Öt év alatt több mint hatszorosára nőhet a mobiltelefonos játékok piaca

2005. augusztus 04.
1.6091
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az Informa Telecoms and Media becslése szerint 2010-re a jelenlegi 1,2 milliárd dollárról 7,6 milliárdra nőhet a mobiltelefonos játékok piaca.

A piackutató cég szerint az ágazaton belül jelentős mértékben emelkedni fog a mobiltelefonos szerencsejátékot űzők tábora is: számuk öt év múlva elérheti a 200 milliót. Úgy tűnik, hogy továbbra is Európa marad a legnagyobb piac a maga 3,2 milliárd dolláros mobiltelefonos játékokból származó éves bevételével.

A második a Távol-Kelet lesz egy kevéssel lemaradva, 2,7 milliárd dolláros forgalmat bonyolítva a területen. Az Informa Telecoms and Media az Egyesült Államokkal kapcsolatban viszonylag óvatos volt, és az ottani 2010-es mobiltelefonos játékokból származó bevételt csupán 979 millió dollárra tette. Ennek oka, hogy egyelőre nem lehet tudni, vajon az amerikai hatóságok enyhítenek-e a szerencsejátékot erősen korlátozó hatályos rendeleteken, amelyek annak mobiltelefonos formáját jelenleg illegálisnak minősítik.

Stuart Dredge, a jelentés szerzője rámutatott, hogy a mobiltelefonos szerencsejáték már ma is jelentős bevételeket hoz a résztvevő társaságoknak, akikben nincs hiány. A jövőben ugyanakkor igen komoly mértékű növekedésre lehet számítani a területen, az ágazatnak azonban a fiatalkorúak és a kóros játékszenvedélytől sújtottak védelmét, illetve az ő problémájuk kezelését is szem előtt kell tartania.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja