Siemens-mobil: Az Acer visszalép, de jön a Motorola?

2005. április 27.
1.6611
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A krízishelyzetben levő Siemens telekommunikációs részlegének jövője ismét kérdésessé vált.

Legfrissebb információk szerint az Acer szóvívője Henry Wang bejelentette, hogy a vállalat nem kíván befektetni a Siemens említett részlegébe. Az egyik német napilap szerint azonban egy másik érdeklődő lépett be a képbe, az amerikai székhelyű mobil-konszern a Motorola. A lap ismertette még, hogy a két vállalat közötti tárgyalások már elég rég folynak, és a Siemens nagy reményeket fűz a Motorolával folytatott tárgyalások sikeres végkimeneteléhez.

A Siemens azonban több vasat is tart a tűzben, mert igen jó kapcsolatokat ápol a Nortel telekommunikációs társasággal is. Akár a két vállalat jövőbeni együttműködésének elmélete sem vethető el. A számtalan elképzelhető kooperatív elmélet terjedését azonban a Siemens nem kívánta kommentálni, hanem inkább a 27-ei félévi mérleget bemutató előadáson szeretne a vállalat igazgatója Klaus Kleinfeld tiszta vizet önteni a pohárba, és közzétenni jelenlegi helyzetüket, és jövőre vonatkozó terveiket.

A gazdasági elemzők azonban úgy vélik, hogy a Siemens mobil-részlegének ebben a félévben is óriási veszteségei voltak, ami meghaladhatja akár a 100 millió dollárt is. Kleinfeld csak annyit árult el, hogy a saját erőből való talpraállásig, a részleg eladásáig bármi lehetséges.

Kapcsolódó linkek:
Motorola
Siemens Mobile
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja