Ecolibrium teszt

2012. szeptember 15.
70.4481
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Ha jobban megnézzük a játékfejlesztők palettáját, láthatjuk, hogy egy új szegmens kezdi kinőni magát a tripla A és B kategóriák mellett. Ez a kategória pedig nem más mint az ingyenes elérhető, vagy éppen ingyenes letölthető játékok. Nem kell nagy ész ahhoz hogy kimatekozzuk a képletet: Ingyenes-sokan letöltik/kipróbálják-tele lehet nyomni reklámmal, illetve pénzért adni az extrább tartalmat. A modell működik, lássuk hogy az első ilyen típusú Ps Vitás játék, az Ecolibrium hogy teljesít.


Miközben tölti a kis masina a játékot, néhány felugró ablak formájában láthatjuk, hogy használná a beépített GPS-t illetve a Near funkciót, tehát sejteni lehet hogy mint a legtöbb ilyennél, itt is a közösségi funkció fog dominálni, de ezt még később kifejtem. Kezdésnél egy bolygó távoli képmását láthatjuk, valamint több világító pontot, de először csak a tutorial lesz elérhető, ami nem is baj, mivel az Eco stílusa Isten-szimulátor, tehát nekünk kell a kis világunkat benépesíteni illetve felügyelni hogy minden rendben menjen.

Állatok kiválasztás az Ecolibriumban

Állatok kiválasztás az Ecolibriumban


Természetesen ne a Peter Molyneux-féle dolgokra gondoljatok, azért akkora tartalom nincs a stuffban. Szóval, a gyakorlást csináljuk végig, ha lehet akkor többször is, mert elsőre igazából elég nehéz felfogni a sok kis vacak ikon meg képernyő státuszát. Nagyon dióhéjban a lényeg az, hogy teremtsünk egy kellemes klímát fák segítségével, majd ültessünk el néhány gombát amik termelik az ásványi anyagokat illetve Eco pontokat(ezekből tudunk építkezni).

Ha ezekkel megvagyunk, akkor elkezdhetjük benépesíteni a területet különféle, kivétel nélkül a fantázia szülte állatokkal. Persze nem lesz egyszerű dolgunk, mert mindegyik élőlény más-más környezetben érzi jól magát, mások a táplálkozási szokásaik, különbözőek a szaporodási ráták meg még milliónyi eltérő dolog, de ne aggódjunk, ezért rágjuk át magunkat tisztességgel a bevezetőn hogy megtanuljuk kiaknázni a lehetőségeinket. Ami fontos még, hogy lesz egy mérleg szimbólum, ez fogja jelképezni hogy az adott terület mennyire van kiegyensúlyozva.

Jaja, az ott egy dínó

Jaja, az ott egy dínó


Amit mindenképpen pozitívum, hogy az anyag megpróbálja kihasználni a Vita fő funkcióit. Ha valamit szeretnénk elhelyezni a képernyőn, akkor azt az első vagy a hátsó tapipad segítségével is megtehetjük. Viszont ami a legjobban tetszett, hogy egyfajta távcsőként is tudjuk használni a PSV-t, mégpedig úgy, hogyha benyomva tartjuk a két flippergombot és közben nézzük a kijelzőt. Amerre fordulunk, azt a szakaszt fogjuk látni, akár le, akár felfelé bámulunk. Olyan, mintha a kijelző a fejünk lenne és bármerre forgatjuk, mindig valami újat fogunk látni. Nagyon kúl!

Ha úgy érezzük, elég jól bánunk már a mikroklímánkkal, akkor lehetőségünk van Challange pályákat teljesíteni. Minden ilyen szakasznak van egy kitűzött célja, például 24 óra alatt hozzunk létre egy 90% fölötti értékelésű területet, vagy csak bizonyos állatokat tenyésszünk ki. Ha ezeket teljesítjük, akkor még több megnyitható növényt és enimelt kapunk. De ha nincs kedvünk ilyennel bíbelődni, akkor válasszuk ki valamelyik szűz területet és hajrá, népesítsük be!

Ez meg egy fa

Ez meg egy fa


A stuff egyébként ingyenes mivoltához képest meglepően pofásan néz ki. Aranyosak az állatok, nagyon szép és eltérő a környezet, néhány dögnek zabálnivaló hangja van. Nem említettem még a biznisz részt, lévén sok-sok fizetős tartalom van az Ecolibriumban: vehetünk állatokat, új kihívásokat vagy kegytárgyakat. A Near funkció is jópofa: ha felfedezünk valakit, aki a közelünkben játszik a programmal, megnézhetjük a vadonját, cserélhetünk tárgyakat és állatokat meg hasonlók.

Szóval teljesen jó kis játék ez! Nem kell mindig a gyilok meg a cicik, tessék néha kikapacsolódni és inkább teremteni mint pusztítani. Amúgy is jön a rossz idő, aztán a napfényes tájak feltölthetik virtuális kutacsainkat energiával. Meg ingyenes mint ahogy említettem, szóval egy próbát megér szerintem!
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Ecolibrium teszt / Tesztplatform: PlayStation Vita

jó lesz ez!
 • Stílus: szimulátor
 • Megjelenés: 2012. szeptember 12.
 • Ár: 0 Ft-tól
 • Multiplayer: nincs
 • Ingyenes
 • Korrekt tartalom
 • Pofás külcsín
 • Használja a Vita funkcióit
 • Túl sok fizetős tartalom
 • Nagyon rétegjáték
 • Lehetett volna több kihívást pakolni bele
 • Hang
  7
 • Grafika
  7
 • Játszhatóság
  7
 • Hangulat
  7
7
17 hozzászólás

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 2 napja

Ez is egy játék na. ****, de játék.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 2 napja

Hát ez rohadt jó

válasz erre

Raiden

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Egész pofás,láttam sokkal silányabb alkotásokat is ingyenes kategóriában.

válasz erre

csirkee

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

azért mert ingyen van még ne irjátok le ennyire lehet van olyan akinek bejön a játék.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Jesszus de felesleges játék!

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Pedig nem rossz. El lehet vele lenni napokig.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Ez nem tetszik

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Mókás kis játék, nekem tetszik.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Ej a mindenit mik jönnek Vitára...

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Nagyon jó kis game de szerintem a 7 pont a grafra kicsit sok.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Tök ingyen van és pofás is...

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Nekem nagyon bejön.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Ecolibrium
nincs ár
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaturatur profiljamarco profiljaGargameth profiljaLaci721 profiljarDAVE profiljaBvektor profiljaVis Major profilja