Sms-spamet terjeszt az orosz trójai vírus

2004. november 11.
2.7181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Oroszországban olyan számítógépes vírust fedeztek fel, amely előbb számítógépeket fertőz meg, majd egy ingyenes internetes sms-alkalmazáson keresztül spamüzeneteket küld a felhasználók mobiltelefonjaira.

A féreg egy külön weboldalról szerzi be a szöveges spamüzenetek tartalmát, majd a már említett ingyenes online sms szolgáltatást kihasználva küldi el azokat bizonyos meghatározott karaktereket tartalmazó telefonszámokra. A Sophos antivíruscég szerint eddig viszonylag kevés fertőzést, illetve sms-szemét esetet regisztráltak.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Delf-HA-nak elkeresztelt vírus tevékenysége egyelőre kizárólag az orosz mobiltársaságok előfizetőire korlátozódik. Graham Cluley, a Sophos vezető technológiai tanácsadója elmondta, a vírus nem is a veszélyessége miatt érdemel figyelmet, hanem azért, mert jól illusztrálja a spamterjesztők leleményességét. Egyes mobilspamek egyébként komoly anyagi kárt okozhatnak a felhasználóknak, mivel sok esetben emelt díjas telefonszámok automatikus tárcsázását idézik elő.

A Sophos szerint a számítógépes felhasználók könnyedén védekezhetnek a Delf-HA trójai vírus ellen azzal, ha csak megbízhatónak ítélt e-mail mellékleteiket nyitják meg.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profilja