Úttörő mobilkészülék a Samsung-tól

2008. április 08.
2.8531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A Samsung Electronics mutatta be az első olyan mobiltelefont, mely támogatja a HSUPA adatátviteli technológiát, mely jóval gyorsabb le-, illetve feltöltési sebességet tesz lehetővé, mint a hagyományos WCMDA szabvány.

Az SCH-M470 típusjelzésű modell Koreában debütál, Kínában a Samsung Anycall márkaneve alatt jelenik meg eztán. Az új típus bemutatkozását hamarosan újabb, a HSUPA szabványt támogató telefonok megjelenése követi.

A HSUPA (high-speed uplink packet access) szabvány-t támogató hálózaton belül akár 2M bps sebességgel is lehetőségünk nyílhat feltölteni az adatokat. Erre első ízben a Samsung modellje ad lehetőséget. A hagyományos WCDMA szabvány (wideband code division multiple access) ezzel szemben nagyjából 380-390k bps sebességet tudott biztosítani.

A letöltési sebesség immár a 3.6M, illetve egyes hálózatokban 7.2M bps-ot is lehetőve teszi e szabvánnyal, ez utóbbi Japánban e hónaptól érhető el, gyaníthatóan idehaza még aludni kell párat a HSUPA technológiát támogató hálózat kiépüléséig.

A Samsung a modell bemutatásakor azt hozta fel példaként, hogy egy átlagos méretű mp3 formátumú zeneszámot az új szabványt használó SCH-M470 kb. 30 szekundum alatt képes elküldeni. Ezen felül a modell természetesen mindennel fel van ruházva, ami egy ilyen innovatív újdonságtól elvráható, azaz 2 megapixeles kamerája van, WiFi és Bluetooth támogatással is bír, belépó ára pedig 640 dollár a távol-keleti piacon.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja