Anomaly: Warzone Earth teszt

2012. június 08.
73.2101
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Kis figyelmet, hölgyeim! Foglaljanak helyet és szegezzék tekintetüket a képernyőre! Különös jelentések érkeztek a nyugati régiókból az elmúlt hét folyamán: földönkívüli űrhajók zuhantak le több nagyvárosra, köztük Bagdadra és Tokióra is, az áldozatok száma valószínűleg több ezer, ha nem több tízezer főre rúg; ennél pontosabb számokat még csak megsaccolni sem tudunk, a városokat ugyanis rejtélyes erőtér borítja, melyek hatósugarában megmagyarázhatatlan anomáliákra lettek figyelmesek a helyi erők. Ezek az erőterek azonban nem áthatolhatatlanok és igazság szerint nem ártana pimaszul a jövevények szoknyája alá lesni! Első körben egy kisebb egységgel, a 14-es szakasszal hatolunk a burok belsejébe: a feladatuk mindenekelőtt feltérképezni a helyzetet, információkat gyűjteni az idegenekről és időnként improvizálni. A feladat nem veszélytelen. Valami azt súgja, hogy ezek a földönkívüliek nem az új Ridley Scott film bemutatójára érkeztek...


Bizonyára volt már szerencséjük a jó öreg Tower Defense műfajhoz - tudják, várvédés bástyákkal, meg miegyebek -; nos, a felállás csaknem ugyanaz, de ma mi leszünk azok, akik támadnak és az ellenfél próbál majd keresztbe tenni nekünk a lövegtornyaival. A feladat roppant egyszerűen hangzik, de ne áltassák magukat: egy percig sem lesznek biztonságban, a körülmények ugyanis mintha egytől-egyig ellenünk szövetkeznének. Az erőtér belsejében uralkodó interferencia miatt kockázatos volna kintről vezényelni a zenekart, úgyhogy Öné a megtiszteltetés, hogy eljátszhatja a bátor ólomkatonát, parancsnok. A 14-es szakasz az Ön vezetésével hatol be, majd hajtja végre a parancsokat, de hisz tudja: a jó vezér azt mondja "utánam!" és nem azt, hogy "előre!".

A fene se látja ezt a "dohányozni tilos" táblát...

A fene se látja ezt a "dohányozni tilos" táblát...


Az Ön feladata lesz a maréknyi harckocsi élén gyalogolva kijelölni a szakasz útvonalát és végrehajtani az esetleges javításokat, elhelyezni a csalikat, füstgránátokat vagy ha a helyzet úgy kívánja, légi támogatást kérni. Higgye el, szüksége lesz rájuk, de gazdálkodjon velük okosan, mert a madaraink az esetek többségében csak az elpusztított tornyokért cserébe dobnak le egy-egy power-upot. Arra gondolom nem kell emlékeztetnem, hogy ezek a power-upok csak bizonyos területen belül fejtik ki hatásukat. Igen, ne is mondja, valóban emberpróbáló dolog két lábon a halálosztó lövegtornyok között szlalomozni, azonban ne feledje, hogy viselni fogja ezt a rendkívül strapabíró vértezetet, ami a legembertelenebb körülmények között is pikkpakk újratöltődik, meghalni tehát semmiképp sem fog, legfeljebb elveszíti az eszméletét néhány másodpercre.

A következő halálos lövegtoronynál forduljon balra.

A következő halálos lövegtoronynál forduljon balra.


Megfigyeléseink szerint az ellenség védelme igen rugalmas, képesek egyik percről a másikra drasztikusan arculatot váltani az itt-ott váratlanul felbukkanó lövegtornyokkal, amikből ráadásul több fajta is van, más-más erősségűek, más-más tulajdonságokkal - más-más gyengékkel. Az egyetlen esélyük a túlélésre az, ha kitapasztalják ezeket a gyengéket és roppant körültekintően választják meg az útvonalat, és nem győzöm hangsúlyozni: pillanatok alatt visszájára fordulhat az összecsapások kimenetele.

#tv#
Csaknem ugyanilyen létfontosságú kérdés a szakasz összetétele. A parancsnoknak lehetősége van különböző fajtájú, különböző tulajdonságú harckocsikat választani az egyes küldetésekhez: gépágyúval felszerelt páncélozott járműveket, mobil-rakétasilókat, tankokat, illetőleg az ezek védelmét szolgáló mozgatható pajzsgenerátorokat. Ám jól fontolja meg, miként építi fel a szakaszt, parancsnok, mert nem mindent bír el a pénztárcánk! Bár pénzre szert tehet a tornyok elpusztításával és a különös, idegen nyersanyagok beszerzésével, sok esetben a legcélravezetőbb kis létszámú, de felfejlesztett csapat élén haladni, mert így kevesebb power-up árán is ugyanakkora vagy nagyobb hatékonysággal tizedelhetik az ellent.

Az Anomaly: Warzone Earth szimulátor folytatásához dobjon be még 5 centet!

Az Anomaly: Warzone Earth szimulátor folytatásához dobjon be még 5 centet!


Misszióik során megfordulnak majd Bagdad sivár, homokfödte széles utcáin és Tokió modern felhőkarcolói között, a látványt illetően tehát panaszra nem lesz okuk a mintegy 5-6 órás bevetés során, az ingerszegénység tüneteihez pedig nagy valószínűséggel nem lesz szerencséjük, hiszen ez idő alatt feltehetően számos váratlan nehézséggel kell szembenézniük és gyakorta fogunk improvizálni, időnként különböző egységeket kell kihúznunk a pácból és támogatnunk... - ámbátor nem kétlem, egy idő után belefásulhatnak, elvégre gyakorlatilag végig ugyanazt teszik majd: a parancsnok kijelöli az utat, elhelyezi a power-upokat, a többiek pedig mennek és tüzelnek (ne röhögjön, Jensen, nem az alsó tagozatban van!); a kezünk ügyében lévő, mozgósítható harckocsi típusok száma pedig igen erősen korlátozott, ami hosszú távon az élményre is rányomja majd a bélyegét.

Évről-évre radikálisabb eszközökkel vannak felszerelve ezek a traffipaxok...

Évről-évre radikálisabb eszközökkel vannak felszerelve ezek a traffipaxok...


Az elmúlt héten mindenesetre berendeztünk maguknak egy szemrevaló szimulációs termet, ahol két küldetés között bátran kamatoztathatják stratéga-adottságaikat és úgy szórakozhatnak, hogy közben nem teszik kockára a helybéli lakosok életét, hőn szeretett szülőbolygónkról nem is beszélve. Ha netán a rövidnek ígérkező küldetés nem elégítené ki magukat, itt kedvükre szórakozhatnak.

Amit feltétlenül tudniuk ildomos, azt elmondtam, uraim! Az Anomaly: Warzone Earth akció néhány órán belül kezdetét veszi, úgyhogy tegyék el későbbre a gyerekes énjüket, vágjanak jó pofát a feladathoz, a parancsnok pedig pofozza fel a lelke mélyén szunnyadó stratégát és bújjon bele az estélyibe. Az elkövetkező órákban sok millió ember, ha nem az egész Föld sorsa lesz a kezükben, mindazonáltal van egy érzésem, hogy közben remekül fognak mulatni, és ezért a mulatságért adott esetben még 320 Microsoft pontot sem lennének restek kifizetni! Akkor hát az eligazításnak vége, kéz és lábtörést, uraim - Jensen, magának a legőszintébben kívánom.

Emlékszik még valaki arra a fütyülős részre a Híd a Kwai folyón című filmből?

Emlékszik még valaki arra a fütyülős részre a Híd a Kwai folyón című filmből?


Anomaly: Warzone Earth / Tesztplatform: XBOX360

a polcon a helye
  • Stílus: RTS
  • Megjelenés: 2012. április 06.
  • Ár: 1.140 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Fordított Tower Defense
  • Konzolra kifogástalanul átszabott irányítás
  • Fordulatokban bővelkedő játékmenet
  • Kevés választható harckocsi-típus
  • Idővel könnyen ellaposodhat
  • Rövid kampány
  • Hang
    8
  • Grafika
    8
  • Játszhatóság
    9
  • Hangulat
    9
8.5
13 hozzászólás

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 26 napja

Bitang jól néz ki

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Anomaly: Warzone Earth
1.140 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profiljaManiac profilja