Új szabvány a mobiltelefonos akkumulátorok minőségjavításához

2004. október 13.
1.3611
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az IEEE amerikai elektronikai szabványügyi társaság bejelentette, hogy IEEE P1725-ös kód alatt új szabványt dolgoz ki a mobiltelefonos akkumulátorokhoz, amellyel elő kívánja mozdítani az eszközök minőségének javulását.

A lépéssel a szervezet egységes kritériumokat határoz meg a tervezéssel, a gyártással, és a szerkezetek minőségi besorolásával kapcsolatban. A szabvány elsősorban az akkumulátorok és tokjaik elektronikus és mechanikai konstrukcióját, a különféle vegyi anyagok alkalmazását, a gyártási folyamatok ellenőrzését, a minőségi osztályozást és a csomagolási technológiát szorítaná meghatározott keretek közé.

Jason Howard, a Motorola illetékese azt reméli, hogy az új szabvány révén megbízhatóbb, nagyobb teljesítményű és az egyes alkalmazásokhoz egyszerre több energiát biztosító akkumulátorok kerülnek majd a mobiltelefonokba.

A mobiltelefonos ágazat számára központi kérdés az akkumulátorok minősége, mivel az egyre több multimédiás és szélessávú hálózati alkalmazással ellátott készülékek egyre nagyobb teljesítményű és tartósabb áramforrásokat igényelnek. Az egyesek szerint áttörést hozó üzemanyagcellás technológia ugyanakkor egyelőre nem igazolta a hozzá fűzött várakozásokat - a még mindig csak kísérleti fázisban lévő eszközök a mobiltelefonok esetében egyelőre csak másodlagos áramforrásként, vagyis a hagyományos akkumulátorok feltöltésére használhatók.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja