USA: a háztartások mobiltelefon-használata meghaladja a vezetékest

2007. december 24.
1.5341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az Egyesült Államokban 2007-ben első ízben haladja meg a háztartások mobiltelefon-használata a vezetékes telefonvonalakét.

Kormányzati és üzleti adatok alapján egy amerikai háztartás tavaly átlagban 524 dollárt költött mobiltelefonos szolgáltatásokra, míg a vezetékes telefonhasználatra 542 dollárt. Elemzők az idei statisztikák alapján biztosra veszik: 2007-ben megfordul az arány. Egyre többen válnak meg vezetékes készüléküktől és kizárólag mobiltelefon-használatra térnek át - mondta Allyn Hall, az In-Stat piacelemző intézet fogyasztáskutatási igazgatója.

Az arányok gyorsan változnak. Az amerikai háztartások 2001-ben még háromszor többet költöttek vezetékes telefonok használatára. A vezeték nélküli hálózatok gyors terjedése, a mindentudó készülékek kifejlesztése, valamint a kínált szolgáltatások bővülése nyomán egyre több ember választja a mobiltelefont. A szöveges üzenetküldés, a video- és zenecsere mellett sok amerikai már vásárlásait is hordozható telefonján intézi.

Ha a vállalati telefonforgalmat is figyelembe veszik, akkor a mobilhasználat az Egyesült Államokban már évekkel ezelőtt lekörözte a vezetékes telefont. Becslések szerint 170 millió vezetékes telefon működik az Egyesült Államok területén, a mobilkészülékek száma viszont megközelíti a 250 milliót.

Az egyik legnagyobb szolgáltató, a Verizon Communications Inc. tavaly 15-20 százalékkal növelte mobiltelefonos bevételeit, miközben a vezetékes hálózatból származó jövedelem évek óta stagnál. Utóbbinak az az oka, hogy nincs hova terjeszkedni, ugyanis a háztartások 90 százalékában már működik vezetékes telefon. A mobilszolgáltatások közül az egyre népszerűbb sms-küldés teszi ki a bevételek tetemes részét.
1 hozzászólás

kpal

10 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nálunk csak muter ragaszkodik a vezetékeshez mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja