Symbian: csak múló nátha a Gphone Android

2007. november 11.
1.9071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Gphone, alias Google Android megjelenése után érdeklődéssel várta a világ az egyik legnagyobb ellenfél, a biztosnak tűnő pozíciókkal rendelkező Symbian reagálását, most megérkezett.

Az Android megjelenése igazi kavarodást okozott a mobil szoftverek világában, hiszen egy teljesen új, nyílt és az eddigieknél nagyobb kompatibilitást biztosító platform létrejöttét jelenti. A Google telefonszoftverének további érdekessége, hogy már színrelépésekor mintegy 30 cég áll mögötte, köztük a világ nagy készülék, chip és alkalmazásgyártói. Ennek fényében érdekes, hogyan reagál az egyik legérintettebb fél, a Symbian, mely kivételesen jó üzleti eredményt ért el a legutóbbi pénzügyi jelentések szerint.

A Symbian 49 százalékos tulajdonosa a Nokia, így eddig könnyű helyzetben volt a vállalat, most azonban igazi ellenfélre talált a már jövő ősszel megjelenő Android személyében. A Symbian vezetői azonban inkább elbagatellizálják a rivális érkezésének hírét, szerintük az új platform ?csak múló nátha?, olyasmi, ami elkerülhetetlen, de nem tart sokáig, megemlítve, hogy szerintük szinte minden negyedévben érkezik egy Linux rivális, mégsem kavarja fel igazán a jelenlegi állapotokat. A meglehetősen könnyed nyilatkozatok szerint azért nem tartanak az Androidtól, mert szerintük a Google nem rendelkezik elég tapasztalattal ezen a területen, azt azonban nem kommentálták, hogy a platform mögött olyan cégek állnak, mint a Motorola, az LG, vagy éppen a Texas Instruments.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljasmadi1968 profiljaSándorkolbász profilja