olyan, természetesen most sincsen. Kapunk kettő darab likvidálandó célpontot, aztán csókolom.

Claus Strandberg egy svéd üzletember, aki milliárdokat szipkázik ki az elég nyomorult helyzetben lévő városból, míg Reza Zaydan egy helyi tábornok, aki a civil felkeléseket manipulálja a saját céljai elérésében. Mindketten bőven megérettek a zongora általi halálra, ahogy azt a kísérő videókból láthatjátok is.

A nap sem mer rám sütni. Najó, csak egy kicsit.

A nap sem mer rám sütni. Najó, csak egy kicsit.


A mechanika adott, azaz nekünk kell felkutatni és eltenni láb alól a rosszfiúkat, olyan módon és útvonalon, ahogy kicsi lelkünknek legjobban tetszik. Nagyon jól indít amúgy a cucc, mert a kezdőpontnál lévő szűk labirintusok után szinte állon ver a piac forgataga, ami a szemünk elé tárul. Mindenhol fűszerárusok kínálgatják portékáikat. Ha szeretnénk, olyan szőnyeget tudnánk itt venni, amire Aladdin csak annyit tudna mondani, hogy hol vetted ezt tesó?

Szóval első blikkre a körítés nagyon rendben van, élvezettel merülünk el a tömegben. Amint viszont elszáll a pillanat varázsa, láthatjuk, hogy jóval kisebb a bejárható terület, mint Sapienzában volt. Az iskola, valamint a nagykövetség se túl terjedelmes, ráadásul kifejezetten sterilek. Felüti még csúnya fejét az is, hogyha épp egy vért követelő tüntetés zajlik a követség előtt, akkor bent miért tűnik olyan nyugodtnak mindenki, mintha péntek délután három lenne egy állami intézményben?

De tovább folytatván az összehasonlítás olasz városunkkal, hozzá képest Marrakesh sokkal lineárisabb, fantáziátlanabb. Persze azért itt is el lehet merülni, de jóval kevesebb forduló van az úton, valamint a begyűjthető dolgok listája is csökkent. Persze, akad néhány, unikumnak számító álruha, de a lehetőségek nagyobbik részét már láthattuk (kamerába rejtett bomba, például).

Ami viszont igazán sötét felhőket biggyeszt a hangulat fölé, az a szinkron. Városunk ugye Marokkóban található, ahol az arab és berber a hivatalos nyelv. Ehhez képest szinte kivétel nélkül mindenki olyan amcsi akcentussal beszéli az angolt, hogy sokszor azt hittem, valahol New York-ban vagyok épp. És igen, a tősgyökeres, helyi árus is. Kalandjaim során egyetlen alak nem beszélt így. Ő a kinyírandó tábornok, aki pedig a legdurvább, született briteket meghazudtoló módon lökte nekem a sódert.

Odamegyek, tolok egy politikailag inkorrekt beszólást és feloszlanak.

Odamegyek, tolok egy politikailag inkorrekt beszólást és feloszlanak.


Természetesen a svéd követséghez érve kiderül, hogy senki sem beszéli hivatalos anyanyelvét, meg persze a harlemi gettóban szocializálódtak. Elsőre ezek nem tűnnek olyan szörnyen nagy hibának, jobban megnézve viszont két okból is azok.

Egyrészt az eddigi két epizódban minden, de a legapróbb részletekbe menően precíz volt. Másrészt az egzotikum, amit próbálnak felépíteni ebben a Hitman játékban, adta azt a különleges mellékízt, ami miatt egyszerűen jól esett leülni elé. Erre itt vagyunk, és körülöttünk mindenki hirtelen valami zsebgengszter filmben érzi magát.

Ettől eltekintve egyébként egyáltalán nem lett rossz ez a rész sem, sőt. A grafika még mindig nagyon magas szinten van, noha a konzolos port egyszerűen nem vetekedhet a PC-re kiadott változattal, de még így is a szűk elit tagja. Apróbb bugok előfordulnak, de szerencsére Fallout jellegű problémáktól mentes az alkotás.

Ezzel az állandó netes jelenléttel továbbra sem vagyok kibékülve, mert teljesen felesleges, ráadásul egy csomó, előre nem várt problémát hoz be az amúgy nagyon fluid játékmechanikába. És igen, random kivágások, újrakezdések még mindig vannak.

Hááááát, nem oszlottak fel.

Hááááát, nem oszlottak fel.


Negatívumként a kisebb, szűkebb, második pillantásra sótlanabb helyszínt tudnám felhozni a fentebb taglalt zagyva szinkronnal karöltve. A sztori teljes hiányát kezdem megemészteni, de nem keveset dobna az egészen, ha végre, legalább egyszer, valami értékelhetőt raknának bele a fejlesztők. Az epizodikus felépítés meg olyan, amit vagy megszoktunk vár, vagy pedig mérgelődünk érte. Tény, nagyon rossz ez a modell, itt pedig különösen.

Amennyiben az első két epizódra beruháztál, szerintem ezt is vedd meg nyugodtan, mivel alapjába véve szórakoztató, csak a töretlen fejlődés hajója egy apróbb léket kapott. Nagyon remélem, hogy a következőnél már suhanásról számolhatok be nektek.

Hitman Episode 3: Marrakesh / Tesztplatform: XBOX ONE

jó lesz ez!
  • Stílus: TPS
  • Megjelenés: 2016. május 31.
  • Ár: 3.090 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Kifejezetten szép külcsín
  • Még mindig szórakoztató
  • Linerásiabb, rövidebb pálya
  • Mindenki angolul beszél
  • Epizodikus felépítés
  • Nulla sztori továbbra is
  • Hang
    6
  • Grafika
    8
  • Játszhatóság
    8
  • Hangulat
    7
7.3
8 hozzászólás

totyak

8 éve, 5 hónapja és 9 napja

Biztos nagyon drága lett volna annyi arab és svéd szinkronos röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 5 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

muki

8 éve, 5 hónapja és 10 napja

Azért kéne történet mögé rendesen, nem is értem, miért hanyagolták el ennyire... wtf smiley

válasz erre

Hentes

8 éve, 5 hónapja és 10 napja

Döbbenetes hogy egyre ****abb a game. meglepett smiley Össze kéne kapni magukat, mert ha már epizodikusan adták ki, legalább tanulnának a hibáikból és fejlesztenék jobban a játékot. Idejük lenne rá...

válasz erre

Gólem

8 éve, 5 hónapja és 10 napja

Nem értem ezt a játékot és egyre szomorúbb vagyok hogy minden egyes epizóddal jobban elrontják. Mire kijön egyben, talán érdemes lesz beruházni rá, ha kap egy NAGYON jó akciót.

válasz erre

kpal

8 éve, 5 hónapja és 11 napja

Huuu, így nagyon lapos lehet a játék meglepett smiley azt hittem kicsit komolyabb lesz.

válasz erre

1000feri

8 éve, 5 hónapja és 11 napja

" Amennyiben az első két epizódra beruháztál".....nem ruháztam be.
Majd egyben lesz mosolygó smiley

válasz erre

wegh

8 éve, 5 hónapja és 11 napja

Kár, hogy nincs komolyabb sztori, a régebbiekben is szerettem az összeesküvéseket...

válasz erre
Hitman Episode 3: Marrakesh
3.090 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja