Több mint 800 millió mobiltelefon eladását jósolják 2005-re

2005. október 29.
1.3841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Strategy Analytics piackutató cég a kedvező folyamatok hatására felfelé módosította az idei mobiltelefon-eladásokra vonatkozó várakozásait, amelyek szerint a globális összforgalom meghaladhatja a 800 milliót.

A cég korábban 775 millió körüli mennyiséget jósolt, ám miután a harmadik negyedéves eladások elérték a 209 millió készüléket, úgy döntöttek, hogy módosítják az előrejelzést. Az első 9 hónap folyamán mintegy 566 millió mobil talált gazdára világszerte, és az utolsó negyedév adja hagyományosan a legerősebb forgalmat.

A vártnál jobb eredmény elsősorban a fejlődő országokban robbanásszerűen növekvő keresletnek, a fejlett piacokon pedig a népszerű funkciókkal felruházott új készülékek sikerének köszönhető. A harmadik világot elárasztó olcsóbb modellek, valamint a kiélezett verseny hatására a mobiltelefonok átlagára 146 dollárra csökkent az utolsó negyedévben, ami 11%-kal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Tavaly éves szinten 680 millió mobiltelefont adtak el világszerte úgy, hogy a piackutatók évközben folyamatosan felfelé módosították várakozásaikat. Az IDC mellett mértékadónak számító Gartner egyelőre nem tett közzé új hivatalos előrejelzést, ám részükről Carolina Milanesi elemző úgy nyilatkozott, hogy az ő jóslatuk is minden bizonnyal meghaladja majd a 800 milliót.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profiljaWickedSick profilja