Goat Simulator teszt

2014. április 12.
74.6421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Lac profilja, adatai
Lac
Minden ember életében eljön egy pillanat, amikor végiggondolja az életét, és ráeszmél, hogyha tehetné, akkor bizony máshogyan élné az életét. Karrier helyett a családjával szeretne lenni, vagy éppen összepakolná a cókmókját, és világkörüli útra indulna. Sajnos azonban mire ezen gondolatok pörögnek le a legtöbbek agyában, már nehezen tudnak kiszállni a mókuskerékből, hiszen olyan az idők során olyan terhek telepedtek le a vállukra, amelyek alól nehéz kibújni. Kivéve akkor, ha az ember egy kecske. A kecskéken nem nagy a nyomás. A kecskék bármikor úgy dönthetnek, hogy új életet kezdenek, és ebben senki sem állíthatja meg őket. Sisakot a fejre, felkészülni az üt... na jó, kit ámítok, erre a játékra nem lehet felkészülni. Goat Simulator teszt következik!
Advertisement


Amikor néhány hónappal ezelőtt a Coffee Stain Studios feltöltötte a világhálóra a kreatív hetük eredményének a videó anyagát, maguk sem gondolták, hogy a Goat Simulatorra keresztelt alkotásuk mekkora sikernek fog örvendeni. Vagy lehet, hogy pontosan az történt, amire számítottak. Ez már nem fog kiderülni, a tények azonban adottak: a technikai demonstráció mozgóképei vírusként terjedek az interneten, és annyira elszállt, annyira abszurd látványt tártak a szemünk elé, hogy renget embernek csak egy rövidke üzenet lebegett a szeme előtt: must play. A videó elterjedésének az ütemében beindult a hiszti is, így a tömeg előtt meghajolva a készítők bejelentették, hogy egy kis pofozás után kiadják a játékot. Az idő elérkezett, a Goat Simulator a Steam polcain figyel, mi pedig csak fogjuk a fejünket.

"Ez az enyém! Szerezz magadnak!"

"Ez az enyém! Szerezz magadnak!"


A Goat Simulator egy történet nélküli sandbox játék, amely egyértelműen és nyíltan az ökörködésről szól. A játéktól ugyan kapunk instrukciókat, amelyek az őrületben egyfajta vezérfonalként funkcionálnak, azonban a teljesítésük abszolút opcionális, így aki nem akar a háztetőkről duplaszaltóval leugrani, annak nem kötelező azt tennie - bár valószínűleg előbb-utóbb amúgy is mindenki tesz néhány fordulatot a levegőben.

A Goat Simulator, mint ahogyan azt már említettem, nyíltan a marhulásról szól. Az általunk irányított kecske - nevezzük ezután Kecskének - nem csak halhatatlan, hanem egyenesen mindenható, így számos különleges tulajdonsággal rendelkezik. Az egyik leggyakrabban látott és alkalmazott képessége a nyelvével való ragaszkodás. Kecske képes bármit megnyalni, és ezzel interakcióba lépni az adott objektummal, amely a súlyához és kiterjedéséhez mérten viselkedik. Ha például egy vödörre veti rá magát, azt szabadon viheti a kertvárosban, míg egy emberrel a nyelvén már kevésbé mozog kecsesen. Ha azonban például egy mozgó kocsit ízlel meg, akkor többé már nem ő az úr - a gyorsan mozgó fém úgy rángatja fel és alá, ahogyan a kedve tartja.

I

I'm Kecske and welcome to Jackass!


A nyalogatáson felül Kecske könnyűszerrel öklel fel bárkit és bármit, valamint, ha úgy tartja kedve, egy pillanat alatt elveszíti minden tartását, teljesen átadva ezzel rongybaba énjét a környezeti hatásoknak. Ez utóbbi funkciót egyszer-kétszer ugyan poén használni, de mivel a játékban viszonylag kevés a mozgó objektum, amelyek nagyobb hatással vannak Kecskére, mint Kecske rájuk, így hamar rá lehet unni.

Ami a játék technikai részét illeti, nem igazán nyűgözött le a Coffee Stain Studio. Kecske szinte az élő fába is beleköthet, a probléma azonban az a bizonyos szinte szó. Bár tény és való, hogy a játék helyszínéül szolgáló kertvárosban rengeteg objektum van, amivel interakcióba léphetünk, a környezet rombolhatósága sajnos kimaradt a programból. Akárhány kocsit pakolunk tehát egymásra, hogy egy nagy robbanásban egyesíthessük őket, az a környező falakat, fákat és egyéb "kemény" objektumokat nem fogja érinteni. Normális esetben egy játéknál ez nem zavarna, azonban a Goat Simulator nyíltan az elszállt rombolásról szól, így ezt illet volna belepakolni. Már csak azért is szomorú a teljes rombolhatóság kihagyása, mivel a készítők pont a fejlett fizikai motor jelenléte miatt hagyták ki a multiplayer lehetőséget.

Tud valaki egy jó csontkovácsot?

Tud valaki egy jó csontkovácsot?


A játék grafikája szintén nem fogja meghatározni a 2014-es év irányvonalát, de a célnak tökéletes megfelel. A kevésbé részletes kinézet miatt nem is igazán fog megizzadni a gépünk alatta, bár egy-egy nagyobb, láncreakciókat is magában foglaló robbanás akadt, ami egy pillanatra lejjebb ejtette az FPS számot.

A mesterséges intelligencia sem igazán remekel. Az NPC-k, ha valami durva dolgot teszünk, nem csinálnak mást, mint menekülni kezdenek, ám 3-4 méter után inkább ijedten behúzódnak egy sarokba, remélve, hogy kegyeskedünk életben hagyni őket. Igen, ha egy hallhatatlan kecske az én életemre törne, lehet hasonlóan reagálnék, mégis, örültem volna, ha legalább a ránk támadó emberek nyújtottak volna egy kis kihívást a játékban. Tudjátok, vasvillával és fáklyával vonuló tömeg... vagy ilyen majd a Frankenstein's Monster szimulátorban lesz csak?

Gyakori látkép a  Lila Akácköz lakói számára

Gyakori látkép a Lila Akácköz lakói számára


Hangok tekintetében a játék semmi emlékezetest sem nyújt, sem zene, sem effektek, sem pedig szinkron terén - őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy ez utóbbival találkozhatunk-e benne. Ami a háttérzenét illeti, az először viccesnek hatott, azonban hamar ráuntam, így tíz perc után már a saját muzsikáim szóltak alatta. És igen, stílszerűen Eminem G.O.A.T. című számával nyitottam.

A játék irányítása meglehetősen egyszerű, néhány gombbal könnyen felforgathatjuk az ott élő emberek életét. Kontrollertámogatást sajnos nem kapott a játék, azonban nem is fogunk olyan sokat előtte ülni, hogy zavaró legyen a billentyűzet-egér kombó használata. A kecskénkkel könnyű a navigálás, egy kis trükkel érdekes helyekre is eljuthatunk, s bár különös ügyességet nem igényel, de megemlítem, hogy még a Coffee Stain Studios főhadiszállását is meglátogathatjuk, hogy elégtételt vegyünk a srácokon, ha valami miatt nem jönne be a Goat Simulator. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy lesznek páran ilyenek.

A végtelenbe és tovább!

A végtelenbe és tovább!


Megjelenése előtt, bár sokan várták a játékot, számos helyről hallottam azt, hogy a Goat Simulator, bár tény és való, hogy vicces lesz, de pár tízpercnyi szórakozásért bizony sok az a tíz euró, amit ki kell fizetnünk érte. Nos, ezzel sajnos egyet kell, hogy értsek. Mivel a játékot ajándékba kaptam, így nem zavart az, hogy fél óra után nagyjából teljesen kiismerve be is fejeztem a játékot, azonban tény és való, hogyha az ember ennyit fizet érte, akkor joggal várja el azt, hogy ennél azért több ideig kösse le.

A Goat Simulator, bár elképesztően vicces játék, és a számos elrejtett easter egg miatt még a felfedezés örömével is szolgálhat, egyelőre eléggé limitált élvezetet nyújt csak. Azért írom, hogy egyelőre, mert a készítők már kiadtak egy javítást hozzá, és remélhetőleg még legalább egy kis ideig pumpálnak bele tartalmat - vagy ha nem ők, akkor a modder közösség, már amennyiben a játékfájlok könnyűszerrel piszkálhatók.

Goat Simulator: a játék, amelyben a bug sem bug

Goat Simulator: a játék, amelyben a bug sem bug


Mindent összevetve a Goat Simulator nem nyújt sem többet, sem kevesebbet, mint amit a készítők ígértek nekünk. Tény és való, hogy lehetne még benne tartalom, azonban a kiadási körülményeket tekintetbe véve már az is szerencse, hogy a játék mentes a zavaró hibáktól. Az ára miatt sajnos nem tudom bárkinek ajánlani, azonban remélem, hogy a teszt alapján mindenki el tudja dönteni, hogy megéri-e neki. Ha hamarosan más stúdiók is kijönnek a hasonló játékaikkal, akkor a Goat Simulator egyfajta legendává válhat, mondhatni alapkő lesz, és mindannyian tudni fogjuk, hogy ha egy fecske nem is, de kecske bizony csinálhat nyarat!

A teszt során nVidia GTX 780 videókártyát és 16GB Kingston HyperX Beast memóriát használtunk, ASUS Maximus VI Hero alaplappal, Cooler Master HAF XB házba szerelve - Windows 8.1 rendszeren.

Goat Simulator / Tesztplatform: PC

jó lesz ez!
  • Stílus: TPS
  • Megjelenés: 2014. április 01.
  • Ár: 1.999 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Agyatlan szórakozás
  • Számos easter egg
  • Hamar rá lehet unni
  • Nem rombolható a környezet
  • Hang
    6
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    8
  • Hangulat
    8
7.3
Goat Simulator teszt következik! '>
Goat Simulator teszt következik! '>
24 hozzászólás

1balintg

10 éve, 5 hónapja és 14 napja

Ez egy nagy adag konzervelt szakadás, csak ki kell nyitni, azaz játszani. röhögő smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 18 napja

Ez nagyon fura egy játéknyelvnyújtó smileykacsintó smiley

válasz erre

DaNyEE

10 éve, 9 hónapja és 9 napja

littlec írta:
miből gondolod?
Olyan durvákat tud akadni, mint annak a rendje röhögő smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 9 hónapja és 14 napja

Nagyon beteg , állítólag jön a folytatása is röhögő smiley

Bár mesterséges intelligencia és fizikája kicsit komolyabb lehetne .

válasz erre

Defendor

10 éve, 9 hónapja és 15 napja

Te jó isten ilyen játékokat csinálni röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

WillThaWheel

10 éve, 9 hónapja és 15 napja

Ezt odaathattátok volna valamelyikünknek tesztelni...röhögő smiley
Pénzt nem ér meg, de kb 10 percig elszórakoztatott, aztán meg szánalommal telve gondoltam magamra, hogy mivel töltöm én az életemet...? röhögő smiley

válasz erre

dzani

10 éve, 9 hónapja és 15 napja

Ezzel ki lehet bírni a GTA V PC-s portig röhögő smiley

válasz erre

Oturan

10 éve, 9 hónapja és 15 napja

Ez nagyon beteg játék, nekem tetszik röhögő smiley

válasz erre

teglasdavid

10 éve, 9 hónapja és 15 napja

Ez egy akkora hulladék egy játék hogy már jó és vicces... röhögő smiley

válasz erre

littlec

10 éve, 9 hónapja és 15 napja

lubianker írta:
Elég nagy baromság de nincs rendesen optimalizálva. mosolygó smiley
miből gondolod?

válasz erre

littlec

10 éve, 9 hónapja és 15 napja

mi a fene ez a játék? sírtam nevettem velem volt lagban és lag nélkül is. röhögő smiley hatalmas röhögő smiley yt ere írjátok, goat simulator can fly people? sírtok

válasz erre

lubianker

10 éve, 9 hónapja és 15 napja

Elég nagy baromság de nincs rendesen optimalizálva. mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Goat Simulator
1.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja