Assasin's Creed Syndicate: Jack the Ripper teszt

2015. december 30.
75.9541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Sokáig tanakodtunk Marcoval azon, hogy egy DLC-ről írjunk-e normális tesztet, lévén az esetek nagyobbik részében nem érkezik annyi extra tartalom, hogy érdemes legyen a billentyűzetet koptatni miatta. Az Assassin's Creed Syndicate első nagyobb expanziója azonban a ritka kivételek közé tartozik, ugyanis majdnem 10 órányi extra idővel, megújult harcrendszerrel és változatos küldetésekkel kényezteti a bejglitől megfáradt tekintetünket.

Ahogy olvashattátok, az eredeti AC Syndicate eléggé megosztotta még a szerkesztőséget is, azonban azt mindannyian elismertük, hogy a hibái ellenére kategóriákkal több potenciál van benne, mint a Unityben, amit az Ubinál próbáltak még inkább kiaknázni. A Jack the Ripper pontosan arról a legendás alakról szól, amit elsőre gondolnánk, azaz a rettegett Hasfelmetsző Jack történetét izgulhatjuk végig.

Már a cikk elején leszögezném, hogy a hibái ellenére csak ajánlani tudom az anyagot, mert bőven van annyi újdonság benne, hogy ne csak egy extra lehúzásnak gondoljuk. Ha esetleg a Season Pass-t megvetted a játékhoz, akkor természetesen ingyen érkezik a majd 17 giga, mindenki másnak 4590 Ft-ot kell kicsengetnie érte.

A Batmanban is szerepelhetne ezzel a maszkkal

A Batmanban is szerepelhetne ezzel a maszkkal


A Syndicate eseményei után járunk 20 évvel, egészen pontosan 1888-at írunk. Az igencsak hangulatos introban láthatjuk, hogy a Frye tesók közül Jacob bizony rettegve menekül valaki vagy valami elől, mindhiába: a Hasfelmetsző bizony nagyon csúnyán helyben hagyja, majd pedig egy végzetesnek tűnő csapás után kapunk egy jó kis cliffhangeres vágást.

Ebben a kalandban Evie lesz a főszereplő, aki egyenesen Indiából tér haza, hogy felkutassa eltűnt bátyját, valamint felgöngyölítse a rejtélyes gyilkosságokat, amiknek szegény útszéli virágok a célpontjai. Ezzel a nem túl vidám felütéssel indul a kaland, majd még komorabbá válik, ahogy elmerülünk London mocskában.

A helyszín tehát ugyanaz, csak sokkal zordabb, ugyanis napsütést elvétve fogunk látni, a folyamatos szürkület dominál, néha egy kis esővel, néha pedig szállingózó hóeséssel keverve, meg persze nyúlós, gusztustalan köddel. A területek közül kettőben játszódik a dráma, az egyik maga London City, a másik pedig Whitechapel, ofkorsz. Ezen kívül kapunk még három kisebb helyszínt, amik teljesen jól illeszkednek a hangulathoz. Mint kiderül, Jack átvette Jacob bandája fölött az uralmat, Evie-nek pedig 10 küldetésen keresztül kell felgöngyölítenie az eseményeket, természetesen a nyomozást helyezvén a fókuszba.

Kapunk új mellékfeladatokat is, amik leginkább a prostik védelmét szolgálják. A legjópofább az, amikor meg kell először akadályoznunk azt, hogy bántalmazza a kliens szegény hölgyeményt, majd a nyomorultat végig kell ráncigálnunk az utcán, ahol az emberek leköpik meg kinevetik.

Nyugi, minden oké, a hangok is ezt mondják

Nyugi, minden oké, a hangok is ezt mondják


A legnagyobb újítás azonban a harcrendszerhez köthető, ugyanis megjelenik a félelem faktor, mint extra. Evie Indiában ellesett néhány extra fogást, amikkel először csak zavart plántál a rosszfiúk szívébe, majd pedig ezt rettegéssé tudja átváltoztatni. Ez technikailag úgy néz ki, hogy van egy csomó eszközünk arra, hogy megfélemlítsük az ellenséget, majd pedig egyenesen rettegjenek tőlünk.

Ez lehet egy látványos, brutális kivégzés, esetleg egy félelem bomba, amivel a rettegés indikátort tudjuk feljebb tornászni, vagy pedig Jack esetében egy szörnyű rikoltás. Ha egy piros halálfejet látunk az életerő mellett, akkor bizony tele a gatya és hanyatt-homlok menekülnek előlünk, illetve egymásra is támadnak a delikvensek.

Persze a tunningolási lehetőséget áthozták ide is, viszont a DLC-ben lévő dolgokat nem tudjuk átvinni az alapjátékba, sajnos külön kezeli őket a rendszer. Elérhetővé tettek ezzel együtt új perkeket, páncélokat és fegyvereket, amik nagyon jól néznek ki.

Ahogy említettem, ha nagyon rámegyünk a begyűjthető dolgokra, megcsináljuk az összes másodlagos feladatot, meg persze a sztorit is kimaxoljuk, akkor simán eléri a játékidő a 10-12 órát, ami egy kiegészítő esetében igencsak dicséretes, ráadásul szerintem az árazás is korrekt. Jön viszont a nagybetűs de, azaz a hibák, amiket sajnos megint nem sikerült kiszűrniük a fejlesztőknek.

Evie 20 évvel később

Evie 20 évvel később


Kezdjük ott, hogy a kezelhetőség valami egészen nevetségesen botrányos. Nem is tudom hányszor buktam el feladatot amiatt, mert a hősnő konkrétan nem azt csinálta, amire utasítottam, vagy pedig jó nagy fáziskéséssel tette mindezt. Amikor egy három lépcsőből álló szekvenciát kezdhettem előröl azért, mert a kör gombra nem úgy reagált Evie, ahogy kellett volna, akkor azért el tudott gurulni a gyógyszerem.

A másik a grafika. A környezetünk kifejezetten hangulatosra sikeredett (nagyrészt az időjárásnak köszönhetően), de iszonyú sok bug maradt a rendszerben. Nem tölti be az arcokat, csak a testeket, nincsenek házfalak, emberek lógnak a levegőben, ésatöbbi, tehát az Ubi féle Seal of Quality megint kemény.

Viszont ha ezeken túl tudsz lépni és igazán el akarsz merülni egy szennytől bűzlő sztoriban, ahol bizony megtudhatod, hogy a jófiúknak kikiáltott asszasszinok is inkább a szürke színre hajtanak, mintsem a fehérre, nos, akkor a Jack the Ripper-t azonnal szerezd be.

De a háta még mindig a régi!

De a háta még mindig a régi!


Persze messze nem hibátlan, viszont látszik az igyekezet, hogy nem pusztán lerántani akartak még több pénzt rólunk, hanem tényleg kapunk egy nagyon korrekt dolgot a lótyiért cserébe.

Ha karmoltad az alapjátékot, akkor ne is habozz, azonnal szerezd be, de szerintem mindenki más is tehet vele egy próbát, mert nagyon eltalálták. Nekem például meghozta a kedvem, hogy újra elővegyem a Syndicate-et.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Assassin's Creed Syndicate Special Edition (PS4)7.899 Ft

Assasin's Creed Syndicate: Jack the Ripper teszt / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
 • Stílus: Akció
 • Megjelenés: 2015. december 15.
 • Ár: 4.590 Ft-tól
 • Multiplayer: nincs
 • Lebilincselő hangulat
 • Kiegészítőhöz képest masszív tartalom
 • Érdekes, új harcrendszer
 • Izgalmas sztori
 • Az irányítás továbbra is gyalázatos
 • Grafikai bugok garmadája
 • Hang
  7
 • Grafika
  7
 • Játszhatóság
  6
 • Hangulat
  8
7
9 hozzászólás

latimes

5 éve, 2 hónapja és 7 napja

Nagyon jó

válasz erre

kumar007

5 éve, 2 hónapja és 10 napja

Imádom ezt a részét..Még nem vittem vég .. Az ez előtti részekhez képest grafikában szerintem sokkal másabb.. (Még jobb graf) A hasfelmetsző rész? OMG! Hát ez durva ,nagyon nagyon jó DLC sztem! Na és a harci eszközök WÁOOWW ! Nagyon jó ötlet a boxer! Über *5 találat !

válasz erre

Apeti1997

5 éve, 2 hónapja és 10 napja

Én már végigtoltam az összes AC-t engem már lassan nem is zavarnak a bugok hanem inkább nevetek rajtuk mert néha van olyan ami nagyon jól néz ki.

válasz erre

Hentes

5 éve, 2 hónapja és 18 napja

Egy újabb AC, se több, se kevesebb. Amikor elolvastam a tesztet, úgy voltam vele hogy "jó lesz ez!".

Most azt gondolom, sok kell még ahhoz hogy ténylegesen jó legyen. Félő, hogy sosem javítják a millió bugot benne.

válasz erre

kpal

5 éve, 3 hónapja

Mért nem lehet normálisan 100% kész terméket kiadni a felhasználóknak . Amúgy jó.

válasz erre

RyutheStaR

5 éve, 3 hónapja és 1 napja

Kb 2 órája pont, hogy platináztam a játékot. Én season passal vettem akciósan ps storeból, de nem bántam meg(annyira). Az alapjáték számomra monoton lett kb a felétől...
DE most kezdtem bele a dlc-be és valami iszonyat megfogott újra. Igaz, hogy csak az első 2 küldit csináltam még meg, de élvezetes volt nagyon. Tényleg megéri ez az árát.

válasz erre

muki

5 éve, 3 hónapja és 1 napja

Wow, ez nekem teljesen új! Azt hittem csak szokásos DLC-k jönnek majd hozzá, ez így elég jó, főleg 5K-ért...

válasz erre

Tommy

5 éve, 3 hónapja és 1 napja

Na ez nekem biztos hogy kimarad. Gondolom kell hozzá az alapjáték...

válasz erre

Santonio

5 éve, 3 hónapja és 1 napja

Végeredményben szinte önálló játéknak is megállja a helyét. Manapság 10-12 óra elég soknak számít egy játéknál. És nem is drága.

A baj csak az hogy AC, ami már elcsépelt cím.

válasz erre
Assasin's Creed Syndicate: Jack the Ripper
4.590 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljadarkomen profiljasoami profiljaManiac profiljaGargameth profiljamarco profilja