OQO PDA teljes Windows XP operációs rendszerrel

2004. április 22.
2.1301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A kaliforniai székhelyű OQO olyan kézi számítógépet fejlesztett ki, amely a teljes Windows XP operációs rendszert használja, így száz százalékosan PC-kompatibilis.

A cég vezérigazgatója szerint négy éve dolgoznak a projekten, amelyre ez idő alatt mintegy 17 millió dollárt költöttek el. A készülék kifejlesztésében a saját alkalmazottakon kívül az Apple sikeres Titanium laptopjainak korábbi tervezői is részt vettek, a pénzügyi támogatók között pedig a Microsoft egyes volt vezető alkalmazottain kívül olyan nevek szerepelnek, mint a Transmeta, az Azura Capital, a Wasserstein Ventures, vagy az Asia Tech.

A munka eredménye, az új OQO Windows XP PDA idén ősszel kerül kereskedelmi forgalomba az Interneten, és a gyártó által fenntartott közvetlen értékesítési csatornán keresztül, ígéretük szerint 2000 dollár alatti áron. A termék megjelenése nagy áttörés, hiszen végre elérhetővé teszi a teljes Windows operációs rendszert azok számára is, akik nem szeretnének egy méretes laptoppal bajlódni.

Az OQO által "ultra személyi számítógépnek" elkeresztelt masinák 1 GHz-es Transmeta Crusoe processzorral, 20 gigabájtos, 1,8"-es Toshiba merevlemezes meghajtóval, 256 megabájt fő, és külön 8 megabájt mozgókép-memóriával, valamint WiFi eszközzel vannak felszerelve. Az új PDA nagy előnnyel startolhat a piacon és valószínűleg komoly versenyt támaszt majd a Palm és Pocket PC rendszereket alkalmazó kézi számítógépeknek.

Kapcsolódó linkek:
OQO
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja