Wi-fi New Orleansban: teljes és ingyenes

2005. december 09.
1.6291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
New Orleans lesz az Egyesült Államok első városa, ahol a település egészét lefedő, ingyenes, vezeték nélküli internet-hozzáférési lehetőséget alakítanak ki, s a szolgáltatás önkormányzati tulajdonban indul be - jelentette be a város polgármestere.

Ray Nagin sajtótájékoztatóján - amelyről a CNN hírtelevízió honlapja adott hírt - elmondta, hogy az egész település wi-fi (wireless fidelity) ponttá válik, mert a technológia oldaláról is meg akarják teremteni a hurrikán utáni gyors újjáépítés feltételeit.

A pezsgő üzleti élet mielőbbi visszatérésének reményében először a város központi kereskedelmi negyedéből és a híres francia negyedből lesz ingyen elérhető világháló. A szükséges technikai eszközöket nagy cégek - köztük az Intel - szállították, adományként a szeptemberi hurrikánban szinte teljesen elpusztult városnak. A hálózathoz szükséges adóvevőket lámpaoszlopokra telepítik.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a szükségállapot lefújásáig a wi-fi-hálózat másodpercenként 512 kilobyte sebességen működik majd. A későbbiekben - eddig még meg nem határozott időpontban - az ingyenes vezeték nélküli internet-hozzáférés sebességét 128 kbps-re csökkentik.

A kezdeményezés megvalósításával New Orleans lesz az első város az Egyesült Államokban, ahol önkormányzati tulajdonban lévő ingyenes internet-szolgáltatás indulhat.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

[Tiltott felhasználó!]

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja