Hitman Episode 2: Sapienza teszt

2016. május 07.
71.9251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Szóval, néhány héttel ezelőtt ott hagytuk abba, hogy egyáltalán nem rossz az új Hitman, viszont sokan, közöttük én is, kételkedve fogadtuk az IO üzletpolitikáját. Az olvasók nagy részével egyetértettünk abban, hogyha van játék, aminek nem áll jól az epizodikus felépítés, akkor az bizony a tar fejű mestergyilkos ámokfutása. Befutott a második epizód laborunkba, nézzük, milyen eredménnyel tette mindezt.
Advertisement


Ha azt hittétek, hogy az első rész fő helyszíne, Párizs, nagy, akkor bizony a második rész, Sapienza elég kemény meglepetést fog okozni, mindenkinek. Ugye a francia lokáció több szintes, leginkább valami jól felépített labirintusra hasonlított. Ezzel szemben itt egy csendes, békés olasz városka lesz a játszóterünk, ami akár még a keményvonalas német turistákat is arra ösztökélné, hogy ne állat módjára viselkedjenek, olyan szintű nyugalmat áraszt magából.

47 fok, de egy 47-esen egyetlen csepp izzadtság sem lehet.

47 fok, de egy 47-esen egyetlen csepp izzadtság sem lehet.


Noha a legtöbb epizóddal játszottam, nem emlékszem még csak hasonló pályára sem. Persze a nyílt terek eddig is terítéken voltak, de mindenhol akad valami, ami miatt nem tudtuk bejárni rendesen őket - például egy tetőfokára hágó utcai buli. Sapienza ezzel szemben egy lehetetlenül nyugodt üdülő falu, amit kényünkre - kedvünkre be is járhatunk, rettenetesen durva mélységet kölcsönözvén ezzel a színtérnek. Ha olyanunk van, kukkantsunk be a borbélyhoz, esetleg nézelődjünk a boltokban, kávézókban. Persze a legnagyobb királyság az maga a tengerpart, ahol órákat lehet eltölteni azzal, hogy nézzük a békésen hullámzó kék vizet, miközben azon gondolkodunk, hogy a jó életbe nyírjuk ki az előttünk ugráló bohócot a ruhájáért.

A fő küldetésünk kettő darab ember likvidálása lesz, egy DNS-t támadó vírussal egyetemben. Rögtön a kezdő CG filmecske után egy villa előtt állunk, ahol a jómadarak lapulnak. Ha rám hallgattok, kerüljük el messziről még ezt a helyet, lófráljuk a városban, gyűjtsünk infókat a helyiektől, derítsük ki, milyen irányból közelíthetőek meg a célpontjaink. Nocsak, csak nem egy új konyhai kisegítő jelentkezik munkára az első napján? Mi a helyzet azzal a detektívvel, akiről a fodrásznál hallhatunk? A virágárus kocsija vajon merrefelé tűnik el? Az álmos kis utcácskákat járva, információk után kutatva, tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha nyaralnánk.

Nem egy forgalmas nagyváros...

Nem egy forgalmas nagyváros...


De ez mégiscsak egy akció játék, úgyhogy ideje belelendülnünk, hiszen tudósaink nem nyírják ki magukat. Maga az épület sokkal kisebb, mint a francia társa, ettől függetlenül itt is randalírozhatunk tisztességgel. Sokkal több lehetőségünk lesz a környezetünkkel való interakcióra, mint eddig: robogókat buherálhatunk, hogy eltereljük az őrjáratokat. Elég bizarr, egyedi kosztümöket is magunkra ölthetünk, hogy így játsszuk ki a viszonylag éber házőrzőket. A két dokit egyébként relatíve egyszerű lesz felkutatni, viszont a vírus elpusztításához a laborban kell kommandóznunk, amikből nem szeretnék spoilerezni, mivel egy érdekes, új kihívást hoz be az amúgy sem unalmas gameplay-be.

Technikailag szerintem sokat fejlődött a Hitman, legalábbis a grafikát tekintve. Eddig se volt csúnya, de például a képfrissítés nem volt mindig a legjobb. No, ezen sikerült javítani, ráadásul ez a rész nem is annyira kétarcú, mint az Intro Pack. Kis túlzással még a gyönyörű jelzőt is lehetne használni, annyira magával ragadó a városka, míg a laborban igazi James Bondnak érezhetjük magunkat. Kapunk természetesen egy csomó másodlagos, opcionális feladatot, így szó nélkül bele tudunk tenni 5-7 órát az anyagba.

Mert a rajok a ruhán felül hordják a pisztolytartót.

Mert a rajok a ruhán felül hordják a pisztolytartót.


A negatív oldalon továbbra is a totál felesleges állandó online kapcsolat áll, ráadásul ezzel nem foglalkoztak túl sokat. Túl sokszor fordult elő, hogy minden előzmény nélkül kivágott a cucc a főmenübe. Ezen kívül továbbra sem vagyok meggyőzve arról, hogy a Hitman-nek jól áll a feldarabolás, mert simán nyomtam volna tovább. Persze nem a történetet, mert olyan továbbra sincs, amivel szintén kezdhetnének végre valamit, legalább a látszat kedvéért.

Összességében mindenképp előrelépés történt, hiszen egy teljesen eltérő, ráadásul kifejezetten hangulatos és gyönyörű helyszínt kapunk, stabilabb FPS értékkel. A játékmechanika még mindig zseniális, embertelen mennyiségű lehetőségünk van végrehajtani a feladatainkat. A negatív oldalon az állandó netkapcsolat, a sztori totális hiánya, illetve az epizodikus felépítés áll.

Ha tetszett az első rész, ezt mindenképp szerezd be. Ha ilyen ívben fejlődik a játék, elképzelhető, hogy a harmadik nagy helyszínnel együtt érdemes lesz már beruházni rá, hiszen akkor már a tartalomra sem lehet oly sok panasz. Engem személy szerint kezd meggyőzni, hogy a januári dobozos változatot feltegyem a polcomra.

Hitman Episode 2: Sapienza / Tesztplatform: XBOX ONE

jó lesz ez!
  • Stílus: TPS
  • Megjelenés: 2016. április 26.
  • Ár: 3.090 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Helyenként kifejezetten gyönyörű
  • Ötletes helyszín
  • Durván sok lehetőség
  • Fejlődött az első részhez képest
  • Nulla sztori
  • Folyamatos net kapcsolat
  • Epizodikus felépítés
  • Hang
    7
  • Grafika
    8
  • Játszhatóság
    8
  • Hangulat
    8
7.8
7 hozzászólás

totyak

8 éve, 6 hónapja és 15 napja

Aki bír várni kicsit, szerintem jobban jár, ha egyben veszi majd meg. Lehet, hogy olcsóbb is lesz, meg aztán nem is kell félbehagyni a játékot, mikor már éppen belemelegedsz.

válasz erre

VaPe

8 éve, 6 hónapja és 15 napja

Nagyszerű hangulatú írás, örülök hogy kezd észhez térni a játék. De vásárlás csak dobozosan, egyben...

válasz erre

Mordorer

8 éve, 6 hónapja és 16 napja

Nem bocsájtom meg nekik hogy epizodikusan jön ki. Egyben fogom megvenni (HA egyáltalán megveszem), valami brutális akcióban.

válasz erre

1000feri

8 éve, 6 hónapja és 16 napja

maaajd.....egyben

válasz erre

Santonio

8 éve, 6 hónapja és 16 napja

Igen jó pontot kapott, és alapvetően pozitív a teszt. Meglepődtem! röhögő smiley

válasz erre

muki

8 éve, 6 hónapja és 16 napja

Meglepően jó pontot kapott! meglepett smiley Az intro pack után lehúzást vártam, de ezek szerint összekapták magukat!

válasz erre

Tommy

8 éve, 6 hónapja és 16 napja

Nagyon sokat fejlődött! meglepett smiley

válasz erre
Hitman Episode 2: Sapienza
3.090 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja