Okos telefonokon is elérhető lesz a Nokia N-Gage játékplatformja

2005. május 19.
1.3711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Nokia bejelentette, hogy jövőre egyes okos telefonjaira is kiterjeszti N-Gage videojáték-platformját, így a korábbi stratégiától eltérően ezentúl nemcsak a speciális N-Gage készülékeken lesznek majd elérhetők a játékok.

A lépésre egyrészt az okos telefonok sikere, másfelől pedig az N-Gage készülékek eléggé mérsékelt eladási mutatói sarkallhatták a mobilóriást. Mint azt Gerard Wiener, a Nokia videojátékokért felelős igazgatója elmondta, az idén mintegy 25 millió okos telefon eladását tervezik.

A készülékek globális piaca 2008-ra elérheti a 250 milliót is.Eközben a cégnek elég sok gondja akad az N-Gage játékközpontú telefonokkal: az első verziónál a konstrukciós hibák is közrejátszottak a sikertelenségben, ám egyelőre a QD elnevezésű javított kiadás sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ennek ellenére a vállalat nem állítja le a fejlesztéseket, sőt több új kiegészítővel, illetve egy exkluzív ezüstszínű modellel is hamarosan előáll.

Az N-Gage platformot használó okos telefonok 2006-tól kerülnek majd forgalomba, és az N-Gage-hez hasonlóan memóriakártyáról, vagy pedig PC-ről lehet majd letölteni rájuk a játékprogramokat. A Nokia azt is tervezi, hogy először olyan szoftverfejlesztői eszközöket dolgoz ki, amelyek lehetővé teszik a többféle készülékkel egyszerre kompatibilis videojátékok készítését.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljagery1113 profilja5t3v3nk3 profiljatotyak profilja