Vírusvédelem Symbian operációs rendszert használó telefonokra

2004. szeptember 02.
2.4431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az FB-4 mobilszoftver-fejlesztő cég az első mobilvírus megjelenésére reagálva már ki is adta antivírusszoftverét, mely nem csak alapszolgáltatásokat kínál.

Az FB-4 Virus Guard nevű szoftver az SMS segítségével érkező vírusok elleni védelem mellett titkosítási feladatokat is képes ellátni a Symbian operációs rendszerét használó telefonokon, köztük az Arima, a Benq, a Motorola, a Nokia, a Samsung, a Siemens és a Sony Ericsson modelljein.

A szoftver letöltés útján juthat a telefonokra, és telepítés után a felhasználó kérésére átnézi a rendszert. Emellett képes állandó monitor tevékenységet folytatni, és feltűnés nélkül a háttérből figyelni az esetleges vírusok bármilyen jelét, hasonlóan egy PC-alkalmazáshoz. A Zdnet elemzői szerint ez az első komoly, üzleti szintű alkalmazás, mely kifejezetten a Symbian telefonok védelmére készült. Egy ilyen programra pedig a jelek szerint valóban szükség van, mivel a bluetoothon keresztül terjedő Cabír féregvírus után a nyár végén felfedezték a Mosquito trójai vírust, mely a legfontosabb minősítésű SMS-eket küldözi szét a telefonról annak tudta nélkül. Az FB-4 Virus Guard a Series 60, Series 80, és a UIQ Symbian operációs rendszereken működik, évi 9 dollár 99 centes előfizetési díjért.
2 hozzászólás

Vendég

15 éve, 9 hónapja és 27 napja

Hülyék vagytok mind annyian.menő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 13 napja

fos!!!!!!!!!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Mordorer profiljaBotyi profiljarDAVE profilja