Szintetizátorchipekkel arat a Yamaha a mobilpiacon

2003. október 05.
1.1771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Yamaha a mobilvilág közelmúltjának egyik abszolút sikertörténetét mondhatja magáénak az elektronikus hangszerekből a mobiltelefonokra áttervezett chipek értékesítésével, melyek rekordméretű, 160 millió dolláros nyereséget hoztak a vállalatnak.
 

A projekt támogatója, az egyébként a világ legnagyobb hangszergyártójaként is számon tartott Yamaha vezérigazgatója, aki 2000 áprilisában, a cég fekete évében vette át az irányítást.

Akkor nettó 360 millió dollár éves veszteséget kellett lenyelnie a vállalatnak, ami egy félvezetőgyár eladásába és a személyi állomány 13 százalékos csökkentésébe került. A mostani adatok az új gazdaságpolitika elsöprő sikerét jelzik, a telítődő piac miatt folyamatos bevételcsökkenéssel küzdő készülékgyártók hasznát jórészt az alkatrész-beszállítók fölözik le. A Yamaha audio IC-je csak idén 17,95 milliárd jen, vagyis 160 millió dollár nyereséget hozott, és a szakértők szerint a cég 70 százalékos forgalomnövekedésről szóló előrejelzése inkább alábecsüli a piacot, mintsem hogy túlzó lenne.

Kapcsolódó linkek:
Yamaha Corporation
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt