Fallout 4: Wasteland Workshop DLC teszt

2016. április 22.
75.2131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Kedves Fallout 4 rajongók, van egy jó hírem! A felemás Automatron kiegészítő után már itt is van a következő csomag, a Wasteland Workshop. Sőt, ha a kiegészítő ilyen hamarost érkezése nem lenne elég, akkor további örömteli dolgokat is be tudok jelenteni. Alapjában véve írja át a játék köhögő motorját, összerántva a grafikát, valamint a bugok nagyobbik részét is a helyére teszi. Ha még ez sem lenne elég, akkor az 50 óra extra tartalom mindenkit meg fog győzni, hogy bizony ezt a DLC-t egyszerűen meg kell venni!
Advertisement


Csupán egyetlen egy apró negatívum van a fenti állítás mellet: hogy egy szava sem igaz. Sőt, el kell hogy keserítsek mindenkit, mert pontosan az ellenkezője történik, ha beruházunk a WW-re. Nem tisztem pálcát törni egyetlen kiadó vagy fejlesztő felett sem (bár sajnos talán túl sokszor mégis megteszem), de az, amit a Bethesda művel, a pofátlanság netovábbja.

Azt még valahol elfogadom, hogy az alapjáték esetében is inkább a horrorisztikus tartalomra mennek rá, mintsem az elfogadható 2016-os külcsínre, hiszen ez még mindig egy szerepjáték valahol. Oké, a programozók fele is szabadságon volt a játék készítésekor, és így tulajdonképp a vásárlók lettek az alfa tesztelők, akik szembesültek - szembesülnek a fincsi bugok legtöbbjével. A Fallout 4 a rajongóknak készült, mondjátok ti ott a kényelmes bőrfotelekben, Monkey Shoulder whiskey-t szürcsölgetvén.

Nem, a páncél nem jár a kiegészítőhöz

Nem, a páncél nem jár a kiegészítőhöz


Viszont arra a magyarázatra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit kezdtek majd azokkal az anyázó levelekkel, akik követelik vissza a Season Pass árát? De lássuk a matekot. Alapból 30 dollár volt ennek az ára, majd az első kiegészítő előtt felnyomtátok 50-re, azt az érzetet keltvén, hogy bizony itt csuda dolgok jönnek. Érkezik az Automatron, kicsit karcsú, de egynek elmegy.

És most jön a lényeg, amiért ezt az egészet leírtam: a Wasteland Workshop nem kínál mást, mint egy csomó felesleges design elemet a városka építéséhez, illetve néhány csapdát, amivel lényeket foghatunk be. Slussz. Az, hogy hirtelen miért kezdünk bele ebbe a tevékenységbe? Hahaha, kit érdekel, minek a magyarázat. Esetleg valami apróbb, pár küldetésből álló sztori, ami kihasználja ezt? Felejtsd el, azzal melózni kellett volna.

A városépítés amúgy is a legneccesebb pontja a kvázi kezelhetetlenség miatt az egész játéknak, erre tovább bővítik, hogy még átláthatatlanabb legyen. Fuckyeah. Annyi történik, hogy az építési menüben kapunk egy ketrecek opciót, ami minden lénynél más és más. Lerakjuk, várunk pár napot aztán hirtelen benne is lesz a kiválasztott dög, amit aztán vagy jól ki tudunk nyírni, vagy pedig meg tudjuk szelídíteni, hogy holdkórosként kóvályogjon kicsiny településünk utcáin.

Nyilván ezeket nem lehet társként magunk mellé tenni, mert azzal is melózni kellett volna. Oké, kicsit hazudtam, mert egy labirintusba is beküldhetjük őket, ahol trükkös csapdákkal végezhetünk velük. Ha viszont nem vigyázunk, akkor a lakosságunk is simán bele tud sétálni ezekbe, ocsmányul megrövidítvén a populációnkat. Ennek már csak azért sincs semmi értelme, mert a gép nem tart számon semmilyen eredményt, hogy mondjuk ezt vagy azt hogyan és miként likvidáltuk.

A kert sem. Dógozzá meg érte!

A kert sem. Dógozzá meg érte!


Ha az a perverziónk, hogy élet és halál urai legyünk, akkor a lakosokat is egymásnak ereszthetjük ilyen labirintusokban, újfent értelem nélkül, mert nincsenek nézők, nincs hatással semmire a végkimenetel, csupán szadista hajlamainkat elégíthetjük ki vele. És igen, ezért fizettünk egy csomó pénzt. Szóval, az eddig megjelent kettő darab kiegészítő közül az egyik szódával elmegy, a másik pedig totál felesleges, mert az alapjáték leggyengébb pontját bővíti ki. Továbbra se feledjük, a Season Pass 50 dollárt kóstál!

Eddig sem tartoztam a kőkemény fanok közé, de a kidolgozott világ és a mély tartalom miatt megemeltem a kalapom. Ha viszont ilyen ütemben adják ki a fantasztikus, minőségi kiegészítőket és extra dolgokat, akkor szerintem a használt piacot el fogják árasztani a Fallout 4 korongok. Amennyiben beruháztál az SP-re, nyilván húzd le, ha már a kiadó felpakolta a Store-ba. Ellenkező esetben nagyon messzire kerüld el, mert egy teljesen felesleges és érthetetlen dologért adnál ki egy mozijegy árát.

Fallout 4: Wasteland Workshop DLC / Tesztplatform: XBOX ONE

csak ha nincs más
  • Stílus: Akció RPG
  • Megjelenés: 2016. április 12.
  • Ár: 1.490 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Szörnyeket tudunk befogni
  • Díszíthetjük a kunyhónkat
  • Teljesen érthetetlen hozzáállás a Bethesdától
  • Az Év Lehúzása díj várományosa
  • Hang
    3
  • Grafika
    5
  • Játszhatóság
    3
  • Hangulat
    3
3.5
13 hozzászólás

strogg

8 éve, 7 hónapja és 1 napja

Háááát a doom-ot majdnem előrendeltem, de hiba miatt nem fogadta el a kártyámat (pedig már vásároltam vele a store-ban), és nem próbálom meg újra amíg ki nem jön a game és ódákat nem zengenek róla a fórumok röhögő smiley

válasz erre

totyak

8 éve, 7 hónapja és 2 napja

petrovicsz írta:
Elejét amikor olvastam, kerekedett rendesen a szemem, mondom akkor mi az a 3 és fél? röhögő smiley De aztán végigolvastam és rájöttem. röhögő smiley

El fogják veszíteni a Season Pass-ekbe fektetett bizalmat így nagyon.
Most már mindegy hány ember bizalmát veszítik el. A legtöbben előre megvették a season passt, ők már bukták a pénzüket. A kisebbség járt jól, akik ki bírták várni a fejleményeket és nem fizettek előre.
Sajnos a játékos egy olyan különleges "állatfaj", hogy ha most el is veszti a bizalmát a cégben, meg a játékban, a következő játékukra újra bizalmat szavaz nekik. Milliószor láthattuk már ezt különböző fejlesztőcsapatok játékainál.

válasz erre

AngryKnight

8 éve, 7 hónapja és 2 napja

én pedig bíztam az értelmes + tartalmakban szomorú smiley

válasz erre

strogg

8 éve, 7 hónapja és 2 napja

mondtam elsőre, hogy ezek nem érdemlik meg az év játéka díjat mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

8 éve, 7 hónapja és 2 napja

Elejét amikor olvastam, kerekedett rendesen a szemem, mondom akkor mi az a 3 és fél? röhögő smiley De aztán végigolvastam és rájöttem. röhögő smiley

El fogják veszíteni a Season Pass-ekbe fektetett bizalmat így nagyon.

válasz erre

Ravor

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Elég kemény kritikát kapott, de hát ami igaz az igaz, nem sok értelme van ennek a dlc-nek röhögő smiley

válasz erre

kpal

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Ez közel van a nullához röhögő smiley

válasz erre

strogg

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Tegyük hozzá, hogy még mindig nem tudsz egy tonna dolgot építeni és lerakni, mondjuk pont azt aminek értelme is lenne. Mi a megmeredt ló----ért nem férek hozzá az institute cuccokhoz? Annak lenne értelme, szép letisztult új dolgokat építeni. A betonfalak ablak kerettel, vagy anélkül elég ótvarul néznek ki, építettem pár több emeletes házat, és úgy néznek ki mint egy lepusztult szoci. panelház. Oltári sok dolgo hiányzik az F4-ből, főleg opciók, és logikus dolgok. Pl: támogatod a minuteman-t miért nem mondhatom, hogy már nem érdekelnek az állandóan ismétlődő küldetések? És igen, akármit megszelidítesz kóborol össze vissza és az égvilágon semmi haszna! Ha már "építés" akkor miért nem lehet Brahmin farmot csinálni, és levágni őket? Miért nem tudunk gazdálkodni? Sok sok ilyen picurka kérdésed van a játék során, és végül letisztul benned, hogy k. el van nagyolva az egész! De már úgy tűnik nem fagy rommá az egész spontán, legalábbis a DLC (nevezzük így, de nem az) letöltése óta még nem fagyott ki a játék, addig viszont minden nap legalább egyszer megállt a kép és konzol restart segített csak. És ahogy nézem a DOOM beta visszajelzéseket hozza a formáját ott is!

válasz erre

marco

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Santonio írta:
3.5! Három-egész-öt-tized!!!! meglepett smiley Szerintem ilyen **** pontot még semmi nem kapott a GC-n! röhögő smiley

Ezután nagyon nagyot kell villantania a következő DLC-nek, hogy helyrehozza az eddigi silány felhozatalt.
De, volt már ilyen. mosolygó smiley

Összesen három a mai napig: a Beijing 2008, az Amy és a Le Tour de France 2012.

válasz erre

Santonio

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

3.5! Három-egész-öt-tized!!!! meglepett smiley Szerintem ilyen **** pontot még semmi nem kapott a GC-n! röhögő smiley

Ezután nagyon nagyot kell villantania a következő DLC-nek, hogy helyrehozza az eddigi silány felhozatalt.

válasz erre

zender

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Én már a 30 dolláros season passen is felhúztam magam, nem hogy az 50 dolláron! Nem mintha meg akartam volna venni, nekem a F4 a Bethesda szégyene.

válasz erre

Gólem

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Aaaaaaz durvaaaaaaa!!! meglepett smiley Na igen, ezt egyrészt nem szabadna se DLC-nek se addonnak nevezni, ez maximum egy minimális mod. Az pedig hogy EZÉRT pénzt kér a Bethesda, a lehúzás netovábbja. A Season Pass ennél a játéknál konkrétan értelmetlen.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Fallout 4: Wasteland Workshop DLC
1.490 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja