Dragon Ball FighterZ - Season Pass teszt

2020. január 21.
76.9521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Szóval itt van ez a Dragon Ball franchise. Nem hiszem, hogy van olyan ember a világon, aki ne hallott volna már legendás főszereplőjéről (könyörgöm, még egy pizza fajtát is elneveztek róla), így engedelmetekkel a bemutatását most kivételesen hanyagolnám. Tehát adott egy olyan univerzum, ami sokáig egyenértékű volt a "japán rajzfilm" kategóriával (főleg kicsiny országunkban). Adott egy egészen mély világ rengeteg szereplővel, tartalommal - ehhez képest az anyacég egyetlen műfajban képes gondolkodni, ami nem más, mint a bunyós anyagok.
Advertisement


Felsorolni is nehéz, hogy hány játék látott már napvilágot a franchise égiszén belül. Ezzel ellentétben a kategóriát viszont egyetlen ujjunkon is meg lehet számolni. Hiába a hangzatos Budokai, Tenkaichi meg egyéb alcímek, ettől függetlenül mindegyik az egymás elleni vagy csapat alapú harcra van felfűzve. Persze ezek általános minősége egészen kimagasló, hiszen manapság már eljutottunk oda, hogy tényleg olyan, mintha magával az anime-mal játszanánk.

Ez eddig rendben is van, viszont szerintem a rajongók a fél karjukat odaadnák mondjuk egy God of War jellegű akció - szerepjátékért, amiben felfedezhetnénk egy egész világot. De ez egyelőre várat még magára, így be kell érnünk olyan címekkel, mint például a FighterZ (vagy a mostanában megjelent Kakarot).

Hogy érted azt hogy egy sündisznónak is köze volt a nemzésemhez?

Hogy érted azt hogy egy sündisznónak is köze volt a nemzésemhez?


Nálunk adriano kolléga tesztelte a fentebb említett FighterZ névre hallgató darabot és bőven átlag feletti pontokkal jutalmazta azt, nem ok nélkül. Próbáltak csavarni egyet a formulán, ami leginkább az erős online jelenlétben, valamint a 3v3-as küzdelmekben jelentkezett, de ettől függetlenül ez is csak egy újabb verekedős cím lett. Egyetlen komolyabb negatívumot tudtunk felhozni ellene, ami a nagyon karcsú szereplő állományt illette, valamint a 24 karakter stílusa is meglehetősen egyformára sikeredett.

Ezen próbál segíteni tulajdonképp jelen tesztünk alanya, a stuffhoz kiadott Season Pass. Ez magába foglalja az első és második szezon tartalmait, ugyanakkor finoman szólva is több sebből vérzik az egész. Kezdjük talán azzal, hogy eléggé lehúzás szaga van a dolognak, hiszen mindösszesen 14 új harcost kapunk a nem kevés pénzünkért cserébe - nyolcat az első, hatot pedig a második Pass által.

Ők név szerint Broly (DBS), Gogeta, Janemba, Goku (GT), Videl, Jiren, Android 17, Cooler, Vegeta, Goku, Zamasu, Vegito, Bardock és egy újabb Broly. Már a felsorolásból is látszik, hogy az ismétlődés itt is jelen van, de így legalább 38-ra ugrik a pool, amiből választhatunk. Ezen kívül kapunk még új dallamokat, valamint egyedi stamp-eket és extra kommentátori dolgokat.

Az én terpeszem szélesebb, csicska

Az én terpeszem szélesebb, csicska


Jól érzitek, egészen karcsú az extra kontent, ráadásul az ár is pofátlanul magas érte, annak fényében főleg, hogy az alap sem épp a budget kategória. Ha nagyon rosszindulatú lennék, akkor szembe állítanám ezt a Season Pass-t mondjuk egy Witcher kiegészítővel szemben, de még kategórián belül maradva is találunk bőven korrektebb megoldást, például a Street Fighter esetében. Ugye itt is arról volt szó, hogy nagyon hurka volt a kezdeti létszám, de a későbbiekben ingyen (!!!) adtak még hozzá nem kevés harcost.

Szerintem néhány extra pálya, esetleg új játékmódok itt is bőven elfértek volna, mert majdnem tizenegyezer Forintot kell a kasszánál hagynunk érte. Persze a minőséggel túl sok gond nincsen, mert a frissen elérhető emberek parádésan festenek (ahogy az egész stuff), talán kicsit változatosabbak a mozgásaik is, tehát jól illeszkednek a formulába.

Mondtam hogy a Jézuska igenis létezik!

Mondtam hogy a Jézuska igenis létezik!


Úgy döntöttünk, hogy külön nem értékeljük a Season Pass-t. Ha azonban pontoznom kéne ezt, akkor hatnál semmiképp sem tudnék többet adni érte, de lehet, hogy még annyit sem. Drága, nem túl komoly a felhozatal, amit kínál és olyan hiányosságokat pótol, amit már a kiadott verzióban kellett volna lehozni (persze ez a legtöbb DLC-re és Pass-ra igaz). Csak akkor invesztálj be rá, ha 24-7-ben ezzel játszol, máskülönben simán kihagyható. Nem indul tehát erősen ez az év, de innen már csak jobb lesz a sok csúszás és tologatás ellenére!
3 hozzászólás

Tidus

4 éve, 6 hónapja és 6 napja

És még egy fránya Raditz sincs köztük....verekedős játékoknak ártott a digitális fejlődés...

válasz erre

Tommy

4 éve, 6 hónapja és 6 napja

Korrekt teszt. Legalább valami extra lenne, nem csak néhány karakter... szomorú smiley

válasz erre

muki

4 éve, 6 hónapja és 6 napja

Azannya. Tartalmas season pass! röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja