Aion - bevezetés a játékba teszt

2009. október 29.
90.7111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az NCsoft megtette, amire olyannyira régóta várt Európa, és más angol nyelvű terület játékos társadalma. Elhozta ugyanis köreikbe az Aiont, mint egy újabb keletről érkező MMORPG-t, amely odakint már nagyon komoly sikereket aratott. Mikor bejelentették, hogy mifelénk is gyökeret ver alkotásuk, örömünkben nem is tudtuk igazán, hogy mit tegyünk. Rögtön vadászni kezdtünk a részletekre, és csak ámultunk azon, hogy olyan emberek is érdeklődést mutatnak a program iránt, akik korábban köszönőviszonyban sem voltak a masszívan többjátékos alkotásokkal. Mivel mi is a napokban kezdtük el komolyabban beleásni magunkat a játékba, időszerűnek találtuk, hogy egy kis összefoglalót, amolyan előzményeket elmesélő cikket készítsünk nektek, amely úgymond előkészíti a helyet a nagy kivesézésnek. Csapjunk is bele a közepébe.

/>
Aion - bevezetés a játékba teszt - 2. kép

Az Aion világa egy Atreia nevű planétán vert gyökeret, ami egy hatalmas háborút követően két részre szakadt. Az Ezeréves Háború idején ugyanis szétrombolták a bolygót, ahol ennek következtében egy leginkább az almacsutkára hasonlító planéta jött létre. A világ egyik felén, amely a több fény hatására sokkal világosabb, Elyos népe maradt, míg a másikon az Asmodianok, akik leginkább sötétbe burkolózva élik mindennapjaikat. A két földrész neve Elysea és Asmodae lett, és mivel a napfény nem egyenlő arányban éri felszínüket, előbbi sokkal színesebb, zöldebb és "vígabb" élővilággal, valamint hangulattal, míg utóbbi szomorkásabb, sötétebb és lepusztultabb környezettel rendelkezik. A két kontinens között - köszönhetően az almacsutka kinézetnek - a valamikori Torony jelent egyedüli átjárási lehetőséget, amit Abyssnak hívnak. Ezen a területen találkozhat és vívhatja meg nagy csatáit a két frakció.

Aion - bevezetés a játékba teszt - 3. kép

Mindkét terület (az Abyss kivételével) rendelkezik egy fővárossal, és számtalan várossal, amelyek csak arra várnak, hogy elutazzunk oda, és különböző feladatok teljesítésével minden egyes porcikájukat megismerjük. Elysea fővárosa Sanctum, kezdőterülete Poeta, de felfedezhetjük még itt Verteront, Theobomost, valamint Eltnent is. Asmodae területén kezdéskor egy Ishalgen nevű földrészen indulunk, a fővárost Pandaemoniumnak hívják, de eljuthatunk még itt többek között Altgard-ba vagy Morheim-be is. Bizonyos szint után elméletileg eddig ismeretlen területek is várni fognak az utazókra, azonban addig az út nagyon hosszú és rögös is, hiszen mindegyik város rengeteg egyéni területet tartogat, azon belül pedig számtalan küldetést, ellenfeleket és kihívásokat. Abyss - mivel egy közös területe tulajdonképpen a két (három) fajnak -, csak önmagában említhető, azonban korántsem egy elhanyagolható földrész, hiszen Aion központi területe, ahol a játékban elyosiak, asmodianok és balaurok küzdenek meg a dicsőségért. (Itt találkozhatunk majd a játék esetében annyit hangoztatott PvPvE csatákkal is.)

Aion - bevezetés a játékba teszt - 4. kép

A két frakció mellett viszont - ahogyan az imént már elhangzott - egy harmadik is megtalálható lesz. Lássuk először azonban a két alapot, akikkel az átlag kalandozó is nekiindulhat a fergeteges történet felgöngyölítésének. Kezdetben, még a nagy háború előtt, mindkét faj egy egész volt. Közös cél tartotta össze őket, méghozzá a Torony védelmezése, amely miután kitört a háború, darabjaira hullott szét. Ez egyben a nagy fajt is két részre osztotta. Elysea földje került Atreia felső felére, ahol rengeteg fény éri az ott lakókat, az Elyos népség így kinézetben is sokkal barátságosabb, ellentétben a bolygó alsó felén található Asmodian frakcióval, akik csak töredékét kapták annak a jólétnek, mint ellenségeik. Azonban a harmadik fél sokkal nagyobb veszélyt jelent mindkét oldal számára. Ez a harmadik fél a Balaur nemzettsége, akik ősidők óta Atreaia földjén élnek. Korábban ők voltak a világ rendfenntartói, a Torony szétzúzása után viszont az Abyssba száműzték a fajt, ahol az Elyos és az Asmodian néppel vívják örökkévalónak tűnő harcukat.

Aion - bevezetés a játékba teszt - 5. kép

Bármelyik oldallal is kezdünk el szimpatizálni, egységesen négyféle karakter közül válogathatunk. Lehetünk warriorok, akik céljukat elsősorban erejükkel és fegyvereikkel kívánják elérni. A legjobb harcosok Atreia földjén, akik összetett támadásaikkal képesek halálos csapásokat mérni az ellenfelekre. A későbbiekben templarokká és gladiatorokká fejlődhetnek. A második választható irányvonal a scout, akik a lopakodás nagymesterei, lesből támadnak, halkan és gyorsan gyilkolnak. Ha nem képes fürgének és pontosnak lenni, akkor a scout elbukott. A legnehezebb, de egyben a legizgalmasabb karakter Aion világában, akiből a későbbiekben ranger és assassin válhat. A harmadik választható út a mage, akik a mágia nagymesterei. Hatalmas mana szinttel rendelkeznek, és bár a közelharcban nagyon gyengék, távolról még a legvadabb bestiákat is képesek akár egyetlen jó varázsigével leteríteni. A későbbiekben ők sorcerer és spiritmaster irányba fejlődhetnek tovább. Az utolsó választható kaszt a priest, akik nem különböznek túlzottan a mage út választottjaitól. Ők is mágiával támadnak, azonban kiválóak a közelharcban is, köszönhetően a gyógyítási képességüknek. Belőlük lesznek később a cleric, valamint a chanter. Bármelyik karakterrel és bármelyik úton is indulunk neki az Aion történetének, készíthetünk női vagy férfi identitású darabot, azonban még előtte nem árt vigyázni valamivel. Ha az Elyos vagy az Asmodian oldalon letettük voksunkat, akkor az sajnos - jelenleg még - véglegesnek tűnik, így nem árt egyet aludni a nagy választás előtt.

Aion - bevezetés a játékba teszt - 6. kép

Az elhangzottak ismeretében tulajdonképpen már bátran belevághatunk az Aion feltérképezésébe, amely rengeteg kalandot tartogat, bármelyik oldal, vagy karakter szolgálatába állunk is. Az első indítás után az első kérdésre hamar választ találunk, azonban ha Elyos, ha Asmodian népével indulunk harcba, szerencsére a későbbi útvonalak között már válogathatunk. Tehát ha elindítunk egy harcos karaktert, később bármikor elindíthatunk egy mágust, vagy egy papot, egészen addig, amíg marad szabad hely az accountunkon. Érdemes egyébként beleszagolni mindegyik útvonal rejtelmeibe, hiszen majdnem mind más és más kihívást, valamint játékmenetet kínál, ez pedig különösen igaz a 10. szintet követően, mikor egy adott karakter is tovább szakosodik. Ebben a választásban tehát ne legyünk dilemmában, hiszen ha nem tetszik az egyik út, akkor bármikor változtathatunk, igaz, tulajdonképpen elölről kezdve ezáltal a játékot.

Aion - bevezetés a játékba teszt - 7. kép

Ugyanakkor miután sikerült kiválasztani identitásunkat, a program felkínálja kinézetünk generálásának a lehetőségét. Egy szokásos, kicsit lecsupaszított karakterkreátor tárul itt a szemünk elé, ahol magasságunktól és hajunk formájától, valamint színétől kezdve, arcunk, szakállunk és szemünk színét, formáját, illetve kinézetét is megadhatjuk. Természetesen még egyéb más beállítással is eljátszadozhatunk, például hangunk mélységét vagy magasságát is saját szánk íze szerint állíthatjuk be. Végeredményképpen alkothatunk alacsony zsémbes törpét, szép arcú és jól fésült égi meszelőt, de zöld fejű szörnyeteget is, ha éppen kellően kreatívak vagyunk. A generátor mégis kissé lecsupaszítottnak tűnik más MMORPG-khez képest, de még néhány offline alkotás is bőven túltesz rajta, ez hibaként mégsem róható fel, hiszen sem a játék élményéből nem vesz el, sem más hatással sincsen a későbbiekben. Tulajdonképpen ez a rész csak arra szolgál, hogy ne ugyanúgy nézzen ki mindenki az Aion világában.

Aion - bevezetés a játékba teszt - 8. kép

Ami pedig karakterünk kialakítása után következik, az maga a móka és a kacagás, avagy a játék. Erről azonban most még nem ejtünk szót, hanem majd néhány nap múlva egy újabb teszt keretein belül, amikor már több szintet is elértünk a játékban, hiszen még eléggé az elején járunk. Azonban egyvalamiben már most biztosak lehetünk, az Aion egy roppant hangulatos és élvezetes alkotás, azonban mindezekről majd legközelebb beszélünk bővebben, így például a küldetésekről, a PvPvE csatákról, a fejlődésről, a repkedésről és magáról a játék élményéről, hiszen valóban élmény vele minden eltöltött perc. De erről majd legközelebb...

Aion - bevezetés a játékba teszt - 9. kép

Kiegészítésként még annyi információ, hogy néhány hete megérkeztek a friss, ropogós Gamecard-ok is a játékhoz. Ezek 15, 30 és 60 napos NCSoft Game Time Cardok, amelyek az Aion-on kívül felhasználhatók a Lineage 2-höz vagy a City of Heroes, City of Villains játékokhoz is!

Aion - bevezetés a játékba / Tesztplatform: PC

kihagyhatatlan!
  • Stílus: MMORPG
  • Megjelenés: 2009. szeptember 22.
  • Ár: 11.990 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • rendkívül összetett
  • minden részlete kidolgozott
  • magával ragadó világ
  • magasabb szinteken sem unalmas
  • végre nem az ismert fantasy világ
  • lehet repülni
  • PvPvE
  • szerencsére nem sok van
  • áttetsző élőlények
  • bírt volna többet is a CryEngine
  • Hang
    9
  • Grafika
    8
  • Játszhatóság
    9
  • Hangulat
    10
9
Aiont, mint egy újabb keletről érkező MMORPG-t, amely odakint már nagyon komoly sikereket aratott. Mikor bejelentették, hogy mifelénk is gyökeret ver alkotásuk, örömünkben nem is tudtuk igazán, hogy mit tegyünk. Rögtön vadászni kezdtünk a részletekre, és csak ámultunk azon, hogy olyan emberek is érdeklődést mutatnak a program iránt, akik korábban köszönőviszonyban sem voltak a masszívan többjátékos alkotásokkal. Mivel mi is a napokban kezdtük el komolyabban beleásni magunkat a játékba, időszerűnek találtuk, hogy egy kis összefoglalót, amolyan előzményeket elmesélő cikket készítsünk nektek, amely úgymond előkészíti a helyet a nagy kivesézésnek. Csapjunk is bele a közepébe. '>
Aiont, mint egy újabb keletről érkező MMORPG-t, amely odakint már nagyon komoly sikereket aratott. Mikor bejelentették, hogy mifelénk is gyökeret ver alkotásuk, örömünkben nem is tudtuk igazán, hogy mit tegyünk. Rögtön vadászni kezdtünk a részletekre, és csak ámultunk azon, hogy olyan emberek is érdeklődést mutatnak a program iránt, akik korábban köszönőviszonyban sem voltak a masszívan többjátékos alkotásokkal. Mivel mi is a napokban kezdtük el komolyabban beleásni magunkat a játékba, időszerűnek találtuk, hogy egy kis összefoglalót, amolyan előzményeket elmesélő cikket készítsünk nektek, amely úgymond előkészíti a helyet a nagy kivesézésnek. Csapjunk is bele a közepébe. '>
32 hozzászólás

Vendég

15 éve, 8 hónapja és 21 napja

Az eddigi legjobb, legobjektívebb teszt, elismerésem! Nagyon jó játék az Aion, ár a betaban is teszteltem. Király, mindent seper az útból!

válasz erre

Maniac

15 éve, 8 hónapja és 21 napja

Pedig megpróbáltam ott már objektív lenni, bár itt annyira nem kell, mert kritika (kezdete) tulajdonképpen.mosolygó smiley Ez szerelem igen, nem is vitás, aki szereti az MMORPG játékokat, annak kötelező kipróbálnia!mosolygó smiley

válasz erre

Marduk

15 éve, 8 hónapja és 21 napja

hellokitti írta:
"....hiszen valóban élmény vele minden eltöltött perc."

Hát igen...mosolygó smiley..ez valóban szerelemröhögő smiley
Sokszor van úgy hogy 1 ember beleszeret egy játékba mosolygó smiley

válasz erre

hellokitti

15 éve, 8 hónapja és 21 napja

"....hiszen valóban élmény vele minden eltöltött perc."

Hát igen...mosolygó smiley..ez valóban szerelemröhögő smiley

válasz erre

Marduk

15 éve, 8 hónapja és 21 napja

Na itt a szerelmed Manyek röhögő smiley

válasz erre

Kitta

15 éve, 8 hónapja és 21 napja

Maniac írta:
Hehe, majd a nagy tesztben elmesélem miért is lettem annyira szerelmes.mosolygó smiley
Kíváncsian várommosolygó smiley

válasz erre

Maniac

15 éve, 8 hónapja és 21 napja

Kitta írta:
Kezdem érteni mániákus szerelmedet ez iránt... mosolygó smiley
Hehe, majd a nagy tesztben elmesélem miért is lettem annyira szerelmes.mosolygó smiley

válasz erre

Kitta

15 éve, 8 hónapja és 21 napja

Kezdem érteni mániákus szerelmedet ez iránt... mosolygó smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
Aion
11.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaDav2377 profiljamarco profilja