Új vezeték nélküli szélessávú technológiát támogat a Siemens

2004. október 13.
1.4531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Siemens bejelentette, hogy a Flash-OFDM vezeték nélküli adatátviteli eljárást kidolgozó Flarion-nal közösen megkezdi a technológián alapuló infrastruktúra és eszközök kiépítését, illetve gyártását.

A megegyezés értelmében a Flarion biztosítja majd a Siemens termékspecifikációjának megfelelő, alapvetően szükséges technológiai hátteret, míg a német elektronikai óriás 2005 második negyedévében jelenik meg az első Flash-OFDM készülékekkel.

Több mobilszolgáltató, így a Vodafone és a T-Mobile is teszteli már a Flarion technológiáját, a Nextel pedig áprilisban be is indította Flash-OFDM szolgáltatását Észak-Karolinában. Ugyanakkor a Siemens az első nagyobb készülékgyártó, amely támogatja az új mobil adatátviteli eljárást. Februárban a Flarion a Motorolával közösen dolgozott egy speciális biztonsági projekten, ám ennél tovább egyelőre nem jutottak, vagyis a Motorola nem nyilatkozott arról, hogy a jövőben alkalmazná a Flash-OFDM-et saját készülékeinél.

A Flash-OFDM vezeték nélküli szélessávú technológia 1,5 megabit/s-os adatátviteli sebeséget biztosít a díjmentesen használható 450 MHz-es frekvencián. Ez ugyan kevesebb, mint a WiFi 802.11b által nyújtott 11, vagy a 802.11g által optimálisan kínált 54 megabit/s-os teljesítmény, ám még mindig jóval gyorsabb a legtöbb jelenlegi mobil adatátviteli technológia sebességénél. A WiFi-vel szemben ugyanakkor megvan az az előnye, hogy nagy sebességgel haladó járműveken, például autókban, vagy expresszvonatokon is akadálytalanul használható. A 450 MHz-es frekvencia, amelyet azelőtt analóg rádiótelefonos szolgáltatásokra használtak, egyre népszerűbb az olcsóbb vezeték nélküli szélessávú alkalmazások használatára törekvők körében, elsősorban Kelet-Európában és Ázsiában. És nemcsak ott: az amerikai Qualcomm következő generációs mobiltelefonos technológiája, a CDMA2000 1xEVDO szintén ezen a hullámhosszon működik.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja