Sokkolta a befektetőket az iPhone debütálása

2007. július 26.
1.5031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az Apple iPhone-t forgalmazó exkluzív amerikai mobilszolgáltató AT&T bejelentette, hogy az első két napon összesen csak 146 ezer iPhone-felhasználó regisztráltatta készülékét hálózatukon.

A bejelentés sokkolta a befektetőket, akik eddig úgy kalkuláltak, hogy a június 29-31. közötti hétvégén legalább félmilliót adtak el a készülékből, ezért az Apple részvényeinek árfolyama rögtön mintegy 4 százalékpontot esett a Nasdaq-on. Andy Hargreaves, a Pacific Crest elemzője, aki maga is 400 ezer körüli első hétvégi forgalommal számolt, a Reuters-nek nyilatkozva elmondta, hogy az első hónapok összesített számadatai nyilvánvalóan többet mondanak majd a jövőre nézve, mint az első hétvégéé.

Hozzátette, hogy a péntektől vasárnapig eladott iPhone készülékek száma bizonyosan meghaladja a bejelentett 146 ezret, mivel sokan különböző okok miatt nem aktiválták azonnal telefonjukat. Ez egyrészt adódhatott technikai problémákból, amelyek azonban a hivatalos közlemények alapján csak minimális mértékűek voltak, másrészt abból, hogy jó néhányan drágábban tovább szerették volna adni készüléküket az eBay-en, így azt még csak ki sem csomagolták.

Akármennyien is vannak a később aktiválók, számuk aligha éri el a 146 ezer és ez 500 ezer közötti különbséget. Az is biztos azonban, hogy az iPhone sikerességével kapcsolatos következtetésekhez érdemes megvárni a hosszabb periódusra vonatkozó, részletesebb adatokat.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljaiPet profiljaWickedSick profilja