Öt éven belül 125 millió mobil tv-néző

2005. május 03.
1.9721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Egy holland piackutató cég újonnan közzétett adatai szerint öt év múlva 125 millió felhasználó fogja tévénézésre is használni mobiltelefonját.

Az adatok szerint a gyártók még az idén megjelennek a piacon az első digitális mobil tv-adások vételére alkalmas telefonok: az év végéig kb. 130 ezret fognak belőlük értékesíteni, ám 2010-re ez a szám elérheti a 83,5 milliót. A Samsung már bemutatta első ilyen készülékét, a piacvezető Nokia pedig 2006 elejére ígéri saját úttörő modelljét.

A valós idejű mobiltelefonos televízióadások állítólag felülmúlják majd minőségben a jelenleg elérhető percdíjas mozgóképes szolgáltatásokat. A mobil tévézéshez egy külön a multimédiás lapkához kapcsolódó chip beépítésére is szükség van a készülékekbe: egyebek mellett a Philips és a Qualcomm is erőteljesen dolgozik azon, hogy még az idén kihozza saját energiatakarékos modelljeit.

David McQueen elemző szerint az egyelőre még kérdéses, hogy az új digitális mobiltelevíziós technológia vajon versenytársa lesz-e a jelenleg elérhető mozgóképes mobiltelefonos szolgáltatásoknak, vagy pedig ezek jól megférnek majd egymás mellett - mindenesetre sok minden múlhat ezen a terület jövőjét illetően.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja