Palm OS Nokia okostelefonokon

2007. november 16.
1.7811
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Nokia és az Access bejelentette, hogy ezentúl a Symbian mellett a Palm legújabb Garnet operációs rendszere is futtatható lesz a finn gyártó N-szériás okostelefonjain.

A Palm szoftvert forgalmazó Access egyelőre ingyenes letöltésként kínálja a felhasználóknak a Palm Garnet VM OS béta tesztverzióját. A Nokia N810, N800 és N770 készülékeken futtatható megoldás a letöltés után egyfajta virtuális operációs rendszerként üzemel, amely amolyan pluszként használható a Symbian mellett, és elsősorban akkor lehet érdekes, ha egyes külső cégek által fejlesztett alkalmazásai nem szerepelnek a fő Symbian rendszer repertoárjában.

A szoftver futtatásáról a Nokia N800-ason a youtube-on látható egy szemléletes videó, amely az alkalmazás hátrányát is bemutatja. Ez pedig nem más, mint hogy a Palm rendszer nem tudja kihasználni az N800 teljes kijelzőjét, csupán a képernyő középső sávjában helyezkedik el, a megjelenítő hosszára merőlegesen.

A Palm rendszerrel olyan külső alkalmazásokhoz is hozzáférhetnek a Nokia N-szériás készülékek tulajdonosai, mint a Google Maps navigációs szoftver, vagy a PacMan és Sudoku játékok.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja