Szövegfelolvasó mobilszoftver vakoknak

2008. január 30.
4.0801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Kurzweil Technologies az Amerikai Vakok Szövetségével közösen egy olyan mobiltelefonos szoftvert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a telefon által lefényképezett vagy letöltött szövegeket a vakok készülékükön meghallgathassák.

A cég és a szervezet által létrehozott K-NFB Reading Technology nevű társaság kifejezetten a Nokia N-szériás készülékeire, azon belül is az N82-re tervezte az alkalmazást.

A knfbREADER Mobile nevű program természetesen a szöveges üzeneteket vagy e-maileket is könnyedén hangosan ?felolvassa?, sőt akár a GPS navigációs szoftver szöveges utasításait is kiegészíti a térképelemek szavakká fordításával. A látók eközben a telefon kijelzőjén olvashatják az éppen elhangzó szövegrészt, míg a gyengén látók tetszés szerint ki is nagyíthatják őket. A fejlesztők éppen azért választották a Nokia N82-t, mert annak nagyméretű kijelzője és 5 megapixeles kamerája lehetővé teszi a szoftver adottságainak kihasználását.

Arról egyelőre sem a sajtóközleményből, sem a cég honlapjáról nem lehetett információhoz jutni, hogy a szoftvert mikortól, honnan és mennyiért szerezhetik be a vak vagy gyengén látó emberek. A honlapról úgy tűnik, hogy a hasznos alkalmazás egyelőre csak az Egyesült Államokban és mintegy 10 másik országban kerül forgalomba, hazánkban még nem.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 5 hónapja és 27 napja

Arra lennék kíváncsi, hogy ez a szoftver mely telefonokra esedékes? By:Cuky

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Unaloműző mobilszoftver

Unaloműző mobilszoftver

legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja