Összehajtható napelemes mobiltöltők

2004. június 28.
1.8541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A könnyű súlyú napelemes technológiára specializálódott amerikai Konarka bejelentette, hogy még az idén piacra dobja praktikus, összehajtható napelemes akkumulátortöltőit.

A cég technológiai újítása abban áll, hogy napelemei az eddig használt merev szilíciumcellák helyett speciális fényelnyelő festékréteggel ellátott különféle műanyagokból készülnek, így előbbieknél jóval praktikusabban kezelhetők. Úgy tűnik, hogy a befektetők elegendő fantáziát látnak a termékekben.

Legalábbis ezt igazolja, hogy a Konarka eddig összesen 32 millió dollárnyi finanszírozáshoz jutott fejlesztéseihez. A cég első kereskedelmi forgalomba kerülő napelemes terméke egy rugalmas, könnyű, összehajtható akkumulátortöltő lesz, mobiltelefonokhoz, laptopokhoz és kézi számítógépekhez. A szerkezet megszüntetheti a mobilfelhasználók elektromos hálózattól való függőségét, és lehetővé teszi, hogy a civilizációtól távolabb is akadálytalanul használhassák készülékeiket.

A Konarka távlati tervei között szerepel technológiájuk továbbfejlesztése olyan irányban, hogy lehetővé váljon maguknak a készülékeknek napelemként való felhasználása. Ebben az esetben például a mobiltelefonok burkolatának felületét vonnák be az említett fényelnyelő festékkel, ily módon pedig bármilyen külső töltő használata feleslegessé válna.

Kapcsolódó linkek:
Konarka technologies
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja