Több baktérium tenyészik a mobilokon, mint egy WC-ülőkén

2007. január 20.
1.5971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Egy friss brit felmérés szerint a mobiltelefonokon több baktérium található, mint egy átlagos kilincsen, számítógépes billentyűzeten, vagy éppen WC-ülőkén.

A kutatás során mintát vettek különböző tárgyakról, majd a baktériumokat kitenyésztették. Az érdekes eredmény szerint a mobilok minden mást felülmúltak, aminek a kutatók szerint kézenfekvő okai vannak. A mobiltelefonok ugyanis a szájból, és a mindenhonnan kórokozókat összegyűjtő emberi kézről egyaránt nagy mennyiségű baktériumot kapnak, majd meleg helyen, például zsebben vagy táskában ezek ideális körülmények között tovább tenyésznek rajtuk.

A mobilról tenyésztett baktériumok között megtalálható volt a staphylococcus aureus nevű szimpatikus bacilus is, amely normál körülmények között szinte mindenki bőrén megtalálható, a szervezet belsejébe jutva viszont súlyos betegséget okozhat.

A kísérletben szereplő WC ülőke nyilvánvalóan annak köszönhette a mobilnál jobb helyezését, hogy több-kevesebb rendszerességgel tisztították. A megrendelő Dial-a-Phone mobiltelefon-nagykereskedő szerint a készülékek esetében is ez a kézenfekvő megoldás, vagyis a fertőzések elkerülése érdekében nem árt időnként valamilyen antibakteriális tisztítószerrel áttörölnünk mobilunkat, ha nem akarjuk, hogy nem várt kellemetlenséget okozzon nekünk.
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Mosható egérrel a baktériumok ellen

Mosható egérrel a baktériumok ellen

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaM.O.R.P.H. profiljamarco profilja