Városszerte ingyenes WiFi szolgáltatást tervez Párizs

2006. július 07.
4.5891
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Párizs önkormányzata rövid időn belül nagy területű, ingyenesen igénybe vehető WiFi vezeték nélküli szélessávú internetes hálózattal szeretné lefedni a francia főváros jelentős részét.

A tervek szerint 2007-ben a pályázaton nyertes magáncégek egy négyszáz úgynevezett forró pontból álló hálózatot alakítanának ki a városban, és még a jövő évben beindulna egy teljes városrészt lefedő ingyenes szolgáltatás. A Bertrand Delanoe polgármester vezette önkormányzat ehhez lehetővé teszi a szolgáltatóknak, hogy stratégiai helyeken lévő középületek, illetve ingatlanok területén telepítsék a szükséges antennákat.

Emellett a Párizs területén szélessávú optikai kábeleket telepítő cégek jelentős, akár 90%-os adókedvezményben részesülhetnek, és a már meglévő, köztulajdonú kábelhálózat használati díját is 25%-kal mérséklik a szolgáltatók felé.

Delanoe polgármester elmondta, hogy a francia fővárosban jelenleg a háztartások 60%-ában van szélessávú internet, az arányt azonban tovább szeretnék növelni úgy, hogy 2010-re az épületek 80%-át nagysebességű száloptikás kábelek kapcsolják az internethez. A tervekhez még szükséges a városi tanács hozzájárulása, amely jövő hét elején szavaz a kérdésről.
2 hozzászólás

marco

14 éve, 2 hónapja és 3 napja

Szép város, tetszeni fog!

válasz erre

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 3 napja

tök jó ez a kép! Alig várom,hogy élőben lássam! ugyan is nyáron megyünk Párizsba!röhögő smileynyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja