Call of Duty: WWII - The War Machine DLC teszt

2018. május 14.
72.0001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
Csak a szokásos: új Call of Duty WWII-kiegészítő érkezett, úgyhogy ha abbahagytuk volna, akkor most ismét jó okunk van belevetni magunkat a második világháborúba. Meg kell mondjam, hogy a PUBG és a Fortnite világából jó érzés egy kis kitekintést tenni ebbe az oldschool formulába, és új helyszíneken űzni a régi mókát. War Machine DLC-bemutató, GC módra!
Advertisement


Aki már régi motoros a CoD-szakmában, azt nyilván nem éri meglepetésként, hogy az új DLC három "sima" térképet, egy Operation-küldetést, valamint az elmaradhatatlan zombi mód új helyszínét foglalja magában. Van köztük jól és kevésbé jól sikerült darab, de nézzük csak őket szépen sorjában.

Kezdjük a legrövidebb név rekordját különösebb konkurencia nélkül tartó V2-vel. Nem túl látványos, még csak nem is érdekes, de a kiváló tervezése következtében mégis talán ez a legélvezetesebb a három közül. Egy vonatállomás környékén járunk, ahol sok a fedezék, középtájon pedig egy kisebb torony magasodik .

Pedig azt mondták, hogy nem kell elhagynunk a falut se.

Pedig azt mondták, hogy nem kell elhagynunk a falut se.


Mondanom sem kell, hogy ez utóbbin való elhelyezkedésért komoly harcok bontakozhatnak ki, minekutána a magasból elég hatékonyan szórhatjuk az áldást a lenn kolbászoló gyanútlan játékostársakra. Team Deathmatch-re kitűnően alkalmas, Domination-re pont emiatt a kiemelt les miatt már kevésbé. Mindent egybevetve viszont tényleg okosan megtervezett pálya, ami első ránézésre kicsit unalmasnak tűnhet, de rajta játszva egyáltalán nem az, sőt.

Következik az egyiptomi helyszín, ami több éjszakába nyúló brainstorming és alapos mérlegelés után végül a beszédes Egyiptom nevet kapta. Vannak itt piramisok, Szfinx, sivatagi homok, tehát ennél klisésebb egyiptomi környezetet lehetetlen alkotni, de ettől még persze lehet szórakoztató. Itt pont a V2-nél elmondottak ellenkezője érvényes, azaz nincsen komolyabb szintkülönbség.

Ez kimondottan alkalmassá teszi például egy kis Dominationre, hiszen egyik bázis sem lesz jelentős előnyben a másikhoz képest. Nem lenne rossz a dolog, de nekem egy kicsit tényleg túl klisés és ezerszer látott a környezet ahhoz, hogy örömmel vegyem, igaz, a dizájnja ennek is rendben van, könnyen meglehet, hogy valakinek épp ez lesz a kedvence. Viszont még csak véletlenül se játszátok felváltva az AC: Origins-szal.

Hol lehet Tom Hardy?

Hol lehet Tom Hardy?


Végül, de nem utolsósorban pedig itt van a mostanság sok helyen emlegetett Dunkirk. Én magam ezt vártam a legjobban, és ez is volt a kedvencem, de hogy ez véletlenül nem a film- és Chris Nolan-rajongásomnak köszönhető-e, azt már nehéz lenne megmondani.

Aki látta az említett mozit, az biztosan örül majd, hiszen a Sledgehammeres srácok hasonlóan jól kapták el a francia városka borongós, baljós látványvilágát, mint ahogy azt a vásznon láthattuk. Ha eltekintünk az ikonikus köntöstől, akkor tulajonképp egy hosszú, egyenes térképről beszélünk (mi más is lehetne egy tengerpart, ugyebár), ami a Hardpoint elnyúló meccseire kitűnő választás.

Igen ám, de a méltán népszerű Team Deathmatch már kevésbé ide való, hiszen hiányzik belőle az az egyfajta körkörös pályadizájn, ami annyira jellemző a legjobban sikerült TDM-térképekre-például a V2-re, hogy egy kicsit visszautaljak.

A lapát az én kezemben veszélyesebb, mint máséban a shotgun.

A lapát az én kezemben veszélyesebb, mint máséban a shotgun.


Ahogy már említettem, egy új Operation-t is köszönthetünk a War Machine-on belül, amely a Husky nevet viseli. Szicíliában játszódik, és a támadó csapat célja nem más, mint hogy fontos iratokat szerezzen meg az ellenségtől, miközben elfoglal három fontos stratégiai pontot. Párszor már kitértünk rá, hogy az Operation nagy királyság, és most sincs ez másképpen. Nagyon izgalmas és szórakoztató, pörgős kis csaták alakulhatnak ki, és nem mellékesen a miliő sem az unalmasabbak közé tartozik.

Egy jó ideje már nincsen CoD zombi barátaink nélkül, ők természetesen most is tiszteletüket teszik. Most Berlinben járunk, a horda elszabadulása idején, élőhalott kolegák pedig mintha kicsit még rémisztőbbek lennének az eddigieknél. Kijelenthető, hogy ez bizony jobban sikerült, mint az előző DLC zombis része, már persze annak, aki egyáltalán csípi ezt a játékmódot. Aki nem, az viszont nemigen fogja átgondolni az ízlését ezután sem. A zombi mód, az már csak zombi mód marad, nincs mit tenni.

A prospektusban még szebb volt ez a város.

A prospektusban még szebb volt ez a város.


Azt hiszem levonhatjuk a következtetést, hogy teljesen korrekt kiegészítő a War Machine, de annál egy fikarcnyival sem több. Semmi újdonságot és pluszt sem ad az eddigiekhez, és a három új térkép közül az egyik még kicsit uncsira is sikeredett, úgyhogy ezúttal egy kicsit alacsonyabb pontszámot vagyok kénytelen adni, mint az eddigi CoD: WWII címeknek. Ez nem jelenti azt, hogy ne ajánlanám még így is: ha azokat élvezted, nyilvánvaló, hogy ez is tetszeni fog, de ahogy a teszt első mondata is szólt: csak a szokásos, nem több...viszont nem is kevesebb.

Call of Duty: WWII - The War Machine DLC / Tesztplatform: PlayStation 4

a polcon a helye
  • Stílus: Akció
  • Megjelenés: 2018. május 10.
  • Ár: 4.490 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Többnyire jó pályadizájn
  • Továbbra is kiváló Operation-mód
  • Dunkirk
  • Mentes az újításoktól
  • Klisés Egyiptom
  • Hang
    8
  • Grafika
    8
  • Játszhatóság
    8
  • Hangulat
    8
8
4 hozzászólás

Mordorer

6 éve, 4 hónapja és 6 napja

DLC-hez képest elég korrekt pakk, de drágállom nagyon.

válasz erre

fighterlaci

6 éve, 4 hónapja és 7 napja

Ez a tipikus egynek jó szerintem.

válasz erre

Hentes

6 éve, 4 hónapja és 7 napja

Wow! DLC-hez képest igen jó értékelést kapott! Az árával mondjuk nem vagyok kibékülve. wtf smiley

válasz erre

muki

6 éve, 4 hónapja és 7 napja

Lehet hogy klisés Egyiptom de nekem marhára bejön! röhögő smiley

válasz erre
Call of Duty: WWII - The War Machine DLC
4.490 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja