Beam Breakers teszt

2003. augusztus 27.
76.2381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Zsé profilja, adatai
Zsé
Nocsak, mikor ezt a játékot megláttam furcsa utópisztikus film élmények kezdtek bennem előtörni. Mintha a „Szárnyas Fejvadász” és a „Ötödik elem” című filmek neo archikus világába csöppentem volna. Nem is gondolva arra, hogy most ez a játék nem csak csupán egy szimpla autóverseny, hanem egy „Ötödik Elem” című filmből lekoppintott légiautós hajsza. A Similis fejlesztő csapata nagy előszeretettel nézheti a futurisztikus, sci-fi filmeket, sőt ahogy láthatjuk a kedvencük az „Ötödik Elem” című alkotás. (Tiszteletükre mondhatom én is nagyon szeretem Luc Besson rendező alkotását.) A történetbe nem alkottak valami égbe kiáltót, de egy futurisztikus, utópisztikus légi autóversenyben az nem is kell, de azért van.



Beam Breakers teszt - 2. kép

A Beam Breakers-ben a Similis fejlesztő gárdája elrugaszkodott a valóságtól, hála az égnek, így nem csak egy szimpla autós hajszás játékot készítetek némi akcióval fűszerezve. Végy példát a „GTA 3” és a Driver sorozatról. Hanem egy igazán érdekes légi akciós játékot hoztak létre. Figyelem, ha megállunk a légigépjárművűnkkel, akkor ne szálljunk ki, mert nagyot nézhetünk. Valójában ezt azért mondom, mert itt tényleg a levegőben hajtjuk végre a kiadott feladatokat és magát a versenyeket is. Na, itt jött az, amiért engem nagyon megfogott a „Beam Beakers”. A fejlesztők, ugyanis nem csak egy szimpla hajszás játékot készítettek, ami a légtérben játszódik, hanem tényleg az aerodinamikának megfelelően tudunk a járművűnkkel manőverezni. Nincsenek csikorgó gumik.


Beam Breakers teszt - 3. kép

Nem csak jobbra és balra tudunk kanyarodni, hanem most jön a lényeg, fel és le irányba is tudjuk manőverezni gépjárművünket. Na, ehhez mit szóltok. Igaz hasonló stílusú játékok már régóta vannak a piacon, de ez sokkal másabb és látványosabb. Itt nem csak szimplán versenyeznünk kell, azaz versenyről versenyre vándorolnunk, hanem bizonyos feladatokat is végre kell hajtanunk, amit főnökünk add ki nekünk, de erről egy kicsit később. Azért a szimpla versenyzésről se kell lemondanunk, ezt főképp azoknak mondom, akik csak ez miatt játszanának vele. Mert a későbbiek során kapunk olyan feladatott, hogy versenyeznünk kell. De nem ez adja meg igazából a játék feelingjét.


Beam Breakers teszt - 4. kép

A „single player” módot hat küldetésre osztották, amelyek több kisebb feladatokra vannak szétosztva, vagyis hat főrész. Ha megoldottunk egy teljes küldetést, akkor tovább lépünk a következőbe. Ehhez nem muszáj minden egyes feladatot megcsinálnunk, hogy tovább mehessünk a következő nagy fejezetre. Ugyanis némelyik küldetés igazán lehetetlennek mondható, igazi impossible mission, a lényeg az utolsó három nagy verseny megnyerése. De ezt igazából akkor lehet nagy sikerrel véghezvinni, ha az előtte lévő feladatokat végrehajtottuk sikeresen. Mivel az egyes küldetések végre hajtása után egy-egy kiegészítőt kapunk légjárművünkhöz. Sajnos azt kell mondanom, hogy a légjárművünk fejlesztése nagyon silányra sikeredett. Senki se várjon iszonyú nagy fejlesztgetéseket, állítgatásokat a gépjárművén vagy a megnyert gépjárművén. Még az is nagy hiba a fejlesztők részéről, hogy a megnyert légijárműveket nem lehet eladni. Így teljesen elsíkosodik az egész fejlesztgetési mód, pedig valljuk be, hogy egy autós játéknál, még ha légi is, nem árt a fejlesztgetés.


Beam Breakers teszt - 5. kép

Nézzük hol is játszódik a mi kis történetünk. New York gigantikus városában vagyunk, ahol óriási felhőkarcolók lepik el az egész várost. Itt él főhősünk, akinek van egy rozoga légijárgánya. Hősünk úgy dönt, hogy fel hagy eddigi unalmas életével és igazán valami frenetikus, izgalmas dologba kezd. Néhány verseny után fel is veszik a céghez. Ez egy pizza szállító cég, ahol Dan a főnökünk nem csak pizzákkal foglalkozik, hanem más igazán kemény ipart is űz. Ha tényleg keményen és odaadóan dolgozunk, akkor főnökünk egyre rázósabb feladatokkal bízz meg minket. Vagyis vége az időre kiszállított pizzáknak, jöhet a balhé. Amint elkezdjük a játékot egy rövid kis intrót nézhetünk meg, ahol egy tv-riporter közvetít egy balesetről és arról dumál, hogy milyen veszélyesek is a beam breakerek.


Beam Breakers teszt - 6. kép

Meg kell említenem még a gép intelligenciáját is. Itt érteni kell az ártatlan közlekedő gépjárművekre és a rendőrségi egységekre is. Ha egy kereszteződésbe iszonyú nagy sebességgel bevágódunk, akkor igaz, hogy megpróbálnak kikerülni, de még így is összekoccanhatunk. Sajnos nem törik a légjárművünk darabokra, csak egy kis sérülésünk lesz, ha még frontálisan is ütközünk. De ha lassítunk mi előtt bele mennénk a kereszteződésbe, akkor igaz dudálva de lelassítanak vagy kikerülnek minket. Most pedig vegyük elő a zsarukat. Még mielőtt elkezdenénk a játékot érdemes kipróbálni a „survival” menü pontot. Itt ugyanis csak annyi a feladatunk, hogy a rendőri légjárművek elől kell menekülnünk.


Beam Breakers teszt - 7. kép

Nem könnyű, de ha néhány percig el tudjuk húzni, hogy elkapjanak, akkor a játékban elég sikeresek leszünk. A játékban elég kemények a zsaruk, nincs náluk semmi viccelődés. Ha elkezdenek minket követni vagy üldözni, akkor két választásunk marad hátra. Az egyik, hogy rögtön megállunk és megadjuk magunkat, bár ezt ti sem gondoljátok komolyan. A másik, hogy elkezdünk totál gázzal menekülni és vagy elkapnak vagy nem. Amikor elkezdenek minket követni, sajnos nem elég nekik a szimpla kergetőzés, hanem az elektromos fegyverükkel elkezdenek minket lőni, amitől légjárművünk kezd el lepusztulni.


Beam Breakers teszt - 8. kép

A játékban a küldetéseket időre kell végre hajtani, amit sajnos nagyon szűkre szabtak a fejlesztők. Ezért tövig nyomhatjuk a pedált, amire a zsaruk teljesen ránk szállnak, így egy kis hajsza és bújócska után érhetjük csak el a célt. De nem csak elég odaérni, hanem vissza is kell érnünk. Sajnos a játék közben nem tudunk menteni, csak ha befejeztünk egy küldetést. De viszont annyiszor kezdhetjük a küldetést előröl ahányszor csak akarjuk, vagy amíg egyszer csak sikerül. Amikor versenyzünk a levegőből különböző felszereléseket tudunk felvenni. Ezek szét vannak szórva a légtérben. Találhatunk itt rendőrségi megtévesztőt, turbót,…stb. A „Beam Beakers”-t dinamikus zene erősíti, ez még jobban megadja a játék feelingjét. Így teljesen belevethetjük magunkat a légi vezetésbe.


Beam Breakers teszt - 9. kép

Megemlíteném talán a legfontosabb dolgot, ami igazán feldobja a játékot, a grafikát. Ez az ami tökéletesre sikeredet. A „Szárnyas Fejvadász” utópisztikus világa az „Ötödik Elem” zsúfolt légi autóútjai ezek mind megtalálhatóak a játékban. A fejlesztők teljes mértékben ügyeltek a grafikai ábrázolásra. Ez látszik az épületek megalkotásában, még az üveg is csillog. Az utcák nem kihaltak, nincs az a érzésünk mintha egy halott városban repkednénk. Az utcákon és a tereken sétáló emberek igazán remekül sikerültek. Mivel nem csak a napfényben autózunk, hanem az éjszakában is, így ügyeltek a lámpák fényeire és az árnyékolásra is. A légjárművek ábrázolása is remekül sikerült.
8 hozzászólás

kakas201

8 éve, 9 hónapja és 9 napja

Milu86 írta:
Nekem egy kis Back To The Future érzésem is van a képek alapján.

Valahogy ez anno kimaradt az életemből. Most olvastam a címet is először. mosolygó smiley
Inkább az Ötödik elem, teljes Copy-ja... Maguk az autók is visszaadják a film világát!

válasz erre

Milu86

10 éve, 9 hónapja és 14 napja

Nekem egy kis Back To The Future érzésem is van a képek alapján.

Valahogy ez anno kimaradt az életemből. Most olvastam a címet is először. mosolygó smiley

válasz erre

xGerix

11 éve, 8 hónapja és 7 napja

Hát nem egy mai darab de jónak tűnik. röhögő smiley

válasz erre

Caddaile

13 éve, 7 napja

Fura játék, most ez meglepett. Nem láttam még hasonlót röhögő smiley

válasz erre

BDSAeron

13 éve, 5 hónapja és 4 napja

Érdekesnek tűnik. Mindenképp kipróbálom, ha egy kicsit nosztalgiázni támadna kedvem

válasz erre

Vendég

15 éve, 8 hónapja és 20 napja

nagyon jo csak nem birok bele lépni basza meg meglepődött smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 1 hónapja és 12 napja

sajnos nem
mar enis probaltam.de mar végre megveték nekem

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 2 napja

LEHET JÁTSZANI

válasz erre
Beam Breakers
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja