Dark Souls 2: Scholar of the First Sin teszt

2015. május 08.
70.8751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Azt hiszem, a véremben lévő From Software tartalom kezd egy nagyon kicsit az egekbe szökni. Ugye nem olyan rég teszteltem a Dark Souls második részét PS3-ra, ami után hajfestés céljából kellett fodrászhoz vonulnom. Pár hete rendkívül kellemeset mészároltam a Bloodborne című hőseposszal, de egy kicsit elegem is lett a néha még a lehetetlenen is túlmutató kihívásokból. Nem olyan rég pedig csörgött a telefonom, Marco hívott, hogy megnyertem magamnak a PS4-es, kibővített DS2 tesztelését is. Szinte láttam magam előtt az ördögi szikrákat a szemében.


Lövésem sincs, hogy hányszor fogom még ezt leírni a 2015-ös naptári évben, de bevallom, nagyon unom már, hogy a kiadók így próbálnak meg nem kevés extra profitra szert tenni: a PS4-re (is) kiadott Dark Souls 2 FullHD és 60 FPS optikai tuningot kapott, valamint az összes eddig kijött DLC is fellelhető a korongon. Ha valaki megszámolja, hogy az öt hónap alatt ezt hányszor írtuk le a tesztekben, komolyan meghívom egy sörre.

Ha esetleg nem ismernétek a sorozatot: egy dark fantasy alapokra épülő, kihívásokban gazdag külső nézetes kaszabolást képzeljetek el, ahol se a sztori nincs a szánkba rágva, sem pedig a követendő útvonal.

Load save game

Load save game


Vegyük is sorra az újdonságokat, mert szerencsére kapunk azért bőséggel ezekből. A grafika és a képfrissítés az, amibe talán a legjobban belenyúltak. Jelen esetben azért ez eléggé kétélű fegyver, mert ugyan tényleg szipiszupi mega felbontásban pompázik minden, viszont így sokkal jobban elő fog jönni, hogy bizony a külcsín eléggé elavult. Már a PS3-as változatnál sem ez volt a legerősebb rész, így viszont még jobban látszik a probléma. A 60 FPS-t nagyjából hozza az anyag, de amikor többen rontanak ránk, akkor bizony előfordult, hogy tisztességgel lezuhant ez az érték.

A második eléggé látványos újdonság az ellenfelek elhelyezése. Naivan, fütyörészve rongyoltam be a tutorial utáni első szakaszra, mivel azt úgy ismertem, mint a tenyerem, erre senki sincs a megszokott helyén, meg jött valami fehér jeti, ami úgy alázott meg, hogy több órára elvette a kedvemet a játéktól. Magyarul senki sem a megszokott helyén lesz, ráadásul a keményebb dögök sokkal hamarabb jönnek és a mennyiségük is kapott egy szorzót, ami alapjába véve sokkal nehezebbé teszi, pontosabban tenné az egész játékot, viszont a multi miatt ez nem így lesz.

Szép. De nem annyira

Szép. De nem annyira


Ez a harmadik dolog, ami ráncfelvarráson esett át, ugyanis kettő helyett immáron három segítőt hívhatunk be magunk mellé, ami ugye magával vonzza azt is, hogy ha három profi arcot sikerül begyűjtenünk, akkor a leglehetetlenebb szituációk is sétagaloppnak tűnhetnek. Na jó, azért ez így nem teljesen igaz, de mindenképp könnyebb dolgunk lesz.

Ezt ellensúlyozván már kettő fekete fantom tud egyszerre az életünkre törni, ami meg szintén egy elég genya húzás a készítőktől, mert sok esetben már egy emberrel is megszenvedtünk, erre a nyakunkra dobnak még egyet, a biztonság kedvéért. De mit is várnék egy olyan játéktól, amit úgy reklámoznak, hogy meg fogsz halni.

Természetesen az eddig kiadott DLC-k is a csomagban vannak, így ha még nem maxoltuk ki saját szívatásunkat, menjünk el nyugodtan Shulvába, vagy esetleg a Brume Towerbe, ahol ezt garantáltan meg is kapjuk. Ha nem lenne elég ez esetleg az idegrendszerünknek és még mondjuk a joystick is épségben van, akkor verekedjünk még meg a néha feltűnő Aldiával is, hogy egy alternatív endinget megkamillázzunk. Szóval, ahogy látjátok, a tartalmi rész is kapott egy tisztességes vérfrissítést, így már 40-50 órában tudjuk magunkat ostorozni.

Load save game, ismét

Load save game, ismét


Van még egy nagyon nagy hibája a stuffnak: ez pedig az ára. Ha a Borderlands esetében elgurult a gyógyszerünk miatta, akkor ez hatványozottan igaz ebben az esetben, mert írd és mondd, egy éve jelent meg az eredeti kiadás, szóval ez finoman szólva is pofátlanság.

Ettől függetlenül, ha esetleg az előző generáción valamiért kimaradt, és szereted az ilyen jellegű játékokat, akkor nyugodtan ugorj neki, mert ha megszokod és elfogadod a sajátságos rendszert, akkor remekül fogsz szórakozni.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin teszt / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
 • Stílus: RPG
 • Megjelenés: 2015. április 05.
 • Ár: 10.990 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • Felturbózott tartalom
 • Kibővített multi
 • Kopottas grafika
 • Nem túl olcsó konzolos változat esetén
 • 1 éve jelent meg az eredeti
 • Hang
  8
 • Grafika
  6
 • Játszhatóság
  8
 • Hangulat
  9
7.8
7 hozzászólás

jezzahun

5 éve, 8 hónapja és 14 napja

nem olyan rossz,simán beszerezném.. ha lenne ps4-em..

válasz erre

Hentes

5 éve, 8 hónapja és 14 napja

Kár hogy jobban nem újították fel a kinézetet, nálam ebben vérzik el a játék. Egyébként tetszik a többi újítás, nehezítés.

válasz erre

Gólem

5 éve, 8 hónapja és 15 napja

Annak jó akinek az eredeti nincs meg, de egyébként teljesen felesleges kiadás.

Jó teszt lett!

válasz erre

wegh

5 éve, 8 hónapja és 15 napja

Hát nem tom, szerintem a Dark Souls 2 nem volt olyan hű de nehéz. Az első sokkal szopatósabb. Bár azért nekem is elég volt belőle a második után

válasz erre

Mordorer

5 éve, 8 hónapja és 15 napja

Én is unom már ezt a sok újra kiadást. A tesztben írtakkal is abszolút egyetértek és a pontozás is korrekt.

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 8 hónapja és 15 napja

Jó sok pontot kapott. Azt hittem le lesz húzva.

válasz erre

GOD

5 éve, 8 hónapja és 15 napja

Gyenge grafika, gyenge technikai megoldások, darabos mozgás, nekem ez már előző genre is kevés volt, persze ez nem erről szól, de akkor is igénytelen szerintem!

válasz erre
Dark Souls 2: Scholar of the First Sin
10.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaMarduk profilja