Terjed a Cardblock.A mobiltelefont támadó vírus

2005. október 05.
1.7621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A finn F-secure biztonsági megoldásokat fejlesztő cég specialistái felhívják az okostelefonok tulajdonosainak a figyelmét a Cardblock.A névre keresztelt vírusra, amely teljesen tönkreteheti készüléküket.

A kártevő több fontos adatot kitöröl a Symbian operációs rendszerekből, ami által aztán használhatatlanná válik majd a telefon. A vírus úgy álcázza magát, mintha az InstantSis szoftver krekkelt verziója lenne (instantsis.v2.1.cracked.by.binzpda.sis), amellyel már telepített szoftvereket lehet átmásolni más okostelefonokra.

Az InstantSis telepítése helyett a kártevő kitörli az MMC tárolón található adatok egy részét, elérhetetlenné teszi a készülék memóriáját és megtámadja az operációs rendszer érzékeny pontjait is. Az F-Secure szerint a különböző készülékek különbözőképpen reagálnak a vírusra. A Nokia 6670 és 6600-asok viszonylag jól viselték a fertőzést és egy újraindítás után ismét használhatóak voltak. Az újabb Symbian-verzióval felszerelt Nokia 6630-as azonban nem indult újra a fertőzés után. Az antivírus-specialistáknak eddig még nem sikerült a lezárt memóriakártyákat feloldani és azt sem lehet még pontosan tudni, hogy milyen ütemben terjed a kártékony Cardblock.A vírus.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja