Alien vs. Predator 2: Primal Hunt teszt

2003. augusztus 27.
195.1691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Zsé profilja, adatai
Zsé
Újra itt vannak az idegenek és a ragadozók, hogy az emberi fajjal fel vegyék a harcot. Sokak nagy kedvencének mondható vérbeli vérengzős akció játék, amire a rajongók oly nagyon vártak az „Alien Vs Predator 2: Primal Hunt” megérkezett a boltokba. Ezzel a nagyszerű játékkal örvendeztetett meg a Sierra kiadó és a Third Law Entertainment fejlesztő csapata. Szép volt fiúk. Még egy éve sincs, hogy megjelent az „Alien Vs Predator 2” és máris kezünkbe vehetjük az újabb vérfagyasztó, idegborzoló játékot, ahol ismét a három faj harcait vívhatjuk meg. Igaz ez csak „kiegészítő” rész, vagyis ez csak egy küldetés lemez. Nem a Monolith fejlesztő gárdája készítette el nekünk, hanem a Third Law Entertainment fejlesztő gárdája. Nem kis feladat állt előttük, ugyanis a Monolith csapata nagyon színvonalasan és velejéig izgalmas alkotást készített tavaly nekünk és ezt felülszárnyalni szinte nem is lehet.Alien vs. Predator 2: Primal Hunt teszt - 2. kép

Így hirtelen belegondolhatunk, hogy nagy fába vágták a fejszéjüket. Vélhetnénk azt is, hogy mivel ez is csak egy szimpla plusz küldetés lemez, egy olyan, ami kimaradt az eredeti részből, azaz „AvP2”-ből és most kiadják ezeket is a játékosoknak. De ez nem olyan! A fejlesztő csapatnak sikerült újítania és ezt főleg majd a sztoriban látszik majd meg. Sikerült egy kis színt vinniük a játékba, ugyanis nem közvetlenül folytatódik a történet, hanem itt már 2230-ban járunk. Na ehhez mit szóltok, hogy repül az idő. De nem csak előre repültünk az időben, hanem a fejlesztők a korszaknak megfelelően új fegyvereket is kreáltak nekünk. Így már indulhatunk is a vérben, savban folyó FPS akcióknak. Az új játékszínhez új sztori is jár, ami elég csavarosra és remekre sikeredett. És ha már ennyire benne vagyunk, akkor a hallomásokból örülhetünk is, hogy a 20th Century Fox Studio kiadásában és Paul Anderson rendezésében megjelentetik mozifilmen az „Alien Vs Predator” című alkotást.


Alien vs. Predator 2: Primal Hunt teszt - 3. kép

Történetünket a bevezető filmben tudhatjuk meg igazából. 2230. szeptember a Weyland Yutani LV-1201-es bolygón épített telepen, amit a Xenomorph Kutatóintézet részére építettek, egy kis baleset történik és segítséget kérnek. Erre indulunk a csapattal a bolygóra és tart nekünk eligazítást Rykov tábornok. Végre egy ismerős arc az előző, azaz az eredeti sztoriból. Ő emlékeztet minket és az egész csapatot a történtekre. ( De, mi itt hiába várnánk az AvP2-ben megszokott Frosty arcát, ő nem fog feltűni. Valahogy őt kihagyták, bár ha Rykov itt van ő neki is itt kéne lennie.) A történetben ugyan úgy tudunk majd mind a három fajjal játszani, mint az eredeti sztoriban. Összesen kilenc küldetés áll a rendelkezésünkre, azaz három-három fajonként. ( human, alien, predator,) A bejelentkező főmenün nem változtattak jószerivel semmit, ugyan olyan sejtelmes és idegborzoló. Az opciónál beállíthatjuk a billentyűkiosztást, és a videokártyánknak megfelelő beállítást. És indulhat is a móka, a „single player” módban. Bár még el kell döntenünk, hogy melyik fajjal kezdünk neki a küldetéseknek. Ugye választhatjuk az embereket is, itt egy női kommandós szereplőt kapunk az eddigiektől megszokott kemény ellentétében. ( Viszlát Frosty, Hello Dunya! ) választhatjuk az idegeneket is és a ragadozókat is. Kezdjük talán az emberrel. Végül is ehhez a fajhoz tartozunk mind.


Alien vs. Predator 2: Primal Hunt teszt - 4. kép

Dunya, aki Rykov tábornok katonája. Rykov arra ad parancsot, hogy szerezzük meg az „Artifact”-et, és erre mi elindulunk, mint hűséges katona az akciókba. Dunya irányítása teljesen megegyezik Frosty irányításával, sőt még a felszerelésének nagy része is ugyanaz. ( Ez értendő váll lámpa, mozgás detektor,…stb. ) Viszont kezdésnél már van egy újdonság a dupla fegyver, két kézi fegyverrel irthatjuk az idegeneket. Érdekes és izgalmas dolog így aprítani az ellenfeleket, bár ezt hamar felfogja váltani az impulzus fegyver. Ezt ugyanis a játékban néhány perc után be tudjuk szerezni és onnan már érdektelenné és gyengécskévé válik a kétpisztolyos játék. Eleinte teljesen együtt mozgunk a csapat társainkkal, de aztán magányos harcosként kell megvívnunk csatáinkat az idegenekkel és a ragadozókkal. Ahogy az AvP2-ben már megszoktuk. Mivel itt is egyedül harcolunk az idegtépő pályákon. Ugyanis a játék fő vonala mind a három részről, azaz fajnál, ez volt. Sajnos itt is követték ezt a fő vonalat. De azért tehettek volna bele több olyan szakaszt is, amikor bajtársainkkal vállvetve harcolunk.


Alien vs. Predator 2: Primal Hunt teszt - 5. kép

Ahogy egyre jobban haladunk a játékban, úgy válik egy kissé unalmassá és egysíkúvá a játékmenet. Bár néha igazi adrenalin szint felpörgető részek miatt így mégis elég izgalmas. Főleg amikor ránk támad egy falka idegen, azt sem tudjuk, hogy hirtelen melyiket is lőjük. A Primal Hunt emberi részének még hibájaként azt lehet felróni, hogy kihagyták azt, ami az AvP2-ben már bevált, mikor a mozgásdetektor hirtelen megmozdul, és a frászt hozza ránk. A rádió kapcsolatok a még életben maradt társainkkal is elmaradt. Ezeket sajnos valahogy most kihagyták. Viszont a játék zenei anyaga szintén remekül sikerült, elég sejtelmes és borzongató, így még jobban izgulhatunk, és amikor akció közelébe érünk a zene átvált dinamikussá, így adva meg a játék ízét. Az emberi fajjal való küldetések váltak a legkönnyebbé és a legrövidebbé a három faj közül.


Alien vs. Predator 2: Primal Hunt teszt - 6. kép

Az idegennel való kezdéskor a már jól megszokott arctámadó lénnyel indulunk. Ez bevált már az AvP2-ben is. Meg kell találnunk a megfelelő pacienst, akire rá ugrunk, és csimpaszkodva beleültethetjük a mi kis embriónkat. Utána mikor az alanyunkból kiugorva ici-pici idegenként indulunk neki, akkor az emberektől és ragadozóktól hemzsegő pályákon kell lavíroznunk, úgy hogy ne vegyenek észre minket, még ki nem fejlődünk teljes példánnyá. Ha már teljesen kifejlett példányok vagyunk, akkor már semmi gondunk sincs az ellenfelekkel. Ha ragadozóként indulunk neki, akkor indulhatunk „Predator”-ral és „Predalien”-nel is. A játékban nem sok újítást mutat a ragadozó. Bár kap egy új fegyvert, ami a másik kézre van szerelve, de ez igen sok energiát fogyaszt. Én mégis csak azt mondom, hogy a régi jól bevált célkövetőt és plazmavetőt használjuk. És ami még nem elhanyagolható, ugyan úgy tudjuk magunkat gyógyítani, mint az AvP2-ben, a pengéket használjuk. A predalienünk irányítása is megegyezik az AvP2 irányításával. Viszont mivel ez a lény a ragadozó és az idegen kereszteződéséből lett, így örökölte azok erényeit. Gyors, erős és rengeteg életereje van. Bár a pályája megegyezik a ragadozóéval, mégis érdemes kipróbálni, mivel így játszva, nagyon könnyedén végig tudunk nyomulni a pályákon.


Alien vs. Predator 2: Primal Hunt teszt - 7. kép

Mindent összevéve a Primal Hunt nem nyújtja azt az akció filmes érzést, mint az eredeti AvP2, de még így is érdekes. Bár a történetben igazán kanyaríthattak volna néhány drasztikus csavart, mint az eredetiben is van. A AvP2-ben személyes szállaktól a drámáig mindent megkaphattunk, és a történet vonalvezetése is remek volt. Addig a Primal Hunt sztorija nem rendelkezik ezekkel a vonalakkal. Itt ugyanis ugyanazt a cselekményt visszük végig a történetben, csak mindig a karakterünknek, azaz fajunknak, megfelelő nézetből. De ezért muszáj végigvinnünk, mert csak így tudhatjuk meg a teljes és végleges megoldást. A Primal Hunt, mint egyedül álló alkotás megállná a helyét a manapság piacra kerülő sci-fi akciós fps-ek között, de mint Avp2 kiegészítő sajnos eltörpül az eredeti mellett. Ez mondjuk köszönhető a rövid történetnek is. De még így is magasan a legjobbak között van. Megvan az igazi Alien Vs Predator feelingje az egésznek. Ezért merem ajánlani mindenkinek. Rajongóknak ez az alkotás kötelező.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

184 hozzászólás

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 14 napja

EZ LÖKI...

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 14 napja

kabd be ne szólj hozzá te se!. (...)

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 14 napja

de most ász.

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 14 napja

azok akis szörnyek ojan mint a kutyám

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 15 napja

SZAL NEKEM AMIKOR MULTIPALYER VAGYOK KÉR EGY KÓDOT NEM TUDTNÁTOK SEGÍTENI? KÖSZÖNÖM.

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 16 napja

Sziasztok!
Nemtom nektek hogymüködik a rendes AVP2 multiplayer de nekem nemakar müködni.

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 1 napja

Pali17 itt is pali csak máshonnan. mióta játszod az AVP-t

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 14 napja

naon fos játék

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja

multiplayer szervert hol találok!!!!!!!!!

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

mmto

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 21 napja

soha

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 24 napja

holvan fiuk

válasz erre
3456789a(z) 16 -ből
Alien vs. Predator 2: Primal Hunt
nincs ár
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

c0m1n65un profiljaWickedSick profiljamarco profiljagery1113 profilja