Világméretű iPhone-átverés

2007. július 17.
1.9831
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Panda Software vírus- és biztonságtechnikai laboratóriuma alig pár nappal ezelőtt ?fogott el egy levelet?, amelyben egy újszerű és veszélyes támadás egyik komponense található.

Az átverés a legnagyobb őrületet keltő iPhone-t vette célba. Magyarországon is számos ún. phishing (?adathalász?) jellegű támadás zajlott már le, melynek során a kiberbűnözők egy-egy bank weboldalát hamisították meg, hogy az odacsalogatott ügyfelek bizalmas adatait megszerezzék.

A mostani támadás ennél jóval veszélyesebb, ráadásul bonyolultabb is. A főleg emailben és weboldalakon keresztül terjedő trójai program célja, hogy minél több PC-t megfertőzzön, ám önmagában még nem feltétlenül veszélyes. A támadók azonban meghamisították az Apple iPhone-nal foglalkozó oldalát is; így azok, akik iPhone-t szeretnének rendelni, könnyen csapdába eshetnek.

A megfertőzött PC-kről leadott rendelés eredménye gyakorlatilag egy ?nyílt meghívó a bűnözőknek a lakásunkba, amihez kulcsot is mellékeltünk?, jellemzi az esetet Sándor Zsolt, a Panda Software magyarországi igazgatója. Habár ez a veszély magyar gépeket még nem fenyeget (hiszen nagyon kevesen lehetnek azok, akik arra adják a fejüket, hogy az iPhone oldaláról rendeljenek egy ilyen drága készüléket), az eset azért elgondolkodtató. Sándor Zsolt szerint mindez egy trend része, amelyben a támadók sorra veszik a legnépszerűbb oldalakat, és a saját céljaikra használják őket.
Az iPhone világméretű hisztit váltott ki a ?kütyükre? fogékony felhasználók körében, így az érintettek száma jócskán nőhet.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja