Gears of War: Ultimate Edition teszt

2015. augusztus 25.
71.4111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Nem, ez nem egy deja vu, hisz bár minden ugyanaz de ha jobban megnézed, mégsem. A mocskos férgek újra itt vannak, Locust hordák mindenütt, a Seran élő emberiség végnapjait éli. Nem volt elég hogy egyszer már megtörtént, most ismét meg kell védenünk az új otthonunkat. Újra felizzik hát a fegyver csöve, a kétmázsás Marcus hetyke kis szakállával nyolc év után újra csatába indul. Ugyanabba amit már egyszer megvívott, de most színesebb, szagosabb és a HD-ból is Full HD lett. Megérkezett a Gears of War: Ultimate Edition.


Rengetegszer elmondjuk a nyilvánvaló tényt: a HD-sítás, Remastered-ezés és Ultimate-ozás, egyszóval az újrakiadás korát éljük. A olognak vannak jó és rossz oldalai, aki akár az előző konzolgenerációról váltott, vagy az azelőttiről, azt zavarhatja, hogy ha játszani szeretne a régi kedvenccel, újra meg kell azt vennie, azonban az is igaz, hogy az esetek egy részében jelentősen kibővített és komolyan feltuningolt változatban kapjuk meg a régi-új játékot.

Öcsém, feltűnt már hogy nagyobb a bicepszed mint a fejed?

Öcsém, feltűnt már hogy nagyobb a bicepszed mint a fejed?


A Gears of War egyet jelent az Xbox franchise-al, a Microsoft konzoljának egyik ikonikus címéről van szó, így nem volt kérdéses, hogy előbb-utóbb megérkezik a küllemében mindenképpen megújuló Xbox One verzió. Az természetes, hogy a sima HD helyett immáron FullHD-ben pompázik a történet, ráadásul multibane ezt 60 FPS-sel teszi, aminek köszönhetően folyamatos és szép mozgás kíséri az online csatározásainkat.

Bár rengeteg screenshotot lőttem a játékból, a cikkben sajnos nem ezek láthatók, mert az Xbox One még mindig képtelen menteni a saját képeket. Igen, szerintem is gáz. Ultragáz.

Azonban a felújítás itt nem állt meg, rögtön a kezdő képsorok teljesen új videóval fogadnak minket, amelyen az előzményeket tudjuk átélni, de teljesen új textúra, valamint új pályák, extra tartalmak is kerültek az Ultimate Edition-be. A plusz tartalmak gerincét az eddig megjelent összes PC-s anyag jelenti, ezek is bekerültek az újrakevert verzióba, természetesen az Xbox 360-as alap és extra tartalmakon felül.

Sehol semmi vér. Még.

Sehol semmi vér. Még.


A zenei alapok újrakeverve kerültek a nextgen verzióba, amit nem igazán lehet észrevenni csak ha az ember nemrég játszott az eredeti játékkal, nem hiszem hogy sokan lennének ilyenek. Tény hogy a zene nagyon fokozza a hangulatot, nagyszerű aláfestés a tömény akció mellé. Szerencsére újraszinkronizálva nem lett a stuff, ennek köszönhetően az eredeti szövegelést kapjuk, a flegma duma tökéletesen passzol az izomagy katonákhoz.

A single mód természetesen tartalmazza a Campaign-t, ahogy már említettem, kibővítve, így a játékidő minimum 10 óra, ami manapság - sajnos - igen korrekt játkidő. Fegyverarzenálban, szereplőkben nincs újdonság, a jól megszokott csapattal csapatunk, azonban a játék kezelése némileg módosult, ez modernizálva lett, a célzás például valamivel könnyebb mint az eredeti verzióban.

A Single Player mellett természetesen megkapjuk az egyik legkedveltebb GoW módot, a Split-screen-t, valamint lehet csatlakozni más játékába a Join co-op game lehetőséggel, illetve mi is hívhatunk be segítséget ha a Host co-op game-et választjuk.

Kis dara, sok vér. És leszakadó testrészek.

Kis dara, sok vér. És leszakadó testrészek.


Az igazán nagy bővülést a Versus mód mutatja fel, ezen belül háromféle lehetőségünk van. Az Xbox Live menüben a Social Match nyújtja a legkönnyebb lehetőséget, casual játékosok kedvenc helye lesz, itt az XP is nagyszerűen növelhető, valamint gyűjthetők az achievementek és a statisztikánkat is szépen tudjuk vele húzni.

Mindössze háromféle játékmódot kínál, a Team Deathmach-ben mindenkit le kell darálni az ellenséges csapatból, a King of the Hill-ben el kell foglalni majd meg is tartani a célt, valamint elég pontot kell gyűjteni a győzelemhez. A Warzone tipikus multi pálya, a cél mindenkit kinyírni - viszont nincs respawn.

A Competitive Match jóval több játéklehetőséget kínál, ráadásul itt is dagasztható rendesen az XP, azonban már a büntetés is.

A játékmódok kibővülnek, a King of the Hill és a Team Deathmach itt is változatlanul megtalálható. Az Execution-ben a célunk hogy mindenkit likvidáljunk az ellenséges csapatban, viszont kivégzést használva, respawn nincs. A Blitz: King of the Hill módosított verziója, gyorsabban kell elfoglalnunk a célterületet.

Majdnem egy évtized alatt semmit nem nőtt a szakállad. Kemény vagy Marcus.

Majdnem egy évtized alatt semmit nem nőtt a szakállad. Kemény vagy Marcus.


Az Assassination-t választva az ellenséges csapat vezérét kell likvidálnunk, míg a 2v2 Gnasher Execution egy 2v2 csatát jelent viszonylag kis területen úgy hgy csak a Gnasher fegyver használható - respawn itt sincs.

A Private Match-ben a fenti játékmódokon túl az Annex pályát kapjuk, ahol mindent el kell foglalni, valamint fel is használni az ellenség területéről. A Local Game hagyományos osztott képernyős játékot kínál, míg a Local Network gyakorlatilag a LAN-partyt takarja.

A fentiekből látható, hogy a multiplayer nem lesz unalmas egy ideig, ráadásul a teljesítménnyel sincs gond. Bár a 60 FPS mérését nem tudtuk megvalósítani, hiszen ez valójában nem látható, nagyjából 10 órányi multizás alapján elomndható hogy laggolás gyakorlatilag nincs, bár kétszer is volt olyan hogy megszakadt a kapcsolat a szerverrel, de ez lehetett lokális net-hiba is.

A különböző játékmódok különböző dedikált szervereket kaptak, így igazán nincs várakozási idő sem, bár az is igaz, hogy jelenleg még nem olyan óriási a forgalom, hiszen a játék most jelent meg, valamint van ahol még csak 28-án fog, tehát igazán nagy terhelést majd jövő héten kapnak a kiszolgálók.

Marha büdös a pofája! Futás mielőtt elájulok!

Marha büdös a pofája! Futás mielőtt elájulok!


A grafikai és a tartalmi fejlesztések mellett a fizikára és az MI-re szemlátomást nem fordított energiát a fejlesztő The Coalition, a mázsás Locust hullákhoz hozzáérve tipikus rongybaba effekt van - szinte repülnek a hullák ahogy megérintjük őket. Ez elég furán fest, de sajnos ilyet a manapság fejlesztett játékokban is sokszor látunk. A textúrák nem mindenhol pontosak, van hogy az éleknél átlátszik a fal, vagy épp egy fegyvercserénél beleesik afalba a mordály amit elhajítunk, így azt el is veszítjük. De nem ez a Gears of War: Ultimate Edition legjellemzőbb negatívuma.

Azt ugyanis a mesterséges intelligencia viszi, ami szörnyű maradt. A társaink simán belerohannak a legnagyobb golyózáporba amit zúditunk az ellenre, utána meg fetrengenek hogy hátba kaszáltuk őket. A rejtőzködés az embereknél és a Locustoknál is szánalmas időnként, nem egyszer nekünk háttal (mintha a saját fajtája elől bújna a fal mögé) próbál elrejtőzni az ellenfél, így csak hátba kell lőni az áldozatot.

Addig kiabálj amíg tudsz. Még kb 3 másodpercig.

Addig kiabálj amíg tudsz. Még kb 3 másodpercig.


Ezeken a negatívumokon azonban viszonylag könnyű átsiklani, ha mellé tesszük azt ami a mérleg pozitív nyelvén áll. A komoly mennyiségű plusz tartalom, a valóban jelentősen feljavított kinézet és a masszív multiplayer tartalom mellett csak hab a tortán, hogy aki év vége előtt játszik a játékkal, az összes Xbox 360-as epizódot ingyen megkapja, amit a visszafelé kompatibilitással ki is tudunk használni, sőt a Gears of War 4 bétájába is meghívást kap.

Aki az eredeti játékkal nem játszott, annak azért, aki pedig igen, annak azért érdemes beszereznie a Gears of War: Ultimate Edition-t, ha valaki tömény darára vágyik, nem fog csalatkozni. Nincs is más hátra mint felbőgetni a láncfűrészt és visszaküldeni a mocskos Locust hordákat a föld alá ahová valók!

Gears of War: Ultimate Edition / Tesztplatform: XBOX ONE

a polcon a helye
  • Stílus:
  • Megjelenés: 2015. augusztus 25.
  • Ár: 11.499 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • felújított grafika
  • újrakevert hang
  • komoly multi
  • buta AI
  • Hang
    8
  • Grafika
    8
  • Játszhatóság
    8
  • Hangulat
    9
8.3
Gears of War: Ultimate Edition. '>
Gears of War: Ultimate Edition. '>
8 hozzászólás

muki

9 éve, 5 hónapja és 1 napja

nefaria írta:
Hú te nagy rajongó lehetsz, még az avatarod is GoW! mosolygó smiley

Szép lett egyébként, az előző konzolgenerációhoz képest legalábbis. Az viszont nagyon furcsa hogy az AI-val semmit nem kezdtek...
Abszolút! Imádom az összes részt, a harmadik a kedvencem. Remélem a többi rész is jön Ultimate Edition-ben! mosolygó smiley

válasz erre

kpal

9 éve, 5 hónapja és 1 napja

Pc-re kell újra ,nekem ez örök. Jó volna multizni újra

válasz erre

Hentes

9 éve, 5 hónapja és 1 napja

Nagyszerű teszt, lényegretörő! Xbox One-on nem igazán látom létjogosultságát, bár szemlátomást jelentős a grafikai javulás. Viszont PC-re nagyon várom!

Remélem a többi rész is jön.

válasz erre

nefaria

9 éve, 5 hónapja és 1 napja

muki írta:
Hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna hogy ennyire jól sikerül! mosolygó smiley Reméltem, bíztam benne, de nem hittem hogy ilyen jól sikerül! mosolygó smiley

A hétvégén neki is esek, ahogy megérkezik!
Hú te nagy rajongó lehetsz, még az avatarod is GoW! mosolygó smiley

Szép lett egyébként, az előző konzolgenerációhoz képest legalábbis. Az viszont nagyon furcsa hogy az AI-val semmit nem kezdtek...

válasz erre

Santonio

9 éve, 5 hónapja és 1 napja

Wow, nem hittem hogy itt is ennyi pontot kap a tegnapi külföldi pontok után.

Kezdem azt hinni hogy tényleg nem rontották el! röhögő smiley

válasz erre

marco

9 éve, 5 hónapja és 1 napja

petrovicsz írta:
X360-on imádtam! mosolygó smiley Most PC-re várom. Jó lenne, ha ott megint lenne valami plusz benne. mosolygó smiley
Ehhez képest még? meglepett smiley Ne légy telhetetlen! mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

9 éve, 5 hónapja és 1 napja

X360-on imádtam! mosolygó smiley Most PC-re várom. Jó lenne, ha ott megint lenne valami plusz benne. mosolygó smiley

válasz erre

muki

9 éve, 5 hónapja és 1 napja

Hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna hogy ennyire jól sikerül! mosolygó smiley Reméltem, bíztam benne, de nem hittem hogy ilyen jól sikerül! mosolygó smiley

A hétvégén neki is esek, ahogy megérkezik!

válasz erre
Gears of War: Ultimate Edition
11.499 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja