Cars 3: Driven to Win teszt

2017. július 10.
72.8471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Nem is olyan rég volt egy olyan időszak, amikor a kiadók nem csak az idősebbek szórakozására gondoltak, hanem a fiatalabb korosztály igényeit is figyelemmel kísérték. Sajnos mostanában elapadt ez a folyam, de a nemrég mozikba került Verdák 3 (Cars 3) apropóján felbuzdulva megérkezett hozzánk az árukapcsolt játék, ami természetesen az ezüstvásznas produkció eseményeit dolgozza fel, ráadásul egészen korrektül. Cars 3: Driven to Win tesztünk következik.
Advertisement


Mielőtt jobban elmerülnénk az anyagban, be kell vallanom, hogy felnőtt ember létemre nagyon kedvelem a Disney-Pixar együttműködés eredményeit. Itt most nem fogok címeket sorolni, de tény, hogyha valamilyen minőségi rajzfilmet szeretnék nézni (a régi klasszikusokon kívül), akkor előveszem a Szörny Rt-t, esetleg a Némó nyomában-t vagy valamilyen másik darabokat.

A Verdák első részét kifejezetten kedveltem, viszont utána teljesen periférián kívülre szorultak, így titkon még örültem is neki, hogy a harmadik epizódból készült anyagot Marco nekem adta ki tesztre. Ami nagyon jó hír, hogy végre itt van egy egészen minőséginek mondható produktum, amit bátran a kicsik kezébe lehet nyomni. Persze azért árnyalt a kép, mert nincs agyon bonyolítva a dolog, plusz a tartalom sem valami vaskos, de nézzünk inkább a részleteket.

Itt még nem sejtették, hogy roncsként távoznak, muhhahaha

Itt még nem sejtették, hogy roncsként távoznak, muhhahaha


Sajnos nem kapunk a filmből kiollózott CG mozikat, így egy kicsit egyszerűen indul a mese, ami tulajdonképp egy roppant primitív tutorial is egyben. Az alap dolgokon kívül tudunk ugrani, illetve különféle trükköket végrehajtani mind a földön, mind pedig a levegőben. Senki ne gondoljon egetverő újdonságokra, ugyanakkor mégis jópofák ezek, noha elsőre kicsit feleslegesnek tűnnek, de a versenyek közben értelmüket nyerik.

A történetet össze tudom foglalni egy mondatban: Villám McQueen-nek be kell bizonyítania, hogy nem járt el az idő felette és még mindig az a nagy bajnok, akinek régebben kikiáltották. A meglehetősen puritán menüben ha szemrevételezzük lehetőségeinket, látjuk, hogy szinte minden zárolva van első körben, egy csillagokkal teli, nagy táblát kivéve.

A mechanika borzalmasan egyszerű lesz. Adott négy mérföldkő, amik eléréséhez a csillagokban lévő kihívásokat kell teljesítenünk. Ezek rendkívül változatosak, ráadásul a legtöbb valamilyen versenyhez kötött. Végezzünk első helyen az összes pályán, szerezzünk x mennyiségű csillagot (amiket a helyezésekért kapunk), annyit trükközzünk, amennyit csak tudunk, lökjünk ki néhány autót, satöbbi.

Helyszínből egészen sok van, plusz kellően változatosak, így suhanunk tengerparton, naplementében, esetleg egy mezőgazdasági intézmény területén, normál versenypályán, sőt, még Radiator Springs-be is eljutunk. A játékmenet, ahogy mondtam faék bonyolultságú, de azért vannak benne kisebb érdekességek.

Kis Mad Max utánérzés

Kis Mad Max utánérzés


Tudunk például ugrani, illetőleg a jobb analóg kar segítségével különféle látványos trükköket végrehajtani mind a földön, mind pedig a levegőben. Ezek nem csak mutatósak, hanem fontos szerepük is van: egy-egy jól kivitelezett darabért cserébe töltődik a nitrónk, amire nagyjából minden épül. Ha nem gazdálkodunk ügyesen ezzel, akkor a többiek pillanatok alatt elhúznak annyira, hogy kezdhetjük is előröl az adott futamot. A légiparádén kívül is lesz lehetőségünk ennek feltankolására.

A pályák stratégiai pontján elhelyeztek a derék fejlesztők különféle nitro-csíkokat, amiken végig suhanva (vagy driftelve) egy jó adag extra löketet kapunk. Figyeljünk, mert néha ezek is extra módon kell abszolválnunk: van, ahol kétkerekezve kell végig mennünk, de akad olyan is, amikor rükvercben kell kvázi áttolatnunk rajta.

Ez így leírva talán egy picit kaotikusan hangzik, de garantálom, hogy néhány menet után abszolút ráérzünk, sőt, rövidebb távon egészen szórakoztatóvá válik. Az elérhető játékmódok kilóra megvannak, de sajnos túlzottan hamar kifulladnak, ráadásul extra pályákat sem kapunk hozzájuk, az alap variánsokon körözhetünk másképp. A normál futamok mellett megnyithatunk olyat, amikor különféle fegyverekkel tudjuk pusztítani a másikat, esetleg a már fentebb említett trükkökre kell minél jobban rámennünk, hogy szép kis pontszámot kapjunk értük.

Elérhető még a Best Lap Challange, amikor adott körülmények között kell minél jobb köridőt futnunk, valamint a Playground, ahol pedig azt csinálunk a szekvenciákon, amit akarunk. A nagyon jó hír viszont az, hogy mindezt megtehetjük egy barátunkkal karöltve, ugyanis a stuff támogatja a split screen opciót is, végre.

Szélárnyékból támadok

Szélárnyékból támadok


Vizsgáljuk meg technikai oldalról is a Driven to Win-t, mert bizony ha nem lenne fluid, szépen meg is ölné a szórakozás nagyobbik részét. Szerencsére erről szó sincs, stabil a képfrissítés, a legnagyobb tömegjelenet sem tudja felborítani a rendszert. Ez fura is lenne, mivel nem egy Uncharted 4 minőségű kódhalmazt kell mozgatnia.

A grafika amúgy teljesen átlagos, funkcionális, viszont a főbb szereplők egészen sok poligont kaptak. Nyilván messze vannak a fotórealizmustól, de egy rajzfilmből készült játék esetében ez nem is lehet reális elvárás. A kisebbek szó nélkül fel fogják ismerni adott kedvencüket, aminek valószínűleg az lesz az eredménye, hogy még több Verdás cuccot akarnak maguknak, a szülők meg elgondolkodhatnak ezzel párhuzamosan egy nagyobb raktár építésén.

Nyilván csodát senki sem várt egy árukapcsolt programtól, sőt, viszont a meglepően pozitív felhangok ellenére is van néhány kifogásolható pontja az anyagnak. Az egyik ilyen, hogy hiába tudunk gyakorlatilag minden egyes fő és mellékszereplőt megnyitni, semmiben sem különböznek egymástól, csupán eltérő skineket kaptak.

A karcsú tartalmat már emlegettem, de ettől még tény, hogy pár óra önfeledt szórakozás után nagyon hamar a polcon köthet ki a játék. Sajnos a felnőttek sem tudnak mit kezdeni vele, mivel még a legnehezebb fokozaton is rettentően könnyű dolgunk van. Plusz ott van még a finoman szólva sem csúcsminőségű külcsín, illetve a rövidtávú szórakozást előtérbe helyező játékmechanikai is.

Moonwalk egészen máshogy

Moonwalk egészen máshogy


Mindent összevetve azonban egy nagyon korrekt kis darab lett a Cars 3: Driven to Win. Látszik rajta az igyekezet, hogy az Avalanche stúdió munkatársai igyekeztek egy korrekt kis árkád száguldozást összekalapálni különösebben égbekiáltó hiba nélkül.

Ezt teljesítették, így megérdemli a kövér hetest a cucc. Sallangmentes, gyerekeknek bátran odaadható a végtermék, így családosok számára kifejezetten jó szórakozást tud biztosítani. Pár kósza órára mindenképp.

Cars 3: Driven to Win / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
  • Stílus: Verseny
  • Megjelenés: 2017. június 16.
  • Ár: 13.990 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Sallangmentes, egészen pofás kis versenyzős játék
  • Abszolút családbarát
  • A szereplők között nincs eltérés
  • Hamar rá lehet érezni, így pedig túl sok ideig nem tud lekötni
  • Hang
    7
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    7
  • Hangulat
    7
7
Cars 3: Driven to Win tesztünk következik. '>
Cars 3: Driven to Win tesztünk következik. '>
5 hozzászólás

VaPe

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

Nem rossz de egyelőre kihagyom. ????

válasz erre

Patrik94

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

Nekem így első látásra bejön. De az ára vállalhatatlan.

válasz erre

totyak

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

Az animációs filmek nálam jöhetnek minden mennyiségben, pedig már rég nem vagyok gyerek. Ez a játék viszont szerintem inkább gyerekeknek készült. Azt viszont rendkívül becsülöm, hogy előző generációra is kiadták még.

válasz erre

Mordorer

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

Elég masszív a platformlista. Már csak emiatt is tetszik. Mondjuk én nem sokat játszanék vele egyedül és az árát is sokallom, de ha lejjebb fog menni (elég hamar szerintem röhögő smiley) akkor nagyszerű poén lehet haverokkal.

válasz erre

Direktor

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

Jaj de cuki kis. Izé.

válasz erre
Cars 3: Driven to Win
13.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja