Többcsatornás tévészolgáltatást tesztelnek mobiltelefonon

2004. szeptember 30.
1.6431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az ntl Broadcast üzletága és az O2 2005 tavaszától elkezdi a mobiltelefonon fogható, többcsatornás televízió-szolgáltatás első nagy-britanniai próbaüzemét.

Az Oxford környékén található, 120 négyzetkilométert felölelő területet kilenc adó fedi le, amelyek szolgáltatása idején az O2 500 ügyfele láthatja a televízió adását a beépített digitális tévévevővel ellátott multimédiás mobiltelefonon. A tesztben részt vevők 16 csatorna közül választhatnak.

A programon zene, sport, hírek, vígjátékok, szappanoperák, dokumentumfilmek, filmek, rajzfilmek és szakosodott adások, például interaktív játékok és tévés vásárlási programok szerepelnek. A próbaüzem alatt megvizsgálják, hogy mekkora az igény a mobiltelevízió-szolgáltatásra, mekkora az egyes tartalmak vélhető értéke, és milyen televíziózási szokások befolyásolnák az esetleges szolgáltatás felépítését.

A nagy-britanniai próbaüzem megvalósítása érdekében az ntl az O2-vel, valamint a Sony Semiconductor & Electronic Solutionsszal (SES) és a Nokiával működik együtt. Mindkét utóbbi vállalat kulcsszerepet játszott a DVB-H szabvány kidolgozásában, és a DVB-H vevőkészülékeiknek prototípusával támogatják a tesztelést. A Nokia szállítja a műszaki és kereskedelmi elképzelés teljes körű tesztelését lehetővé tevő, teljes szolgáltatási rendszert, valamint a szükséges e-kereskedelmi modulokat és interfészeket.

Az oxfordi próbaüzem a maga nemében első Nagy-Britanniában, és egyedülálló abban a tekintetben is, hogy a mobiltelevízió kereskedelmi aspektusát vizsgálja. Az ntl széles televíziós ügyfélkörére támaszkodva állítja össze a televíziócsatornák portfolióját, illetve megtervezi, kiépíti és üzemelteti az átviteli hálózatot. Az O2 a tartalomtovábbítás, illetve a mobilvideó terén szerzett tapasztalatát adja át, az O2 ügyfelei pedig Nagy-Britanniában elsőként láthatnak bele az ilyen jellegű, jövőt idéző mobilszolgáltatásokba.

A próbaüzem az alacsony energiafelhasználású és kifejezetten a hatékony jelfogadásra tervezett kézikészülékekhez készült DVB-H televíziós átviteli szabványt alkalmazza, amely a tartalmakat hatékonyan juttatja el egy forrásból több fogadó számára úgy, hogy a megoldás kiegészíti a mobilszolgáltatók által jelenleg kiépített harmadik generációs hálózatok szolgáltatásait.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Patrik94 profiljaManiac profiljaMonyo profilja