Új kihívás előtt a mobilkommunikáció

2008. február 14.
2.1741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A mobilkészülékek legújabb biztonsági rendszerei immár képesek blokkolni az első telefonokon terjedő vírusokat, de a mobilgyártók újabb kockázatot látnak a felhasználási terület kiszélesedésével, például az integrált Google-keresők megjelnésével.

2004-ben volt rá először példa, hogy egy vírus kárt okozzon egy mobilkészülékben. A negatív tapasztalatok világítottak rá, hogy bizony immár a mobiltelefonok esetében is szükség van a személyi számítógépekhez hasonló biztonsági fejlesztésekre.

Most, hogy a telefonok egyre több funkcióval vannak felruházva, és a trend egyre inkább abba az irányba mutat, hogy egyúttal hordozható számítógépként is funkcionáljanak, a kockázati tényező is megnő. Az esély egy vírusfertőzésre ugyan még mindig igen alacsony, ha egy smartphone kategóriájú készüléket viszonyítunk egy személyi számítógéphez, viszont az anti-vírus szoftvereket gyártó cégek, így például az F-Secure és a McAfee máris olyan szoftvereket fejleszt, melyek a telefonok vírusvédelmét hivatottak biztosítani. Az elmúlt mintegy 4 esztendő alatt 395 különböző vírust és kártékony programot regisztráltak. Az előrejelzések szerint ez a szám a következő évben akár többszörösére is változhat.
1 hozzászólás

Dante576

17 éve, 6 hónapja és 25 napja

Én még nem találkoztam ilyen vírusokkal pedig mobilos vagyokmosolygó smiley Remélhetőleg nem lesz annyi mint a PC-k esetében!menő smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
Mobile World Congress
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja